Herkese merhabalar. Eve kim ne zaman girmiş çıkmış, bilmek istemez misiniz? Öyleyse bu proje size göre ! Bugün sizlerle Arduino ile RC522 RFID modülünü kullanacağız. Projemizi bir an önce yapmak için sabırsızlananlar bu kısmı atlayabilir ama biraz RFID teknolojisinden bahsetmek istiyorum 🙂
Bir önceki yazımızda gaz sensörlerinden bahsetmiştik ! >>> Yanıcı Gaz Alarmı Yapalım
RFID Nedir?
Açılımı Radio Frequency Identification yani radyo frekansı ile tanımlamadır. RFID teknolojisi nesnelerin radyo dalgaları kullanılarak tanınması için kullanılan teknolojidir. Günlük hayatımızda toplu taşıma biletlerinde, işyeri ve okul girişlerindeki turnikelerde karşımıza sıklıkla çıkmaktadır. Arduino ile RFID projelerini incelediğimizde kapı kilidi, bir ortamda bulunan kişi sayısı bilgisinin alınması, bilgisayar oturum kilidi, alarm sistemi gibi projelerle sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Kablosuz haberleşme teknolojileri ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Kablosuz Haberleşme Teknolojileri yazımızı okuyabilirsiniz.
RFID Kart Okuyucular – RFID Kart Okuma Yazma İşlemi
Kullandığımız kartların kendilerine ait UID isimli bir numarası vardır. Bu numara, her kart için farklıdır. Okuyucumuza kartımızı veya anahtarlığımızı yaklaştırdığımızda bu numara okunarak işlem yapılır.
RC522 RFID modülü haricinde başka birçok RFID kart okuyucu modül piyasada bulunmaktadır. HZ-1050 RFID Kart okuyucu modülü 125 kHz frekansında çalışmaktadır. Arduino ve birçok mikro kontrolcü ile çalışabilir, Raspberry Pi ile rahatlıkla proje geliştirmek mümkündür. RDM6300 modülü ofis/ev güvenliği, kişisel kimlik ve erişim kontrolü, anti-sahtecilik ve üretim kontrol sistemleri gibi pek çok alanda kullanılmaktadır. Grove modülü ise 7 cm mesafeye kadar algılama yapabilen RFID modülüdür.
Sitemizdeki tüm RF kart okuyuculara ve kablosuz haberleşme sistemlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Arduino İle RC522 RFID Modül Kullanarak Kapı Kilidi Projesi Yapalım
Kart okuyucu devresini yaparken aynı zamanda RFID ile servo motor kontrolü uygulamasını da gerçekleştirmiş olacağız. Yani hem Arduino’nun RFID ile iletişimini öğreneceğiz hem de servo motor kullanarak algoritmamızı yazmış olacağız.
Gereken malzemeler:
Devre şemamız şu şekilde:
Projeye Başlamadan Önce İndirmemiz Gereken RFID ve Servo Motor Kütüphaneleri
Bu adresten kartımızı çalıştırmamızda gerekli olan kütüphaneyi indirerek Arduino programının kurulu olduğu klasör altındaki libraries klasörüne MFRC522 ismiyle kaydediyoruz.
Arduino Kart Okuyucu devremiz için gerekli kodu aşağıdaki gibi yazıyoruz. Her bir satırda açıklamalar bulunuyor fakat projede bir sorun yaşarsanız yorum kısmından bildirebilirsiniz.
#include <spi.h> //SPI kütüphanemizi tanımlıyoruz. #include <mfrc522.h> //MFRC522 kütüphanemizi tanımlıyoruz. #include <servo.h> //Servo kütüphanemizi tanımlıyoruz int RST_PIN = 9; //RC522 modülü reset pinini tanımlıyoruz. int SS_PIN = 10; //RC522 modülü chip select pinini tanımlıyoruz. int servoPin = 8; //Servo motor pinini tanımlıyoruz. Servo motor; //Servo motor için değişken oluşturuyoruz. MFRC522 rfid(SS_PIN, RST_PIN); //RC522 modülü ayarlarını yapıyoruz. byte ID[4] = { 97, 76, 67, 9 }; //Yetkili kart ID'sini tanımlıyoruz. void setup() { motor.attach(servoPin); //Servo motor pinini motor değişkeni ile ilişkilendiriyoruz. Serial.begin(9600); //Seri haberleşmeyi başlatıyoruz. SPI.begin(); //SPI iletişimini başlatıyoruz. rfid.PCD_Init(); //RC522 modülünü başlatıyoruz. } void loop() { if (!rfid.PICC_IsNewCardPresent()) //Yeni kartın okunmasını bekliyoruz. return; if (!rfid.PICC_ReadCardSerial()) //Kart okunmadığı zaman bekliyoruz. return; if (rfid.uid.uidByte[0] == ID[0] && //Okunan kart ID'si ile ID değişkenini karşılaştırıyoruz. rfid.uid.uidByte[1] == ID[1] && rfid.uid.uidByte[2] == ID[2] && rfid.uid.uidByte[3] == ID[3]) { Serial.println("Kapi acildi"); ekranaYazdir(); motor.write(180); //Servo motoru 180 dereceye getiriyoruz. delay(3000); motor.write(0); //Servo motoru 0 dereceye getiriyoruz. delay(1000); } else { //Yetkisiz girişte içerideki komutlar çalıştırılır. Serial.println("Yetkisiz Kart"); ekranaYazdir(); } rfid.PICC_HaltA(); } void ekranaYazdir() { Serial.print("ID Numarasi: "); for (int sayac = 0; sayac < 4; sayac++) { Serial.print(rfid.uid.uidByte[sayac]); Serial.print(" "); } Serial.println(""); }
Kodları indirmek için tıklayın!
RFID ile yaptığımız bu projeden memnun kaldınız mı? Öyleyse kendinizi RFID protokolü konusunda daha çok geliştirebileceğiniz bir proje seti tavsiye ediyoruz. Arduino RFID Kit Seti ile servo motor haricinde LDR, yangın sensörü, ses sensörü, sıcaklık sensörü gibi birçok komponent kullanarak bilgi sinyali alarak step motor, LED, buzzer ve daha bir sürü aktüatör ile projeler yapabilirsiniz 🙂
Buradaki kod satırlarını açıklamanız mümkünmü ?
Merhabalar, yazıyı güncelledim. Koddaki comment kısımlarından açıklamaları okuyabilirsiniz.
merhaba daha detaylı olması mümkünmüdür acaba açıklamaların teşekkürler şimdiden .
benim rfıd kartımın ıd si serial mönütörde gözükmüyor
Bende Bu Satırda Hata Veriyor Yazıyı Güncelleme Şansınız Varmı ?
void ekranaYazdir(){
Serial.print(“ID Numarasi: “);
for(int sayac = 0; sayac
sayac Yazısından sonraki yerde hata veriyor
Acaba bu sistemi daha fazla kartl nasıl yaparız ve şu farklı kart olayını nasıl kaldırırım.
Cevabınıziçin Şimdiden teşekkürler ! 😀
Merhabalar. Kart kayıt fonksiyonunu (ilk koddaki 24-37 numaralı satırlar arası) alta tekrar kopyalayarak, ve kod içerisindeki EEPROM.write() komutundaki sayıyı 4 arttırarak (yani i ise i+4, i+4 ise i+8 vb.) bu işlemi yapabilirsiniz. Unutmayın ki Arduino UNO üzerinde bulunan ATmega328p mikrokontrolcünün dahili EEPROM belleği 1 kB büyüklüğündedir. Yani 256 adet kartla sınırlısınız 🙂
iyide mesela tek tek satır yazmak yerine satırı bunu bir döngü gibi istedigimiz kadar kart okutmak istesek mesela 100 tane kart onu nasıl yapcaz
Merhabalar. Ben bu olaya bir de karta veri yazma işini eklemek istiyorum. Alışveriş kartı uygulaması gibi kalan bakiyeyi karta yazmam gerek nasıl yapabilirim?
Merhabalar. Bu yazıda RFID modülünün çok basit bir uygulaması anlatıldığı için karta veri yazma/okuma yerine sadece kartın UID’si kullanılarak işlem yapılmıştır. Kartın belleğine yapılacak müdahale “Arduino Dersleri” kapsamının dışına çıkacağından daha detaylı anlatım için farklı bir uygulama yazısı hazırlamayı düşünmekteyiz. Teşekkür ederiz.
ne zaman yayınlanır
merhaba hocam yazma ve okuma konusunda bir video gelmedi galiba. Ben üzerinde çalışıyorum tek takıldığım nokta ;
if ( ! rfid.PICC_IsNewCardPresent()) //Yeni kartın okunmasını bekliyoruz.
return;
Bu komutta yeni kart okunmasını beklememek istiyorum.çünkü okuma ve yazma yaparken aynı kart iki kere görmesi lazım, ne yapmam lazım. Bu satırı kaldırıncada kartı hiç görmüyor.
bu başarılı örnek için teşekkürler sayenizde olayı çözdüm.
Merhaba,
ben barcode scanner’la barkodu okuyup servo motora buna göre yön verecek uygun kodları arıyorum.Bu konuyla ilgili yerli yada yabancı ulaşabileceğim bir kaynak var mı acaba ?
Aynı kartı ilk okuttuğumda led i yakmak ikinci kez okuttuğumda kapatmak istiyorum.. Ayrıca kayıtlı kartlardan birini iptal etmek istersem ne yapmalıyım.. Şimdiden teşekkürler..
mesela programın başında int led=0 yaz bir if olsun şu numaralı kart okunursa ledi yak ve ledi 1 yap örnek=
int led=0;
…..
if(kart numarası okunan değerle eşse ve led 0 ise)
led yak
led=1 yap
sonra yine if(kart numarası okunan değerle eşşe ve led 1 ise)
led kapa
led =0 yap
aynı kart ile açma kapama işlemi nasıl yapılır acaba
int kapı=0;// en başta fazladan bir değişken. servo motor ile kapı açalım
…
if(kart uid okunan değerle eşşe ve kapı 0 ise)
servo motor çalıştır 180
kapı=1 yap
if(kart uid okunan değerle eşşe ve kapı 1 ise)
servo motor çalıştır 15//15 denediğim değer 180 değerine bu değer geliyor tam zıttı
kapı=0 yap
böyle
bunu kodun üzerine yapılmış şekilde atabilirmisiniz ben kendim yapamadım
Ben dediğiniz tüm adımları harfiyen uyguladım fakat kart ve anahtarlığın ikisinide okumuyor EEPROM a kaydetme aşamasında. Beklemem mi gerekiyor yoksa. Sizce ne tür bir problem olabilir. RFID Kit almştım robotistan.com dan. Çok da istediğim bir proje. Diğer yabancı forumlardan da araştırdım fakat sonuç aynı.
aynen bendede öyle kartı tutuyorum bir şey olmuyor acaba bir problem mi oldu anlayamyorum
Kırmızı renkte olan Funduino marka RC522 kullanıyorsanız bağlantı kablolarının yeri farklı elinizdeki ürünün datasheet’ini kontrol edip doğru bağlantıyı kurmaya çalışın
Aynen bende de farklı kartlar anahtarlıklar ve yapıştırma etiketleri var ama kırmızı renkli anahtarlık çalışmıyor diğerlerinin hepsi çalışıyor.
siz uno ilemi yoksa Leonardo ilemi denediniz ? cevap alabilirmiyim lütfen?
bende de aynı sorun var uno
merhaba,
arduino una’da bütün işlemler hiç bir hata yaşanmadan başarılı bir şekilde gerçekleşiyor, fakat ben rfid dışında bir çok işlem daha ekleyeceğim için mega2560 kullanıyorum aynı yazılımları megaya atıyorum bağlantıyı da aynı yapıyorum fakat kart kaydetme ekranında kart okutamıyorum. Acaba mega’da bağlantı değişikliği mi yapmam gerekiyor anlayamadım,
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Arduino Mega üzerindeki SPI bağlantı noktaları farklı pinlerde olduğundan bağlantıları şu şekilde değiştirmeniz gerekecektir:
UNO -> MEGA
13 -> 52
12 -> 50
11 -> 51
10 -> 53
kardeşim ben arduino due üzerşnde kurmaya çalışıyorum ama eeprom kütüphanesini bulamadım yardımcı olabilrmisin
EEPROM diye bir kütüphane yok zaten EEPROM Arduino’un dahili hafızasına verilen isimdir.
#define SS_PIN 10 olan kodu da #define SS_PIN 53yapman gerekiyor
Merhaba kolay gelsin ,yukarıdaki yorumları okudum ve kendı arduino megada 50,51,52,53 u pinlere aktardım ve programın kodunda degiştirdim ama yine kartı kayıt ettiremiyorum.Yardımlarınızı beklıyorum şimdiden teşekkür ederim
Bende ettiremiyorum kartları kayıt 🙁
Aynn
Merhaba Arduino Mega klon kullanıyorum yukardaki herşeyi harfiyen yaptım. Bağlantılarımı kontrol ettim. Fakat kart okuma işlemi yapmıyor.
RST_PIN 5
SS_PIN 53
Merhaba ben kütüphane dosyasını indirdim ancak dosya içerisinde kütüphane yok diye bir mesaj alıyorum bu sorun nasıl çözebilirim
merhabalr ben rfid şifrelerini birer isim atayıp ve kartı tekrar okuttuğmda lcd ekranda bu ismleri görmek istiyorum bana yardımcı olabilirmisinz
Merhaba ben kütüphane dosyasını indirdim ancak dosya içerisinde kütüphane yok diye bir mesaj alıyorum bu sorun nasıl çözebilirim.
anladığım kadarıyla arduino slave , RFID modülü master olarak ayarlanmış. bu şekilde olunca bir arduino ya birden fazla RFID modülü takabilirmiyiz. yada spı bağlantısı kullanan ama sleve olan başka bir modül takılabilirmi.
Söylediğiniz doğru, birden çok SPI cihazını bu şekilde bağlayabilmeniz mümkün.
2 ADET RFİD MODÜLÜ BAGLANTI SEMASINI HİÇ BİR YERDE BULAMADIM VARMI ELİNİZDE GÖRSEL MEGAYA GÖRE
ben 2 kartı sırayla okuduğumda ekranda isim yazsın istiyorum yapamadım yardımcı olabilir misin?
merhaba ben arduino due üzerinde kullanıcam ama eeprom hatası veriyor yardımcı olurmusunuz
hocam arduino leonardoya bağlasak kart numaralarını yinede aldırabilirmiyiz? acil yazarmısınız lütfen ?
rfid modülü
ben ardunioya bi sd kart ve hoparlör bağladım ve bunun çalışıp durmasını rc522 ile sağlamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?
2. programı yüklerken digerini silmiş mi oluyoz ne yapcaz anlamadım yardımcı olurmusunuz…
2000 kapasıteli için nasıl ardiuno lazım
24LC256 gibi harici EEPROM entegrelerini kullanabilirsiniz.
hocam denemesını yaptım cok guzel calsıyo ben led yerıne buzzer otsun ıstıyorum 3 kart tanımlamk ısıtıyorum kartı okutunca 200 ms bıp sesı duyulsun sonra kapansın 3 kartı okutuncada boyle yapmasını sureklı ıstıyorum kodlarla oynadım fakat ıstedım sonucu alamıyorum acaba sıze zahmet olmassa kodları yazıp paylasabıleısenın cok memnun olurum sımdıden tskler
merhabalar hocam eproma kaydetmeden her okuttum kartın ıd sını ekrana nasıl gosterebılırız yardımcı olabılırsenın cok sevınırım
merhaba benim bi projem var yardım ederseniz sevinirim 2000 kişilik Rfıd uygulaması yapmamı istedi hocalarım denedim ama yapamadım eğer yardım ederseniz sevinirim
Bu adresteki RFID ile kapı açma örnek uygulamasını inceleyebilirsiniz.
master kart seçerek diğer kartların kaydedilmesini istiyorum yardımcı olabilir misiniz? sizin çalışmanız da güzel elinize sağlık ama şöyle bir sıkıntı var. Her hangi birisi dışardan bir kart alarak sistemi kontrol edebilir gibime geliyor
Bahsettiğiniz uygulama, kütüphanenin güncel sürümünde örnek kodlar altında “AccessControl” ismi ile yer alıyor. Buradan da ulaşabilirsiniz. Güvenlik konusuna gelince, bu sistem yalnızca kartların UID’lerine bakarak işlem yaptığından dolayı sizin de bahsettiğiniz gibi dışarıdan gelecek aynı UID’ye sahip bir kart problem oluşturabilir. Bunu göz önünde bulundurarak sistemi kullanmanızı tavsiye ederim.
Merhaba ben de aynı şekilde uyguladım yükleme tamamlanıyor fakat kartları okumuyor. Sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba kolay gelsin güzel bir çalışma olmuş.
Ben RFID kartlar ile 20 adet ayrı kilidi açtırmak istiyorum. 1 nolu kullanıcı RFID kartını okutttuğunda 1 nolu kilit açılması, 20 nolu kullanıcı okuttuğunda 20 nolu kilit açılması için
NASIL bir donanıma sahip olmam gerekli?
4 Kanallı role ile bunu yapabilirmiyim ?
Şimdiden teşekkür ederim
Her bir kilidin açılması için ayrı röleye ihtiyaç duyacağınız için 20’li ya da daha yüksek sayıda röleye sahip röle kartı kullanmanız gerekecektir. Ayrıca Arduino UNO’nun çıkış sayısı yeterli gelmeyecektir (13 adet dijital giriş/çıkış mevcuttur).
Merhaba, öncelikle çok güzel bir çalışma olmuş paylaşımınız için teşekkür ederim.
Biraz acemiyim , yukarıda belirttiğiniz gibi kütüphaneyi indirdim ve librareries in içine MFRC522 ismiyle kaydettim,programi derledim hatasizdi.Devreyide yukarida verdiginiz gibi yaptm .
Problem şu ki: Seri Port Ekraninda “karti okutunuz” gibisinden bir yazi görüyorum ancak rc522 karti okumuyor. Ne yapmam gerekitğini bilemedim bir yardimci olursaniz Sevinirim.
Bir de şöyle bir sorum olacak: Uygun program ile bir kartın UID sini değiştirebilirmiyiz? (Arduino rfid 522 kullanarak tabii) ya da bunu yapmak hangi parçalar lazim?
Merhabalar. Bahsettiğiniz problem bağlantılarınızdan kaynaklı olabilir, tekrar kontrol etmenizi tavsiye ederim. RC522 ile kart UID’si değiştirmek mümkün: https://github.com/miguelbalboa/rfid/blob/master/examples/ChangeUID/ChangeUID.ino
rfid ile uzaktan okuma yapmak istiyorum.yani bi ürün üzerine rfid etiket yapıştırmak o ürünün belli alan içine girdiğinde okunmasını istiyorum bu modülü bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim
Bahsettiğiniz sistem için aktif RFID okuyucu cihaz gereklidir. Bunlara en iyi örnek köprü ve otoyol gişelerinde kullanılan HGS’dir.
merhaba. bir kart tanıtıp ardından aynı kart ile ledi açıp kapatmak
daha sonra 2. kart eklediğimde onunlada aynısını yapmak istiyorum
şimdiden teşekür ederim
1 ve 2 numaralı kartlar olarak aynı kartı tanımlayın. Daha sonra ikinci koddaki
//1 nolu kart okunduysa LED'i yak, 2 nolu kart okunduysa LED'i söndür
ile başlayan kısmı altına yer alan iki if döngüsünde yer alandigitalWrite(ledPin, HIGH);
satırlarının her ikisini dedigitalWrite(ledPin, !digitalRead(ledPin));
olarak değiştirin.merhaba. dediğiniz gibi yaptım ama led bir defa yandı ve söndü.
//1 nolu kart okunduysa LED’i yak, 2 nolu kart okunduysa LED’i söndür
if (rfid == kart1)
{
digitalWrite(ledPin, !digitalRead(ledPin));
Serial.println(“LED yandi.”);
}
if (rfid == kart2)
{
digitalWrite(ledPin, !digitalRead(ledPin));
Serial.println(“LED sondu.”);
Kardeşim merhaba ben bu projenin daha gelişmişini yapcam proje ödevim bu işin içinde lcd ekran ve buzzer olacak doğru kart okuttuğumda led yancak yanlış kart okuttuğumda hiçbir değişme olmayacak ve kkart okunduğunda ekranda hoşgeldiniz merhaba vs nasıl yazdırabilirim
merahaba hocam rfıd kart ile proje varda yardımcı olursanız sevinirim projem rfıd ile dolap kilidi 20 tane ayrı sınıf dolabı olucak ve tek bir arduino uno ile projemiz gerçekleşirmi ve kaç adet kart hafızaya kaydeder hocam öğrendiğime göre 250 yakın kart ekleye biliriz heral tam bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim cumaya kadar projemi sunmam lazm yardımcı olurmusunuz
slm yaptıgınız örnegi denedim çalıştı sizden bir ricam olcak rfıd uygulaması kartı admin kartı 4 defa okuttugumuzda bir baska kartı eprom kayıt edecek ve dogru kartı okutugumuzda mavi led yanacak yanlış okuttugumuzda kırmızı kart yanacak ayrıcana seri port ekranına kartların ıdsini yazacak diger rfıd uygulamalarına yazdım cevap alamadım yada ilgilenmediler bu konuda yardım edermisiniz ?
Bahsettiğinize çok benzer bir program kütüphanenin içerisindeki örnekler içerisinde yer almaktadır. Dosya -> Örnekler -> MFRC522 -> AccessControl altından veya https://github.com/miguelbalboa/rfid/blob/master/examples/AccessControl/AccessControl.ino adresinden inceleyebilirsiniz.
:\Users\Ahmet\Documents\Arduino\RF_D_KART_KOD_OKUMA\RF_D_KART_KOD_OKUMA.ino: In function ‘void setup()’:
RF_D_KART_KOD_OKUMA:31: error: ‘EEPROM’ was not declared in this scope
EEPROM.write(i, readCard[i] );
^
RF_D_KART_KOD_OKUMA:43: error: ‘EEPROM’ was not declared in this scope
EEPROM.write(i + 4, readCard[i] );
^
exit status 1
‘EEPROM’ was not declared in this scope
HATASI VERİYOR.
Kodun en üstünde yer alan #include “EEPROM.h” satırını eklediğinizden emin misiniz?
RFID kart klonlamayı anlatırmısın acaba teşekkürler
RFID kartların klonlanabilmesi için içerisinde yer alan tüm data sektörlerinin kopyalanması ve daha sonra bu bilginin başka bir karta aktarılması gereklidir. Bu dersimizde ise basit bir şekilde kartın UID’sini kullanarak işlem yapıyoruz. RFID kartların farklı marka ve modelleri, frekansları ve buna bağlı olarak uyum sağlayabildikleri farklı cihazlar mevcuttur. Bu derste kullandığımız RC522 modülü ise malesef klonlama işlemi için yeterli değildir.
merhaba hersyi yaptım çalıştı da ama ben bunu 20 adet kartla yapmak istiyorum 2. kodda ne yapmam gerekiyor 1.kodu yaptım şimdiden teşekürler
Merhabalar, okul projem için bu kodu kullandım fakat kapı devresi yapacağız yani kartı okutunca röle açılacak, 5 saniye delaydan sonra kapanacak kapatıp açma kartı olmayacak kodu nasıl değiştirebilirim ?
ben kütüphaneyi bulamadım yardım ederimisinz
https://github.com/miguelbalboa/rfid adresine gittiğinizde sağ kısımda yer alan yeşil renkli “Clone or download” butonuna tıklayın ve daha sonra çıkan seçeneklerden “Download ZIP” seçeneğini seçin. İndirdiğiniz zip dosyası içerisindeki klasörü “Belgelerim” klasörünüz altından “Arduino\libraries\” alt klasörüne çıkartın.
Merhaba ben kütüphaneyi indirdim ama yine mfrc522 hatası alıyorum bunu nasıl düzeltebilirim
uzun süredir uğraşıyorum lakin çözüm elde edemedim benim yapmak istediğimi bazı arkadaşlar da sormuşlar ama yanıt veren olmamış yarcımcı olursanız sevinirim
elimde 3 adet rfid kart var bu kartların hepsinin aynı işlemi yapmasını istiyorum mesela 1. kartı okuttum led yanacak yine aynı kartı okutunca ledi kapatacak diğer kartlar da aynı işlemi yapacak
merhaba rfıd seri port kartımı okumuyor bunun nedeni ne olabilir acaba kodum calısıyor yalnızca kartı tanımlatamıyorum
Merhaba bu modül ile bir kapı kilidi sistemi yaptım.Merak ettiğim konu bu kartlar kopyalanabilir mi?Mesela apartman kapıları için olana mavi etiketler kopyalanıyor.Ben kartın id si üzerinden karşılaştırma yapıp eşleşme varsa röle çektiriyorum.Kullanıcı kartını kopyalatma şansına sahip mi?
Kerem hocam teşekkürler bilgiler için
iyi çalışmalar hocam verdiğiniz kodları denedim çalıştı sistem emeğinize sağlık. ben tek bir manyetik kartla açma kapama yapmak için
sizin verdiğiniz kodları derledim ama sistemim değişik çalışıyor. kart tanıtırken 1. ve 2. kartı aynı kartı tanıttım . sistemi çalıştırdıktan
sonra manyetik kartı okutuyorum led yanıyor bir daha okutuyorum led sönmüyor daha sonra anahtarlığı okuttum okuma yaptı daha
sonra manyetik kartımı okuttum led söndü . yani işlemi devamlı yapmam için arada başka id okutmam gerekti anlamadım sıkıntıyı.
aşağıda verdiğim kodları bi bakarsanız sevinirim iyi çalışmalar.
//1 nolu kart okunduysa LED’i yak, 2 nolu kart okunduysa LED’i söndür
if (((rfid == kart1) || (rfid == kart2))&&(control==0))
{
digitalWrite(ledPin, HIGH);
control=1;
Serial.println(“LED yandi.”);
Serial.println(control);
}
else if (((rfid == kart1) || (rfid == kart2))&&(control==1))
{
digitalWrite(ledPin, LOW);
control=0;
Serial.println(“LED sondu.”);
Serial.println(control);
}
Serial.println();
delay(200);
}
Merhaba ben projemde birden fazla rc522 devresi kullanıp kart okuma yapıcam ama bunun için rc522 modülüne ait numaraya ihtiyacım var araştırdığım kadarıyla sadece etikete ait numara okuma yapılmış benim okuyucuları isimlendirmem lazım nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
valla güzel olmuş da dosyaya çıktı alırsak üstünü de vb den doldurursak çok sağlam olur bu gibime geldi. Herşeyi elektronikten beklememek lazım ufak bi personel puantaj programı yazıp bu kart numaralarını oradaki bilgilerle eşleştirirsek aylık puantaj ı bile döker bu diyorum. Ellerinize sağlık güzel paylaşım..
Kafayı yiyicem 1 saattir deniyorum olmuyor. Bağlantılarımda sıkıntı yok eminim hiç bir şeklide kodu okumuyor acaba kartta mı sorun var anlamadım admin bi yardım etsen ?
Kart sayısını arttırmak için kodda nasıl değişiklik gerekiyor ?
aynı kartla led i nasıl yakıp söndürebiliriz yardımcı olursanız sevinirim tesekkürler
Telefonlardaki Nfc ozelligide bu frekansta calisiyor denilmekte. nfc kartlari kullandigimda islem yapabiliyorum fakat telefondaki nfc yi okuttugumda hicbir islem olmuyor. Telefondaki nfc yi bir nfc kart gibi kullanamiyormuyuz.
Bu işlem için cep telefonunuza bir yazılım aracılığıyla RFID kart emülasyonu yaptırmanız gereklidir.
Hocam Merhabalar. Benim Sitenizden Almış Olduğum RFID Sensörüne Kart Okutmaya Çalıştıpım Zaman Okumuyor. Bağlantıların Hepsi Doğru. Kütüphanelerin Hepsi Yüklü Neyden Kaynaklanıyor Olabilir ?
merhaba kartı okumuyor benimki hata da yok 🙁
bu işlemi 2 kartla yapmışsınız, bunu tek kartla nasıl yapmalıyız.
Önce bir durum değişkeni tanımlayın. Kodda yer alan ikinci if’i silip sadece bir if bırakın ve bu if içine tanımladığınız durum değişkenini tersine çevirecek (örn. digitalWrite(ledPin, !durum) gibi) bir komut yazarak aynı kartın okunması ile toggle işlemi yaptırın.
Arduino:1.8.5 (Windows 7), Kart:”Arduino/Genuino Uno”
C:\Users\ss\Documents\Arduino\sketch_dec17a\sketch_dec17a.ino:2:21: fatal error: MFRC522.h: No such file or directory
#include
^
compilation terminated.
exit status 1
Error compiling for board Arduino/Genuino Uno.
This report would have more information with
“Show verbose output during compilation”
option enabled in File -> Preferences.
hatasını nasıl düzeltirim yardım edermisiniz
RFID kütüphanesinin mevcut olmadığını söylüyor, yazıda anlatılan şekilde yükleyiniz.
Kodlarda hata olmayıpta Rfid si okumayan, Çalışmayan arkadaşlar ben 3 haftadır uğraşıyorum ve çalıştıramamıştım. Kodlarda da hata yoktu sonra fark ettim ki rfid de temasızlık varmış. Denemek için rfid yi elinize alıp bağlantı çubuğu ile sıkıca bastırın, en güvenilir yöntem ise Rfid yi gelen bağlantı çubuğu ile lehimlemek.
Merhaba
Içinde manyetik olan herhangi kartla çalışırım sistem örneğin kredi kartı . Istanbul kart vs.
Bide apartmanın kapısı bağlı olan kapıyı açan role sistemine direk bağlasak çalışır mi
Manyetik olan herhangi bir kart ile değil, modülün desteklediği RFID kartların tümüyle kullanabilirsiniz. Kapı açma işlemi için ise şöyle hazır bir program bulunmaktadır: https://github.com/omersiar/RFID522-Door-Unlock
Kaç tane kart tanitabiliriz. Sinirsizmi yoksa sayisi varm8
Arduino UNO’da 1KB (1024 byte) EEPROM olduğunu düşünürsek ve her kartın UID’si 4 byte ise toplamda 256 adet kartı kaydetmemiz mümkündür. Daha fazla sayı için harici EEPROM entegreleri kullanılabilir.
#define RST_PIN 9
#define SS_PIN 10
komutları çalışmıyor
Satırları silerek elle tekrar yazmayı dener misiniz?
10 kez kontrol ettim bağlantılarda sorun yok. Kartın üstündeki kırmızı ışık yanıyor. Yani temassızlık falan yok. Kütüphane isminde sorun yok. Yukarıda verdiğiniz kodları kopyalayıp yapıştırıyorum. Kartı okumuyor bir türlü. Defalarca denedim, hala okumuyor. Bir yerlerde bir sorun var ama bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Nerede yanlış yapıyor olabilirim?
Kırmızı Işığın Yanması Çalıştığı Anlamına Gelmez Başka Bir Pinde Temassızlık Vardır Lehimleyin Lehimli Bir Şekilde Tekrar Deneyin Yine Olmazsa Cihazda Bir Sıkıntı Olabiir.
Teşekürler
Merhabalar,
Arkadaşlar kart ve program UNO üzerinde sorunsuz çalışıyor. Gerekli bağlantı değişiklikleri yapıldıktan sonra MEGA üzerinde Sorunsuz çalışıyor. Problem yaşayanlar lütfen bağlantılarını ve kütüphanesini kontrol etsin.
Firmware Hatası Alıyorum Bağlantılarım Doğru en az 15 kere kontrol ettim uno klon kullanıyorum bi fikriniz Varmı ?
MERHABA ARKADAŞLAR ARDUINO ONU R3 KLON KULLANIYORUM ŞEMAYI DOĞRU ŞEKİLDE KURUYORUM KODU OLDUĞU GİBİ YERLEŞTİRDİM FAKAT OKUMUYOR YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ LÜTFEN
elinize sağlık, fakat ben bir adet mastercard eklemek istiyorum. (sizin bu en başta belirttiğiniz 2 kart master kardı mı anlıyamadım ).
Mastercardı okutunca sisteme kayıtsız kartı tanıtmak istiyorum. mastercard kodunu nasıl yazabilirm
merhabalar kolay gelsın tek kart kullanıp led yakıp söndürmemiz mumkun mu ? daha once acıklamıssınız ancak arkadasında belırttıgı uzere hata aldım cevaplarsanız sevınırım tesekkurler
Kartları sadece bir kez okuyup işlem yapıyor. İkinci kez işlem yapmıyor. Arduinoyu kapatıp açınca yine bir kez çalışıyor.
Merhaba Ben Bu Projeyi Kullanarak RFID’yi Bir Hopörelere Bağlamak İstiyorum Yani Bi Kartı Okutunca Bir Şey Söyleyeck Başka Bir Kart Okutunca Başka Bir Şey Söylemesini İstiyorum.
Kodalamasını Nasıl Yapmalıyım?
Hoporlörü Bağlayabilirmiyim?
Arduino İçinHopöreleri Nerde Bulabilirim Sizde Satılıyomu
Cevaplarınız İçin Şimdiden Çok Teşekkür Ederim Şimdiden
Biraz Fazla Soru Sordum Ama Kusura Bakmayın 🙂 🙂
Kart sayısını nasıl çoğaltabilirim yardımcı olur musunuz?
2 Seçenek Var Ya Arduinoya Eeprom Bağlıyacaksın Yada Arduinoyu Bilgisayara Bağlayıp Kartları Metin Belgesi Excell Yada Bir Veritabanında Tutacaksın c# yada C bu dil için uygun nasıl yapacagım dersende Önce dili seç sonra stream i araştır
Firmware Hatası Alıyorum Bağlantılarım Doğru En az 15 Kere Kontrol Ettim Lehimlerim Doğru Kontrol Ettim Arduino Klon Kullanıyorum Saplanıp Kaldım Artık Çıkamıyorum Help Me İlge Beyy 🙂
hgs etiket okutmak gibi uzun menzilli projeler için hangi modül ve kartları kullanmam gerekli?
Bu tip yüksek güçlü okuyucular daha endüstriyel uygulamalarda kullanıldığı için Arduino gibi mikrokontrolcüler ile uygulamasını bulmanız pek mümkün olmayabilir.
Benim kart okuyucu kartları algılamıyor. Kırmızı ışığı yanıyor, herhalde bozuk değil, bağlantıları da doğru ama kartları okumuyor hiç tepki yok. Nerede yanlış yapıyor olabilirim?
MFRC522 mfrc522(SS_PIN, RST_PIN);
satırında hata veriyor bu konuda ilk defa çalışma yapıyorum. rc522 ile servoyu sağa sola çevirmek istiyorum sadece. desteğinizi rica ederim
Aldığınız hata nedir? Kütüphaneyi doğru şekilde yüklediniz mi?
bende kartın ıd numarasını göstermiyor ama kartı okuyor yardımcı olabilirmisiniz
şema yok koya bilir misiniz ?
varmış da ben nasıl göremedim
ben bir kart okunduktan sonra aynı akrtı bidaha okutmasını istiyorum
Bu işi mblock ile yapabiliyormuyuz? ve nasıl yapacağız.
Bu projeyi servo motorlar aç kapa yapabilirmisini
Arduino:1.8.7 (Windows Store 1.8.15.0) (Windows 10), Kart:”Arduino/Genuino Uno”
C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\arduino-builder -dump-prefs -logger=machine -hardware C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware -tools C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\tools-builder -tools C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -built-in-libraries C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\libraries -libraries C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries -fqbn=arduino:avr:uno -ide-version=10807 -build-path C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159 -warnings=default -build-cache C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_cache_837750 -prefs=build.warn_data_percentage=75 -prefs=runtime.tools.avrdude.path=C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avrdude-6.3.0-arduino14.path=C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.arduinoOTA.path=C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.arduinoOTA-1.2.1.path=C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avr-gcc.path=C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avr-gcc-5.4.0-atmel3.6.1-arduino2.path=C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -verbose C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\rf_d\rf_d.ino
C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\arduino-builder -compile -logger=machine -hardware C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware -tools C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\tools-builder -tools C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -built-in-libraries C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\libraries -libraries C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries -fqbn=arduino:avr:uno -ide-version=10807 -build-path C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159 -warnings=default -build-cache C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_cache_837750 -prefs=build.warn_data_percentage=75 -prefs=runtime.tools.avrdude.path=C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avrdude-6.3.0-arduino14.path=C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.arduinoOTA.path=C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.arduinoOTA-1.2.1.path=C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avr-gcc.path=C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avr-gcc-5.4.0-atmel3.6.1-arduino2.path=C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr -verbose C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\rf_d\rf_d.ino
Using board ‘uno’ from platform in folder: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\arduino\avr
Using core ‘arduino’ from platform in folder: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\arduino\avr
Detecting libraries used…
“C:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\tools\\avr/bin/avr-g++” -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics -Wno-error=narrowing -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=16000000L -DARDUINO=10807 -DARDUINO_AVR_UNO -DARDUINO_ARCH_AVR “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\cores\\arduino” “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\variants\\standard” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\sketch\\rf_d.ino.cpp” -o nul
“C:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\tools\\avr/bin/avr-g++” -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics -Wno-error=narrowing -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=16000000L -DARDUINO=10807 -DARDUINO_AVR_UNO -DARDUINO_ARCH_AVR “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\cores\\arduino” “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\variants\\standard” “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\libraries\\SPI\\src” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\sketch\\rf_d.ino.cpp” -o nul
“C:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\tools\\avr/bin/avr-g++” -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics -Wno-error=narrowing -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=16000000L -DARDUINO=10807 -DARDUINO_AVR_UNO -DARDUINO_ARCH_AVR “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\cores\\arduino” “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\variants\\standard” “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\libraries\\SPI\\src” “-IC:\\Users\\ftpn1\\Documents\\Arduino\\libraries\\MFRC522\\src” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\sketch\\rf_d.ino.cpp” -o nul
“C:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\tools\\avr/bin/avr-g++” -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics -Wno-error=narrowing -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=16000000L -DARDUINO=10807 -DARDUINO_AVR_UNO -DARDUINO_ARCH_AVR “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\cores\\arduino” “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\variants\\standard” “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\libraries\\SPI\\src” “-IC:\\Users\\ftpn1\\Documents\\Arduino\\libraries\\MFRC522\\src” “-IC:\\Users\\ftpn1\\Documents\\Arduino\\libraries\\Servo\\src” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\sketch\\rf_d.ino.cpp” -o nul
Using cached library dependencies for file: C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\RFID.cpp
Using cached library dependencies for file: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\arduino\avr\libraries\SPI\src\SPI.cpp
Using cached library dependencies for file: C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries\MFRC522\src\MFRC522.cpp
Using cached library dependencies for file: C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries\MFRC522\src\MFRC522Extended.cpp
Using cached library dependencies for file: C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries\Servo\src\avr\Servo.cpp
Using cached library dependencies for file: C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries\Servo\src\megaavr\Servo.cpp
Using cached library dependencies for file: C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries\Servo\src\nrf52\Servo.cpp
Using cached library dependencies for file: C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries\Servo\src\sam\Servo.cpp
Using cached library dependencies for file: C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries\Servo\src\samd\Servo.cpp
Using cached library dependencies for file: C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries\Servo\src\stm32f4\Servo.cpp
Generating function prototypes…
“C:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\tools\\avr/bin/avr-g++” -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics -Wno-error=narrowing -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=16000000L -DARDUINO=10807 -DARDUINO_AVR_UNO -DARDUINO_ARCH_AVR “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\cores\\arduino” “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\variants\\standard” “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\libraries\\SPI\\src” “-IC:\\Users\\ftpn1\\Documents\\Arduino\\libraries\\MFRC522\\src” “-IC:\\Users\\ftpn1\\Documents\\Arduino\\libraries\\Servo\\src” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\sketch\\rf_d.ino.cpp” -o “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\preproc\\ctags_target_for_gcc_minus_e.cpp”
“C:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\tools-builder\\ctags\\5.8-arduino11/ctags” -u –language-force=c++ -f – –c++-kinds=svpf –fields=KSTtzns –line-directives “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\preproc\\ctags_target_for_gcc_minus_e.cpp”
Çalışma derleniyor…
“C:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\tools\\avr/bin/avr-g++” -c -g -Os -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics -Wno-error=narrowing -MMD -flto -mmcu=atmega328p -DF_CPU=16000000L -DARDUINO=10807 -DARDUINO_AVR_UNO -DARDUINO_ARCH_AVR “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\cores\\arduino” “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\variants\\standard” “-IC:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\arduino\\avr\\libraries\\SPI\\src” “-IC:\\Users\\ftpn1\\Documents\\Arduino\\libraries\\MFRC522\\src” “-IC:\\Users\\ftpn1\\Documents\\Arduino\\libraries\\Servo\\src” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\sketch\\rf_d.ino.cpp” -o “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\sketch\\rf_d.ino.cpp.o”
Önceden derlenmiş dosyayı kullanarak: C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\RFID.cpp.o
Compiling libraries…
Compiling library “SPI”
Önceden derlenmiş dosyayı kullanarak: C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\libraries\SPI\SPI.cpp.o
Compiling library “MFRC522”
Önceden derlenmiş dosyayı kullanarak: C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\libraries\MFRC522\MFRC522.cpp.o
Önceden derlenmiş dosyayı kullanarak: C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\libraries\MFRC522\MFRC522Extended.cpp.o
Compiling library “Servo”
Önceden derlenmiş dosyayı kullanarak: C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\libraries\Servo\avr\Servo.cpp.o
Önceden derlenmiş dosyayı kullanarak: C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\libraries\Servo\megaavr\Servo.cpp.o
Önceden derlenmiş dosyayı kullanarak: C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\libraries\Servo\nrf52\Servo.cpp.o
Önceden derlenmiş dosyayı kullanarak: C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\libraries\Servo\sam\Servo.cpp.o
Önceden derlenmiş dosyayı kullanarak: C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\libraries\Servo\samd\Servo.cpp.o
Önceden derlenmiş dosyayı kullanarak: C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\libraries\Servo\stm32f4\Servo.cpp.o
Compiling core…
Using precompiled core: C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_cache_837750\core\core_arduino_avr_uno_83dd9225a3a2a4e5654b35f3e742d65a.a
Linking everything together…
“C:\\Program Files\\WindowsApps\\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\\hardware\\tools\\avr/bin/avr-gcc” -Os -g -flto -fuse-linker-plugin -Wl,–gc-sections -mmcu=atmega328p -o “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159/rf_d.ino.elf” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\sketch\\RFID.cpp.o” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\sketch\\rf_d.ino.cpp.o” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\libraries\\SPI\\SPI.cpp.o” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\libraries\\MFRC522\\MFRC522.cpp.o” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\libraries\\MFRC522\\MFRC522Extended.cpp.o” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\libraries\\Servo\\avr\\Servo.cpp.o” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\libraries\\Servo\\megaavr\\Servo.cpp.o” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\libraries\\Servo\\nrf52\\Servo.cpp.o” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\libraries\\Servo\\sam\\Servo.cpp.o” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\libraries\\Servo\\samd\\Servo.cpp.o” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159\\libraries\\Servo\\stm32f4\\Servo.cpp.o” “C:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159/..\\arduino_cache_837750\\core\\core_arduino_avr_uno_83dd9225a3a2a4e5654b35f3e742d65a.a” “-LC:\\Users\\ftpn1\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_212159” -lm
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\rf_d.ino.cpp.o (symbol from plugin): In function `motor’:
(.text+0x0): multiple definition of `motor’
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\RFID.cpp.o (symbol from plugin):(.text+0x0): first defined here
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\rf_d.ino.cpp.o (symbol from plugin): In function `motor’:
(.text+0x0): multiple definition of `RST_PIN’
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\RFID.cpp.o (symbol from plugin):(.text+0x0): first defined here
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\rf_d.ino.cpp.o (symbol from plugin): In function `motor’:
(.text+0x0): multiple definition of `SS_PIN’
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\RFID.cpp.o (symbol from plugin):(.text+0x0): first defined here
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\rf_d.ino.cpp.o (symbol from plugin): In function `motor’:
(.text+0x0): multiple definition of `rfid’
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\RFID.cpp.o (symbol from plugin):(.text+0x0): first defined here
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\rf_d.ino.cpp.o (symbol from plugin): In function `motor’:
(.text+0x0): multiple definition of `setup’
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\RFID.cpp.o (symbol from plugin):(.text+0x0): first defined here
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\rf_d.ino.cpp.o (symbol from plugin): In function `motor’:
(.text+0x0): multiple definition of `servoPin’
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\RFID.cpp.o (symbol from plugin):(.text+0x0): first defined here
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\rf_d.ino.cpp.o (symbol from plugin): In function `motor’:
(.text+0x0): multiple definition of `ekranaYazdir()’
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\RFID.cpp.o (symbol from plugin):(.text+0x0): first defined here
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\rf_d.ino.cpp.o (symbol from plugin): In function `motor’:
(.text+0x0): multiple definition of `ID’
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\RFID.cpp.o (symbol from plugin):(.text+0x0): first defined here
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\rf_d.ino.cpp.o (symbol from plugin): In function `motor’:
(.text+0x0): multiple definition of `loop’
C:\Users\ftpn1\AppData\Local\Temp\arduino_build_212159\sketch\RFID.cpp.o (symbol from plugin):(.text+0x0): first defined here
collect2.exe: error: ld returned 1 exit status
“Servo.h” için birden fazla library bulundu
Kullanılıyor: C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries\Servo
Kullanılmıyor: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\libraries\Servo
Şu dizinde 1.0 sürümündeki SPI kütüphanesi kullanılıyor: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.15.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\arduino\avr\libraries\SPI
Şu dizinde 1.4.3 sürümündeki MFRC522 kütüphanesi kullanılıyor: C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries\MFRC522
Şu dizinde 1.1.3 sürümündeki Servo kütüphanesi kullanılıyor: C:\Users\ftpn1\Documents\Arduino\libraries\Servo
exit status 1
Error compiling for board Arduino/Genuino Uno.
hocam bu ne!!!!!!
merhaba baya denedim ama yapamadım
yeni kart eklendikçe devam eder kısmını kaptmak istiyorum yani örneğin bir kartı okutup 2 sn sonra bidaha okuttuğumda algılamasını istiyorum
kartı okuduğunda aynı kartın birdaha okunmasını istiyorum yani yenibirkartokunmadıkça kart okumayı kaldırmakistiyorum
Merhaba,
Kodların düzeni bozulmuş sanırım onları düzeltebilir misiniz sürekli kullanıyoruz okuldaki projelerde.
kodlar okunmuyor.. hepsi birbine girmiş şekildeler.
merhaba. ben bu rfid kartın içine bakiye yükleyip sonra kart her okutulduğunda bakiyenin 2şer şekilde düşmesini istiyorum. böyle bir örnek kod nerede bulabilirim ne yapmalıyım?
Merhaba,
konuda yeniyim. Bir yerde tıkandım kaldım.
Arduino UNU, RFID -RC522, HC-SR04 ultrasonik mesafe sensörü ve servo motor ile bir site giriş kontrol bariyeri tasarlamak istiyorum.
Kartı okutunca açılsın, araç geçişi sırasında ya da aracın site giriş kapısı önünde ayrılmadığı sürece bariyer açık kalsın istiyorum.
Yardım edebilecek birileri varsa sevinirim.
Şimdiden teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.
Yorumlar ve cevapların eski tarihli olduğunu görüyorum. Vereceğiniz cevabı bulamayabilirim. Mail adresime de gönderebilirsiniz.
mail adresim: [email protected]
Abi kartların şifresi değişiyormu değişiyorsa nasıl değiştirirlir
Merhaba. Kodu yazdığımda rc5022yi kartla kullanabiliyorum ama anahtarlıkla kullanamıyorum. Ulaşım kartını okuyor ancak anahtarlık nafile. Bir de 2-3 kart kaydedeyim dedim yapamadım. Bu nasıl oluyor acaba?
merhabalar ben bitirme projesi olarak arduino ve rfıd kullanıp kart okuma mantığında bir proje yapmak isityorum ancak hocam kart dışında bir şeyi tanımlayıp sitemin onu kullanarak çalışmasını istedi yüz tanıma gibi bunu nasıl gerçekleştirebilirim acaba
Kodu tam olarak 5 kez yazdım ama hiç birinde olmadı servo motor kütüphanesini tanımlamıyor
Ben seri port ekranını açıp kartı okuttum ama işe yaramadı. Yardımcı olur musunuz
Abi bu projeye birden fazla karta yetki vermek istiyorum ne yapmalıyım
Hocam iyi günler bu projenizde servo yerine motor yerine Nokia 5110 Ekranı – 84×48 Grafik LCD ve hoparlör kullanmayı düşünüyorum. Nasıl yapacağım hakkında herhangi bir yol gösterebilir misiniz ?
merhaba hocam yazma ve okuma konusunda bir video gelmedi galiba. Ben üzerinde çalışıyorum tek takıldığım nokta ;
if ( ! rfid.PICC_IsNewCardPresent()) //Yeni kartın okunmasını bekliyoruz.
return;
Bu komutta yeni kart okunmasını beklememek istiyorum.çünkü okuma ve yazma yaparken aynı kart iki kere görmesi lazım, ne yapmam lazım. Bu satırı kaldırıncada kartı hiç görmüyor.
selam. bu proje arduino nano ile de çalışabilir mi
bu projeyi sevro motor kullanmadan led lamba ile yaparsak nasıl bir yol izlemeliyiz
ben röle kullanarak kapı kilidini rfid kart üzerinden açıyorum ancak iki farklı sorunum var
(arduino üzerine bağlı eklentiler… rfiid kart 2 kanal röle dht nem ve ısı sensörü ve buzzer)
ilki arduino belirli bir süre sonra reset atıp en baştan başlıyor
ikincisi de rfid kart ya da anahtarlık okutunca idler farklı gelirken bunu telefon üzerinde denediğimde hep aynı id değeri geliyor. 2 3 farklı telefonda denediğimde aldığım sonuç hep 1 2 3 4 değeri oldu bunun önüne nasıl geçilebilir.
Amacım kart yerine telefon üzerinden giriş çıkışı kontrol etmek.
Merhabalar. Kodu çalıştırdım ancak 2. Bir kart atamak istiyorum. Bu işlemi nasıl yapabilirim?
Merhaba 2.ci kartı ekliyemedim yardimci olurmusunuz hangi komutu nereye yazmam gerekiyor arduino ya yeni basladim pek bilgim yok
servo motor 0 derecede iken motor neden titriyor ve ısınıyor bu konuda yardımcı olabilir misiniz
merhaba herseyi yaptım ama soyle bır hata var ilk basta kartın ıd sıne bakıyorum ama cıkmıyor hersey normal ama kart ıd sı kısmı bostam olarak size yazayım
“Yetkisiz KartID Numarasi:”o (:)den sonrası bos nasıl yapabılırım?
lütfen yardımcı olun bunu yazdım dün oluyordu bugün olmuyor biraz değişiklik yaptım kendim göre ama kod gayet açık lütfen cevap verin
#include
#include
#include
#include
int RST_PIN = 8;
int PIN = 10;
int ledred = 5;
int ledgreen = 6;
int buton = 3;
Servo servo1;
MFRC522 rfid(SS_PIN, RST_PIN);
byte ID1[4] = {208, 232, 135, 50};
byte ID2[4] = {201, 243, 189, 194};
byte ID3[4] = {89, 85, 152, 194};
byte ID4[4] = {201, 60, 171, 193};
byte ID5[4] = {217, 193, 103, 194};
byte ID6[4] = {201, 220, 172, 193};
int a = 0;
int erisim = 1;
int b = 0;
int c = 0;
void setup() {
Serial.begin(9600);
SPI.begin();
rfid.PCD_Init();
digitalWrite(ledred, HIGH);
servo1.attach(9);
servo1.write(150);
}
void loop() {
if(digitalRead(buton) == 0){
digitalWrite(ledred, LOW);
digitalWrite(ledgreen, HIGH);
servo1.write(30);
Serial.println(“Kapi acildi”);
delay(10000);
b = 1;
digitalWrite(ledred, HIGH);
digitalWrite(ledgreen, LOW);
servo1.write(150);
}
if ( ! rfid.PICC_IsNewCardPresent())
return;
if ( ! rfid.PICC_ReadCardSerial())
return;
if (rfid.uid.uidByte[0] == ID1[0] &&
rfid.uid.uidByte[1] == ID1[1] &&
rfid.uid.uidByte[2] == ID1[2] &&
rfid.uid.uidByte[3] == ID1[3] ) {
Serial.print(“Kapi acildi ve “);
if(a == 0){
a = 1;
erisim = 0;
Serial.println(“gecis kartlarina erisim kapandi.”);
c = 1;
}else if(a == 1){
Serial.println(“gecis kartlarina erisim acildi.”);
a = 0;
erisim = 1;
}
standart();
}
if (rfid.uid.uidByte[0] == ID2[0] &&
rfid.uid.uidByte[1] == ID2[1] &&
rfid.uid.uidByte[2] == ID2[2] &&
rfid.uid.uidByte[3] == ID2[3] &&
erisim == 1) {
Serial.println(“Kapi acildi”);
standart();
}
if (rfid.uid.uidByte[0] == ID3[0] &&
rfid.uid.uidByte[1] == ID3[1] &&
rfid.uid.uidByte[2] == ID3[2] &&
rfid.uid.uidByte[3] == ID3[3] &&
erisim == 1) {
Serial.println(“Kapi acildi”);
standart();
}
if (rfid.uid.uidByte[0] == ID4[0] &&
rfid.uid.uidByte[1] == ID4[1] &&
rfid.uid.uidByte[2] == ID4[2] &&
rfid.uid.uidByte[3] == ID4[3] &&
erisim == 1) {
Serial.println(“Kapi acildi”);
standart();
}
if (rfid.uid.uidByte[0] == ID5[0] &&
rfid.uid.uidByte[1] == ID5[1] &&
rfid.uid.uidByte[2] == ID5[2] &&
rfid.uid.uidByte[3] == ID5[3] &&
erisim == 1) {
Serial.println(“Kapi acildi”);
standart();
}
if (rfid.uid.uidByte[0] == ID6[0] &&
rfid.uid.uidByte[1] == ID6[1] &&
rfid.uid.uidByte[2] == ID6[2] &&
rfid.uid.uidByte[3] == ID6[3] &&
erisim == 1) {
Serial.println(“Kapi acildi”);
standart();
}
else{
if(erisim == 1 && b == 0){
Serial.println(“Yetkisiz Kart”);
ekranaYazdir();
digitalWrite(ledred, LOW);
delay(200);
digitalWrite(ledred, HIGH);
delay(200);
digitalWrite(ledred, LOW);
delay(200);
digitalWrite(ledred, HIGH);
}
if(erisim == 0 && c == 0){
Serial.println(“Erisim engellendi!”);
ekranaYazdir();
digitalWrite(ledred, LOW);
delay(200);
digitalWrite(ledgreen, HIGH);
delay(200);
digitalWrite(ledred, HIGH);
delay(200);
digitalWrite(ledgreen, LOW);
}
b = 0;
c = 0;
}
rfid.PICC_HaltA();
}
void standart(){
ekranaYazdir();
digitalWrite(ledred, LOW);
digitalWrite(ledgreen, HIGH);
servo1.write(30);
delay(8500);
servo1.write(150);
b = 1;
digitalWrite(ledred, HIGH);
digitalWrite(ledgreen, LOW);
}
void ekranaYazdir(){
Serial.print(“ID Numarasi: “);
for(int sayac = 0; sayac < 4; sayac++){
Serial.print(rfid.uid.uidByte[sayac]);
Serial.print(" ");
}
Serial.println("");
}
Staj ödevi olarak bu konu verildi ve benden burada, ki bilgileri yazmam istendi. Bu konuda eksik ya da eklemem gerek bir şey var mıdır?
Nasıl kart eklerim acil!!
Otomatik kapı sistemini kod kısmında ve devre kısmında hata yapmadan yapmama rağmen RFID kartı okumamasının sebebi nedir?
hocam şu kodlardaki hani kenarda türkce yazıyoya onlarıda yazacakmıyız yada yazmasak bişi olurmu
Arduino:1.6.5 (Windows 8.1), Kart:”Arduino/Genuino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)”
sketch_oct26a:1: error: #include expects “FILENAME” or
sketch_oct26a:2: error: #include expects “FILENAME” or
sketch_oct26a:3: error: #include expects “FILENAME” or
sketch_oct26a:9: error: ‘Servo’ does not name a type
sketch_oct26a:10: error: ‘MFRC522’ does not name a type
sketch_oct26a.ino: In function ‘void setup()’:
sketch_oct26a:14: error: ‘motor’ was not declared in this scope
sketch_oct26a:16: error: ‘SPI’ was not declared in this scope
sketch_oct26a:17: error: ‘rfid’ was not declared in this scope
sketch_oct26a.ino: In function ‘void loop()’:
sketch_oct26a:22: error: ‘rfid’ was not declared in this scope
sketch_oct26a:25: error: ‘rfid’ was not declared in this scope
sketch_oct26a:28: error: ‘rfid’ was not declared in this scope
sketch_oct26a:34: error: ‘motor’ was not declared in this scope
sketch_oct26a:43: error: ‘rfid’ was not declared in this scope
sketch_oct26a.ino: In function ‘void ekranaYazdir()’:
sketch_oct26a:47: error: expected ‘;’ at end of input
sketch_oct26a:47: error: expected primary-expression at end of input
sketch_oct26a:47: error: expected ‘)’ at end of input
sketch_oct26a:47: error: expected statement at end of input
sketch_oct26a:47: error: expected ‘}’ at end of input
#include expects “FILENAME” or
Rapor daha fazla veri içermeli
“Derleme sırasında ayrıntılı çıktı göster”
Dosya > Tercihler’de etkinleştirilmiş.
HATASINI VERİYOR ARDUINO MEGA KULLANDIĞIM İÇİN OLABİLİR Mİ???????????????
hocam derleme hatası alıyorum
tanıttığım her kart için 3defa yada 5 defa giriş yapmasına izin vermek istiyorum bunu hangi kod ile yapabilirim
bu devreyı thınkspeak e nasıl gonderebilirz
iyi günler bu projeyi thinkspeak e veya firebase ye nasıl gonderebiliriz yardımcı olurmusunuz
#include //SPI kütüphanemizi tanımlıyoruz . kodunda hata veriyor
“#include” şeklinde yazabilirsiniz.
birden fazla kartı nasıl tanımlayabilirim?
Merhaba,ben RFID ile kapıyı açtığım zaman LCD ekrana “kapi acildi” kapattığım zaman ise “kapi kapandi” gibi ibareler yazmak istiyorum.Fakat,LCD ekranda yazı gözükmüyor.Kontrast ayarlı,kodların da doğru olduğunu düşünüyorum fakat bir türlü yazı yazdıramadım.Başka uygulamalarda lcd ekran yazı yazıyor onda sorun yok.Kodları da burada paylaşayım.Cevap verebilirseniz sevinirim.
#include
#include //SPI kütüphanemizi tanımlıyoruz.
#include //MFRC522 kütüphanemizi tanımlıyoruz.
#include //Servo kütüphanemizi tanımlıyoruz
int RST_PIN = 9; //RC522 modülü reset pinini tanımlıyoruz.
int SS_PIN = 10; //RC522 modülü chip select pinini tanımlıyoruz.
int servoPin = 8; //Servo motor pinini tanımlıyoruz.
Servo motor; //Servo motor için değişken oluşturuyoruz.
MFRC522 rfid(SS_PIN, RST_PIN); //RC522 modülü ayarlarını yapıyoruz.
LiquidCrystal_I2C_AvrI2C lcd(0x27,16,2);
byte ID[4] = {121,220,57,194 };
byte AT_Uni[4] = {7,59,173,219 };//Yetkili kart ID’sini tanımlıyoruz.
void setup() {
motor.attach(servoPin); //Servo motor pinini motor değişkeni ile ilişkilendiriyoruz.
Serial.begin(9600); //Seri haberleşmeyi başlatıyoruz.
SPI.begin(); //SPI iletişimini başlatıyoruz.
rfid.PCD_Init(); //RC522 modülünü başlatıyoruz.
lcd.begin();
motor.write(0);
}
void loop() {
if (!rfid.PICC_IsNewCardPresent()) //Yeni kartın okunmasını bekliyoruz.
return;
if (!rfid.PICC_ReadCardSerial()) //Kart okunmadığı zaman bekliyoruz.
return;
if (rfid.uid.uidByte[0] == ID[0] && //Okunan kart ID’si ile ID değişkenini karşılaştırıyoruz.
rfid.uid.uidByte[1] == ID[1] &&
rfid.uid.uidByte[2] == ID[2] &&
rfid.uid.uidByte[3] == ID[3]) {
Serial.println(“Kapi acildi”);
motor.write(180); //Servo motoru 180 dereceye getiriyoruz.
lcd.print(“Kapi Acildi”);
/*lcd.setCursor(4,0);
lcd.print(“Evinize”);
lcd.setCursor(4,1);
lcd.print(“Hosgeldiniz”);
delay(500);
lcd.clear();
lcd.setCursor(1,0);
lcd.print(“5 Saniye Sonra”);
lcd.setCursor(1,1);
lcd.print(“Kapi Kapanacak”);*/
delay(5000);
lcd.clear();
motor.write(0); //Servo motoru 0 dereceye getiriyoruz.
/*lcd.setCursor(6,0);
lcd.print(“Kapi”);
lcd.setCursor(5,1);
lcd.print(“Kapandi”);*/
delay(1000);
ekranaYazdir();
} else { //Yetkisiz girişte içerideki komutlar çalıştırılır.
Serial.println(“Yetkisiz Kart”);
ekranaYazdir();
}
/*if (rfid.uid.uidByte[0] == AT_Uni[0] && //Okunan kart ID’si ile ID değişkenini karşılaştırıyoruz.
rfid.uid.uidByte[1] == AT_Uni[1] &&
rfid.uid.uidByte[2] == AT_Uni[2] &&
rfid.uid.uidByte[3] == AT_Uni[3]) {
Serial.println(“Kapi acildi”);
ekranaYazdir();
motor.write(180); //Servo motoru 180 dereceye getiriyoruz.
delay(3000);
motor.write(0); //Servo motoru 0 dereceye getiriyoruz.
delay(1000);
} else { //Yetkisiz girişte içerideki komutlar çalıştırılır.
Serial.println(“Yetkisiz Kart”);
ekranaYazdir();
}
rfid.PICC_HaltA();*/
}
void ekranaYazdir() {
Serial.print(“ID Numarasi: “);
for (int sayac = 0; sayac < 4; sayac++) {
Serial.print(rfid.uid.uidByte[sayac]);
Serial.print(" ");
}
Serial.println("");
}
Merhaba şuan şöyle bir sorun var.Kart tag’i algılamıyor.Yazılım 3 kere kontrol ettim ve bir sorun yok.Tag’i okuttuğumda seri numaraları gelmesi gerekirken cihaz algılamadığı için olmuyor.Acaba sorun neyden kaynaklanıyor?
Donanımsal bağlantıları ve kütüphaneleri kontrol etmelisiniz.
merhaba serial portu hallettim ama bu seferde kartı bir kere okutunca serial portu kapatıp açmadan ikinci kez okumuyor bunun için ne yapabilirim
benim RFID kartım çalışmıyor nedden acaba baplantıları doğru
Uzay montaj tekniğini kullanarak tüm birimleri ve kodları ayrıştırıp deneme yapmalısınız. Bu şekilde sorunu çözebilir ve hangi birimde sorun olduğu anlayabilirsiniz.