back to top

Drone Nedir? Ne İşe Yarar? [Kapsamlı İnfografik]

Bugün, sizler için eğlenceli ve bilgilendirici bir drone infografiği hazırladık.

Bu infografiği incelemeden geçmeniz, gelişen drone akımından geriye kalmanız anlamına gelecek. Ama bu sayfaya kadar gelmişseniz, ilgilisiniz ve drone’lar hakkında güzel bir bilgiye sahip olacaksınız demektir.

Peki, neler var bu infografikte?

  • Drone’ların kullanım alanları
  • İleride kullanılabileceği alanlar
  • Yapısı
  • Türkiye’deki uçuş kuralları
  • Uçuşa yasak bölgeler
  • Yaygın olarak kullanılan drone markaları
  • İnsansız hava aracı kaydının nasıl yapılabileceği
  • Kendi drone’nunuzu kendinizin nasıl yapabileceği
  • Hobi amaçlı, uygun bir drone’un fiyatı nedir?

Bu bilgilerin hepsini ve daha fazlasını eğlenceli infografiğimizde ve altta vermiş olduğumuz bilgilerde bulabileceksiniz.

Drone hakkında merak edilenler.

İnfografiğimize ek olarak aşağıdaki bilgiler de işinize yarayabilir.

En Popüler Drone Markaları

Günümüzde drone’ların çok sıkılıkla kişisel amaçlı olarak havadan görüntüleme amacıyla kullanıldığına tanık oluyoruz. Sektördeki en ünlü marka olan DJI‘ın, Mavic Pro ve Phantom gibi uçuşa hazır ve kullanımı oldukça kolay drone’ların yanı sıra Yuneec firmasının Typhoon ve Breeze modelleri, kendin yap drone’ların meşhur APM ve PixHawk kontrolcülerinin üreticisi olan 3DR’ın Solo isimli drone’ları da piyasada mevcut. Aksiyon kameraları ile meşhur firma GoPro da, Karma isimli ürünü ile bu sektöre giriş yapmış durumda.

phantom-3
Phantom Marka Drone

Bu Alanlarda Da Kullanılmakta

Havadan görüntüleme temel özelliği sayesinde drone’lar; enerji, tarım, trafik, vahşi yaşam denetimi gibi alanlarda da hizmet verebilmektedir. Ayrıca gelecekte ilkyardım ve kargo amaçlı drone’ları da görebilmemiz oldukça mümkün gözükmekte.

Farklı amaçlarda kullanılmak üzere farklı drone’lar mevcuttur. Bunun yanı sıra drone’unuzu uçuşa hazır olarak alabileceğiniz gibi, kendi isteğinize göre, tıpkı bilgisayar toplar gibi kendiniz de oluşturabilirsiniz. Hobi amaçlı olarak FPV (first person view, drone üzerinden pilot görüşü sistemi) sistemleri ile drone’unuzu donatarak ister uzun menzil uçuşları yapabilir, isterseniz de küçük boyutlu ve yüksek manevra kabiliyetine sahip drone’lar ile yarışmalar yapabilirsiniz.

Kayıt İçin Yapılması Gerekenler Detaylı Anlatım

Ülkemizde 500gr üzerinde uçuş ağırlığına sahip olan tüm drone’ların yasal olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne kayıt yaptırması gerekmektedir. Konu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz İHA Kayıt Sistemi Hakkında Merak Ettikleriniz isimli yazımızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca drone’larımızı uçururken güvenlik önlemlerimizi eksiksiz yerine getirmeyi ve yasak olan bölgelerde uçuş yapmamayı kendimizin ve çevremizdekilerin güvenliği için lütfen unutmayalım.

Ben daha fazla öğrenmek istiyorum diyorsanız, sizi şöyle alabiliriz.

Kendi drone’nuzu yapmak ister misiniz? Detaylı videolu anlatımımızı izleyebilirsiniz.

Burada da ilginç bir iha tasarımını inceleyebilirsiniz.

Biraz daha bilgi edinmek istiyorum diyorsanız, özgür ansiklopediyi de inceleyebilirsiniz.

Robotik ve elektronik alanda sürekli güzel bilgiler almak isterseniz, blogumuzu takip etmeyi unutmayın!

Bu infografiği, aşağıdaki kod ile sitenizde paylaşabilirsiniz.

Son Çıkan Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz