back to top

Nvidia LATTE3D ile 3D Modelleme Devrimi

Yapay zeka (AI), günlük hayatımızın pek çok alanında giderek daha fazla benimsenen ve hızla büyüyen bir teknoloji haline geliyor. Bu devrimin en son örneği ise Nvidia‘nın heyecan verici yapay zeka modeli: LATTE3D!


Nvidia, yakın zamanda görücüye çıkardığı LATTE3D adlı yeni üretken yapay zeka modeliyle tasarım dünyasını baştan sona değiştirmeye hazırlanıyor. Bu yeni teknoloji, sanal bir 3D yazıcıya benzer şekilde, metin açıklamalarını birkaç saniye içinde (şirkete göre kahve demleyebileceğinizden daha hızlı!) 3D modellere dönüştürme yeteneğine sahip.

LATTE3D, sıfırdan veya mevcut nesnelerden oluşan bir kitaplıktan seçim yaparak 3D modellerin oluşturulmasında zaman alıcı bir yatırım gerektiren geleneksel yaklaşımların aksine bir alternatif sunuyor. Bu yazılım, metin açıklamalarından neredeyse anında modeller oluşturma kapasitesine sahip! Örneğin, istenen nesnenin bir tanımını sağlayarak LATTE3D, birkaç saniye içinde karşılık gelen birkaç 3D şekil seçeneği üretebilir.

LATTE3D ile 3D modelleme

Nvidia’nın Yapay Zeka araştırmalarından sorumlu başkan yardımcısı Sanja Fidler, “Bir yıl önce yapay zeka modellerinin bu kalitede 3D görseller oluşturması bir saat sürüyordu; şu anki teknoloji ise şu anda 10 ila 12 saniye civarında. Artık sonuçları çok daha hızlı bir şekilde üretebiliyoruz ve neredeyse gerçek zamanlı metinden 3D’ye dönüştürmeyi farklı sektörlerdeki yaratıcıların erişimine sunuyoruz“. diye açıklıyor.

LATTE3D’nin gelecekte, oyun geliştirme, tasarım, robotik veya sanal ortam gerektiren herhangi bir uygulama gibi çeşitli alanlarda kullanılması bekleniyor. Geliştiriciler, bu teknolojiyi kendi alanlarında yaratıcı bir şekilde kullanarak sınırları zorlayabilir ve inovasyonu artırabilirler.

Ayrıca, araştırmacılar, LATTE3D’nin bir hayvanlar için, diğeri günlük nesneler için olmak üzere iki veri kümesi üzerinde eğitildiğini belirtiyorlar. Bu sayede, farklı endüstrilerde çeşitli ihtiyaçlara yönelik modeller oluşturulabilir.

Bu teknolojik devrim, henüz ticarileştirilmiş değil ve geliştirme aşamasında. Ancak, gelecekte 3D animasyon oluşturma gibi diğer alanlara da genişletilmesi planlanıyor.

Son Çıkan Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz