Diyelim ki Arduino Nedir? videomuzu seyrettiniz ve içinizdeki maker ruhu canlandı
Hemen kendi elektronik projenizi yapmak istediniz.
Fakat daha önce bu tip platformları kullanmadınız ve tamamen yeni başlıyosunuz.
İşte bu yazımda sizlere Arduino’yu kullanmanız için yardımcı olmaya çalışacağım.
Öncelikle Arduino’yu kullanabilmeniz için temel düzeyde elektronik bilginiz olması gerekiyor. En basit şekilde breadboard üzerinde bir devre kurabilmeniz gerekmekte.
Ayrıca temel düzeyde C/C++ kodlama bilmeniz yine yararınıza olacaktır. Arduino, kodlamayı öğrenebileceğiniz çok ideal bir platformdur, programlamada kullanılan dil C/C++ kod düzenine çok büyük oranda benzerlik gösterir.
Arduino’nun en sık kullanılan modeli Arduino UNO’dur.
Fakat tek başına bu kartı satın almanız pek bir işinize yaramaz. Yapabileceğiniz tek uygulama, kart üzerindeki LED’i yakıp söndürmek olur :).
Bu yüzden Arduino’yu tek başına satın almanız yerine sitemizde bulunan Süper Başlangıç Seti temin etmeniz faydalı olacaktır.
Bu set dahilinde Coşkun Taşdemir’in yazmış olduğu Arduino kitabı mevcuttur. Bu sette, kitap içinde mevcut olan tüm uygulamaları yapmanıza olanak sağlayacak devre elemanları, sensörler, LCD ekran v.b. gerekli ekipman bulunmaktadır.
Kitaptaki uygulamalar oldukça açık ve anlaşılır bir dille anlatılmıştır. Tavsiyem, bu uygulamaları mutlaka denemenizdir. Blog’umuzda bulunan çeşitli diğer uygulamaları yapmanız ve daha önemlisi nasıl çalıştıklarını anlayarak uygulamanız bu sayede çok daha kolay olacaktır.
BU SADECE BİR BAŞLANGIÇ!
Arduino seni heyecanlandırdı mı? Neyse ki, arduino ile ilk buluşman güzel bir yerde gerçekleşti.
Şimdi, seni giriş seviyesinden uzmanlığa doğru adım adım ilerletecek içeriğimize yollayacağız. EN KAPSAMLI ve UYGULAMALI bu eğitim tam sana göre. Eğitim deyince korkma, tamamen ücretsiz ve istediğin zaman ulaşabileceğin şekilde.
Rastgele siteler arası gezerken buralara kadar geldim. Yazının başını okuyunca bi durdum. Elektrik / elektronik devrelerini hiç bilmem. Bunun okulunu okuyamacak kadarda o çağı geçtim. Fakat ilgiliyim. Öğrenebileceğim bir kurs vs gibi şeyler var mıdır? Süper başlangıç kitini alıp melül melül birbirimize bakmak istemiyorum 🙂
Merhabalar, ilginiz için çok teşekkür ederiz. Elektronik konusunda Makerhane’de düzenlediğimiz eğitimler mevcuttur. Mevcut eğitimler için sitemizdeki eğitimler kategorisini (http://www.robotistan.com/egitim) veya Makerhane internet sayfasını (http://www.makerhane.com) inceleyebilirsiniz.
Makerhane’ nin eğitimleri İstanbul için geçerli.. Robotistan da ise elektronik anlamında sadece lehimleme var o da zaten Makerhane’ de .. Keşke bizim gibi İstanbul da oturmayan ve elektrik/elektronik bilmeyen insanlar için elektronik ve devre ile ilgili daha çok yazınız yada izlenecek videolarınız yada satın alınabilecek interaktif cd’leriniz olsa 🙂
İlginiz için çok teşekkür ederiz 🙂 Elimizden geldiği kadar sık bir şekilde blog’umuzda dersler ve projeler anlatmaya çalışıyoruz. İnteraktif CD’den kastınız sanırım videolar. YouTube kanalımızda çeşitli videolarımız mevcut, yeni içerik eklemek yönünde de çalışmalar içerisindeyiz. Bizi takip ve tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz 🙂