back to top

MEB Robot Yarışması Serbest Proje 2023

Orta ve Yükseköğretim düzeyindeki mesleki ve teknik eğitim öğrencileri için bilgi ve becerilerini sunabilmeleri için Uluslararası Robot Yarışması içerisinde serbest kategori altında yarışmaları için bu kategori oluşturulmuştur.

Serbest proje kategorisi yarışma proje konuları

15.Uluslararası MEB Robot Yarışması Serbest Proje Kategorisi 4 farklı grupta düzenlenecektir.

Eğitim Teknolojileri: Eğitim ve öğretime teknolojinin de entegre edilmesi ile öğrenmenin çok daha kolay hale getirilmesi, konuyu çok yönlü ele alarak ürün geliştirmeleri beklenmektedir. Burada ürünlerden kasıt prototip, eğitsel yazılım, eğitsel oyun, eğitsel simülasyon ve yeni teknolojilerden oluşabilir.

Tarım Teknolojileri: 1980’lerin ortalarına doğru bilinmeye başlayan hassas tarım mikrobilgisayarlar, coğrafi bilgi sistemleri(CBS), küresel uydu navigasyon sistemleri(GNSS) gibi diğer teknolojiler ile birleştirilmiştir. Tarımdaki problemler için çözümler oluşturulması planlanmaktadır. Bu kapsamda tarım ve hayvancılık ile ilgili teknolojik çözüm öneren bilişim, mekanik, elektrik-elektronik, yazılım tabanlı projeler dahildir.

Giyilebilir Teknolojileri: Aksesuar ya da giysinin bir parçası olarak giyilebilen fiiksel-kimyasal büyüklükleri ve değişimleri algılama kapasitesine sahip akıllı elektronik cihazlardır. Bu teknoloji sayesinde cihaz ile ağ arasında veri iletişi sağlanabilmektedir. Bu yarışma kategorisinde istek ve ihtiyaçlara göre özelleştirilebilen, vücuda, giysilere ya da insanların üzerinde taşıdıkları herhangi bir materyale entegre edilebilen, fiziksel ya da kimyasal büyüklükleri algılayan ağa bağlı cihazların tasarım, ve kullanımına yönelik projeler sunulabilir.

Engelsiz Yaşam Teknolojileri: Bu proje ile bireylerin sosyal sorumluluk bilinçlerini geliştirmeyi, teknolojik fikirlerini özgün yerli ve milli kaynaklar aracılığıyla hayata geçirmelerini sağlayarak özel gereksinimli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak hedeflenmektedir.

Yarışma Ödülleri

Her kategoride ilk 3 dereceye giren ekip üyelerine TÜBİTAK tarafından verilecek para ödülleri

  • Birinci ekip üyeleri için ödül 9.000 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Danışman için ise 3.500 Türk Lirası şeklindedir. Yani ekip için toplam ödül 12.500 Türk Lirası şeklindedir.
  • İkinci ekip üyeleri için ödül 8.000 Türk Lirasıdır. Danışman için ise 2.500 Türk Lirasıdır. Tüm ekip için toplam ödül 10.500 Türk Lirasıdır.
  • Üçüncü ekip üyeleri için ödül 6.000 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Danışman için ise 2.000 Türk Lirası şeklindedir. Yani ekip için toplam 8.000 Türk Lirası şeklindedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her kategoride ilk üç dereceye giren ekiplere verilecek ödüller

  • İlk üçe giren ekiplere Dizüstü Bilgisayar veya 3D Yazıcı (Ödülü Alacak Kurum/Okul = Ekiplerin okul-kurumlarına)
  • İlk üçe giren ekiplere Madalyon, Kupa ve Derece Belgesi (Ödülü Alacak Kurum/Okul = Ekiplerin okul-kurumlarına)

Teşvik ödülleri

  • Yarışma  jüri özel ödülü ekip üyeleri için 5.500 Türk Lirasıdır. Danışman için ise 3.000 Türk lirasıdır. Ekibe verilecek toplam ödül ise 8.500 Türk Lirasıdır.
  • Yarışma en iyi tasarım ödülü ekip üyeleri için 5.500 Türk Lirasıdır. Danışman için ise 3.000 Türk lirasıdır. Ekibe verilecek toplam ödül ise 8.500 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.
  • Yarışma Fairplay ödülü ekip üyeleri için 5.500 Türk Lirasıdır. Danışman için ise 3.000 Türk lirasıdır. Ekibe verilecek toplam ödül ise 8.500 Türk Lirası şeklindedir.

Yarışmaya Kayıt Olmak için Tıklayınız!

Son Çıkan Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz