back to top

Ender 3 Neo ve Ender-3 V2 Neo 3D Yazıcılar

3D yazıcılar ve ilgili aksesuarlar üreten Creality, 3D yazdırma teknolojisini halka daha erişilebilir hale getirilmek için çalışan Çinli bir şirkettir. Creality’nin birçok popüler 3D yazıcı modeli bulunmaktadır. 

Bu makalede ise Ender serisinin 2 ayrı modeli olan Creality Ender 3 Neo ile Creality Ender 3 V2 Neo‘yu karşılaştıracağız.

Creality Ender Serisi yazıcıların bu iki modeli arasında 3D baskı tutkunları için en iyi seçeneği bulacağız ve bu seri için yapılan yükseltmelerden bahsedeceğiz.

Ender 3 Neo modelinde etkileyici performans, uygun fiyat, basit tasarım ve kullanım kolaylığı gibi özelliklerin hepsi bulunuyor. Ender serisi için yapılan yükseltmelerde bahsettiğimiz etkileyici birçok özelliğin bir araya getirildiği söylebiliriz. Giriş seviyesi kullanıcılar, mükemmel kalitede 3D baskılar oluşturmak ve üstün bir öğrenme deneyimi yaşamak için ihtiyaç duydukları her şeyi bu seride elde edebilecekler.

Uygun fiyatlı modern özelliklere sahip Ender 3 yazıcı arıyorsanız, bu iki 3D yazıcıyı değerlendirmelisiniz. Bu makalede, Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo gibi iki modeli karşılaştıracağız ve bu sayede hangi yazıcıyı seçmeniz gerektiği ile ilgili fikir edinebileceksiniz.

Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo’nun birçok benzer özelliği bulunuyor. Creality Ender 3 V2 Neo’nun Creality Ender 3 Neo‘dan önemli ölçüde farklı olduğu bazı özellikleri ise şunlardır:

  • Çok daha kolay montaj
  • PC bahar çeliği manyetik yapı plakası
  • Daha büyük LCD ve dilimli model önizlemesi
Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo Karşılaştırma
Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo Karşılaştırma

Ender-3 Neo 3D Yazıcı satın almak için hemen tıklayın. (En Uygun Fiyatlı Creality 3D Yazıcı)

Ender-3 V2 Neo 3D Yazıcı satın almak için hemen tıklayın.

Creality Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo Benzerlikleri

Ender 3 Neo, Ender 3 Pro 3D yazıcısının bir güncellemesidir. Ender 3 Pro’nun büyük ölçüde formu, işlevselliği ve felsefesi korunurken, fiyatı çok fazla artırmadan bazı dikkate değer güncellemeler yapılmıştır. Kullanıcılar, Ender 3 Pro’da sevdikleri her şeyi ve bazı harika yeni özellikleri, çok daha fazla ödeme yapmadan Ender 3 Neo’da elde ediyorlar.

Ender 3 V2 Neo, benzer şekilde, Ender 3 V2’nin yükseltilmesi ile meydana getirilmiştir. Genel olarak, Ender 3 V2 Neo, Ender 3 V2 ile aynı işlevselliği ve özellikleri sunuyor olsa dahi kolay kurulum ve kullanım kolaylığı açısından büyük fark yarattığı söylenebilir. Creality, bu 3D yazıcıyı mümkün olduğunca yeni başlayan dostu yapmak için çaba sarf etmiştir. Aslında, fiyat segmentinde başlaması en kolay 3D yazıcılardan biri olabilir.

Her iki 3D yazıcı da eski sürümlerine göre önemli güncellemeler içeriyor. Şimdi, Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo tarafından paylaşılan bazı ortak özelliklere daha yakından bakalım:

Fiziksel Tasarım: İnşa Hacmi, Boyutlar ve Tasarım

Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo, standart boyutta olan 220 x 220 x 250 mm inşa hacmine sahiptir. Bu boyut, bu yazıcıların önceki Neo olmayan sürümleri de dahil olmak üzere çoğu Ender 3 yazıcının standart boyutudur. Bu boyut, çoğu giriş seviyesi 3D yazıcıların sunduğu 200 mm küp boyutundan biraz daha büyüktür, ancak bu hafif bir boyut artışı birkaç açıdan faydalı olmaktadır. İlk olarak, bu 3D yazıcılar, daha küçük kuzenleriyle neredeyse aynı masa alanını kaplarlar, bu nedenle kullanmak için büyük bir masa alanını temizlemek zorunda kalmazsınız. İkincisi, genişletilmiş Z-ekseni, daha yüksek bir profil ile modellerin 3D yazdırılmasına izin verir. Yaratıcı planlama ile, Z-ekseni boyunca daha geniş 3D baskılar da yapabilirsiniz.

İki Neo yazıcısı aynı inşa hacmine sahip olsalar da, aynı fiziksel boyutlara sahip değillerdir. Ender 3 Neo’nun toplam boyutu 440×440×465mm iken, Ender 3 V2 Neo’nun boyutları 438×424×472mm’dir.

Ana Kart

Creality, Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo’nun her ikisinin de 7 32-bit sessiz ana kartına sahip olduğunu belirtiyor. Ancak, bu ana kart eski modellerdeki ana kart ile işlevsel olarak aynı gibi görünüyor, sadece stepper motor kablolarında bazı küçük değişiklikler yapılarak gürültü üretimi bastırılmış. Bu nedenle, eski yazıcılardaki ana karta göre yüksek bir performans artışı beklentisine girmemek daha iyi olacaktır.

Mekanik Tasarım

Kartez-XZ tasarımı, çoğu Ender 3 yazıcısında standarttır ve Ender 3 Neo ve V2 Neo da istisna değildir. Ayrıca entegre bir yan LCD ekranı ve kontrolörü de bulunur, ancak ekranlar iki yazıcıda da farklıdır.

Otomatik Yatak Düzleme

Neo serisindeki en büyük yenilik ise otomatik yatak düzleme özelliğinin standart bir özellik olarak eklenmesidir. Creality, CR-Touch otomatik yatak düzleme sistemini Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo’ya kurarak düşük maliyetli 3D yazıcılar arasında yeni bir standart haline getirdi. CR-Touch probu, platformda potansiyel düzleştirilmemiş bölgeleri belirlemek için yatağı 16 farklı noktada otomatik olarak tarar ve bu bilgiyi baskı işlemi sırasında yatağı otomatik olarak ayarlamak için kullanır.

Bu, manuel düzleştirme işleminin zahmetini ortadan kaldırdığı gibi daha temiz, daha doğru bir ilk katman oluşturur. Bu, 3D baskının genel kalitesi ve yatak yapışkanlığı için önemlidir. Ayrıca, 3D baskıya yeni başlayanlar için harika bir özelliktir çünkü yatak düzleştirme işlemi biraz pratik gerektirir, ancak deneyimli kullanıcılar olarak biz de bu özelliği takdir ediyoruz.

Yeniden Tasarlanmış Isıtıcı Başlık

Neo serisi, daha fazla yüzey alanı ve soğuk tarafın serin kalmasını sağlamak için finler arasında daha fazla boşluk sağlayan güncellenmiş bir muhafaza ve ısıtıcı başlık ısı dağıtıcısı ile birlikte yeniden tasarlanmış bir ısıtıcı başlık sunar. Bu, filamentin erken erimesini önlemek için önemlidir, çünkü bu tıkanmalara neden olabilir. Tıkanmalar oldukça kolayca temizlenebilir, ancak kullanıcılara sorun çıkarabilir ve baskının başarısız olmasına neden olabilir. Bu nedenle, güvenilirliği artırması açısından eklenmiş hoş bir özelliktir.

Oluklu ısı emici, yayılan alanı genişleterek hızlı soğutma sağlar.
Oluklu ısı emici, yayılan alanı genişleterek hızlı soğutma sağlar.

Güncellenmiş muhafazaya rağmen, Ender 3 Neo serisi, yalnızca nozulun bir tarafına hava üfleyen önceki Ender 3 serisi yazıcılarda olduğu gibi tek bir parça soğutma fanı kullanır. Muhafaza simetrik bir tasarıma sahip olduğundan, her iki tarafta birer fanı varmış gibi görünse de, aslında tek bir fan sağ tarafta bulunur. Bu parça soğutma sistemi, çoğu asma yapının üstesinden gelebilir, ancak Creality Ender 3 Max‘in çift fanlı parça soğutmasından veya Creality Ender 3 S1 serisindeki daha büyük fandan daha iyi performans göstermemektedir.

Sıcaklık ve Baskı Malzemeleri

Her iki yazıcı da, önceki Ender 3 serisi yazıcılarda olduğu gibi tam metal olmayan standart bir sıcak uca sahiptir, bu da nozul sıcaklığının 260°C ile sınırlı olduğu anlamına gelir. Baskı platformu 100°C’ye kadar ısınabilir. Bu sıcaklıklar, PLA, PETG ve ABS gibi çoğu standart filamentler için yeterlidir. TPU gibi esnek filamentler ile  baskı yapmak, Bowden ekstruder kurulumu nedeniyle daha zordur ve esnek malzemelerle baskı yapmak istiyorsanız doğrudan sürücüye sahip bir yazıcı seçmenizi öneririz, örneğin Ender 3 S1.

Sıcak uç 260°C ile sınırlı olduğu için (ve aslında en fazla 240°C gibi daha düşük bir sıcaklıkta çalıştırılması gerektiği için), Neo yazıcılarıyla naylon gibi egzotik malzemeleri yazdıramazsınız, ancak sıcak ucu ve yazıcı yazılımını yükseltirseniz mümkün olabilir.

Yazılım Özellikleri

Güç kurtarma özelliği, Ender 3 Neo serisinde standart olan kullanışlı bir özelliktir. Bu, güç kesintileri nedeniyle işlem halindeki 3D baskılarınızı korur. Baskıyı nerede durdurduysanız oradan devam etmenizi sağlar ve herhangi bir aksaklık olmadan işleme devam edebilirsiniz. Eğer güç kesintisi uzun süreliyse, yarı-basılmış modeli serbest bırakan soğuyan yatak nedeniyle baskıya devam edemezsiniz, ancak sık sık güç kesintisi yaşayan bir bölgede yaşıyorsanız, bu özellik baskılarınızın kesintiye uğramasını engelleyebilir.

Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo Arasındaki Farklar

Bugüne kadar, Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo’nun farklı yönlerde ne kadar benzer olduklarını gördük. Ancak, Ender 3 V2 Neo, Ender 3 Neo’ya kıyasla daha pahalı, bu ek maliyet karşılığında ne elde edersiniz? Bu bölümde Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo arasındaki farkları ele alacağız.

Yatak Malzemesi

Ender 3 V2 Neo’daki PC-kaplı esnek manyetik yay çeliği yapı platformu mükemmel yapışma özelliği sunar ve sorunsuz bir kullanım deneyimi sağlar. Yatak malzemesini hafifçe bükmeniz yeterli olacaktır. Pürüzsüz yüzey, az veya hiç temizlik gerektirmez. Ancak, yatak yüzeyi diğer malzemelere göre daha fazla zarar görebilir ve bazı durumlarda baskıları çıkarmak zor olabilir.

Aslında, Ender 3 Neo‘daki karborundum yatağı, baskıları çıkarmak daha zor olsa da daha az hasara neden olacağı için tercih edilmektedir. Karborundum yüksek sıcaklıklarda sağlam bir şekilde yapışır, ancak soğuduktan sonra baskılar kolayca çıkar. Ancak, iyi yapışma için bu tür bir yatağı ara sıra ıslak bir havlu ile temizlemek önemlidir.

Ender 3 Neo

Ender 3 Neo, sıcakken harika yapışma sağlayan ve soğuduğunda kolay parça çıkarımına izin veren bir karborundum cam yatak kullanır. Yapışmayı korumak için temiz tutmak önemlidir.

Ekran ve Kullanıcı Arayüzü

Her iki Neo yazıcısı da yan montajlı bir LCD ekrana sahip olsa da, ekranlar arasındaki benzerlikler burada sona eriyor. Daha düşük seviyeli Ender 3 Neo, sınırlı grafik yetenekleri olan 3 inç monokrom LCD ekrana sahiptir. Diğer yandan, Ender 3 V2 Neo daha büyük, 4,3 inç bir ekrana sahiptir ve daha fazla renk ve daha hoş, daha grafik bir kullanıcı arayüzü görüntüleyebilir. Ancak, her iki yazıcının da dokunmatik ekranı yoktur ve her ikisi de tek bir düğme ile çalıştırılır.

Bahsedilmesi gereken diğer bir fark da, daha premium bie yazıcı olan Ender 3 V2 Neo’nun, 3D baskı öncesinde dilimlenmiş modeli LCD ekranda önizlemenize izin vermesidir. Bu, bir dosya seçtiğinizde hangi modeli yazdırdığınızı çok daha net hale getiren güzel bir özelliktir.

Kurulum Kolaylığı

Ender 3 Neo, kısmen monte edilmiş olarak gönderilmesine rağmen, montaj için önemli bir iş gerektirir. Kutudan çıkardığınızda, en az bir saat montaj ve kurulum yapmanız gerekir ve 3D yazıcılar konusunda deneyimli değilseniz daha uzun sürebilir.

Buna karşılık, Ender 3 V2 Neo’nun 3 adımlık kurulumu, kurulumu önemli ölçüde kolaylaştırır. Aslında, yeni yazıcınızı 15 dakikadan daha kısa bir sürede hazır hale getirebilirsiniz. Bu, özellikle yeni başlayanlar veya yeni 3D yazıcılarını mümkün olan en kısa sürede kullanmak isteyenler için Ender 3 V2 Neo’nun Ender 3 Neo‘ya kıyasla önemli bir gelişmedir.

Diğer Farklılıklar

Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo arasında bazı diğer küçük farklılıklar var, bunlar tek başlarına anlaşma yapıcı veya yıkıcı değiller, ancak daha üst düzey bir model için güzel özelliklerdir. Bunlar, entegre bir araç kutusu ve kayış germe cihazlarıdır ve Ender 3 V2 Neo‘nun kullanım kolaylığı ve şık görünümüne katkıda bulunur.

İlginç bir şekilde, Ender 3 Neo, kullanıcı arayüzü İngilizce, İspanyolca, Almanca, Çince ve diğer diller dahil olmak üzere 9 dil desteklerken, Ender 3 V2 sadece İngilizce ve Çince’yi destekler.

Hangi 3D Yazıcıyı Seçmelisiniz?

Bizim görüşümüze göre, hem Creality Ender 3 Neo hem de Creality Ender 3 V2 Neo şaşırtıcı derecede düşük bir fiyat noktasında gelişmiş özelliklere sahip giriş seviyesi 3D yazıcılardır. Genel olarak, benzerlikleri farklılıklarından daha fazladır ve ürettikleri baskıların kalitesi de aynıdır.

Ender 3 V2 Neo’nun gerçekten Ender 3 Neo‘ya üstünlük sağladığı ana alan kullanım kolaylığı ve başlangıç deneyimidir. Yazıcının montajı, işletilmesi veya bakımı olsun, Ender 3 V2 Neo ile çalışmak daha kolay bir makinedir. 

Eğer bütçeniz sınırlıysa ve aletlerle oynamakta sorun yaşamıyorsanız, o zaman Ender 3 Neo sizin için harika bir 3D yazıcı modeli olacak. Baskı kalitesi veya performans açısından kesinlikle memnun kalacaksınız.

Ender-3 Neo 3D Yazıcı satın almak için hemen tıklayın. (En Uygun Fiyatlı Creality 3D Yazıcı)

Ender-3 V2 Neo 3D Yazıcı satın almak için hemen tıklayın.

Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo Karşılaştırması
Ender 3 Neo ve Ender 3 V2 Neo Karşılaştırması

Son Çıkan Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz