back to top

Arduino’da Hata Mesajı Aldıysan Bu Sayfa Senin İçin – Hata Yaptıkça Gel.

Herkese merhabalar. Bu yazımızda sizlere Arduino programlama esnasında sıkça karşılaşılan hatalardan bahsedeceğim. Bunlardan bahsetmeden önce şu konuya bir açıklık getirelim. Her işte olduğu gibi bu işle uğraşırken de hata yapmak çok normal. Hata yapmak ve bunu kısa sürede çözememek motivasyonunuzun kaybolmasına neden olabilir fakat buna izin vermemeniz gerekir. Çünkü hata yaptıkça aslında tecrübe kazanmış, uğraştığımız şeyle ilgili daha çok bilgi sahibi oluruz. Karşılaştığımız hatalar, bazen onları nasıl çözebileceğimiz konusunda çalışmamız için bize fırsat verir ve bu sayede de kendimizi geliştirebiliriz. Hadi sıkça karşımıza çıkan bazı hatalardan bahsedeyim.

arduino-hata-mesaji

Arduino Hata Mesajları

Arduino’da karşılaştığımız hata mesajlarının birçok sebebi olabilir. Bu sorunlar genellikle Arduino ile bilgisayar arasındaki haberleşme sorunlarından, klon Arduino’ların sürücülerinin yüklü olmamasından, Arduino’nun veya bilgisayardaki USB portlarının arızalı olmasından kaynaklanabilir. Bunların haricinde derleme ve programlama öncesinde kullanıcının gerekli ayarları yapmaması da bazen hata mesajı gelmesine yol açmaktadır. Örneğin programlamak için bilgisayarınıza Arduino Nano bağladınız fakat Arduino IDE’de Arduino Uno programlayacağınızı belirttiniz. Bunun sonucunda bir hata mesajı almanız kaçınılmazdır.

Arduino IDE’de tüm kurulum ayarlarını doğru yaptınız, Arduino’nuz da bilgisayarınız ile haberleşmede sorun yaşamıyor fakat IDE’de belli bir satır belirtilerek hata mesajı alıyorsunuz… Bu, çözümü en kolay sorun. IDE’de gösterilen satırda bir yazım hatası yapmışsınız demektir. Yanlış yere parantez koyma, satır sonuna ‘;‘ koymama gibi hatalardan dolayı böyle bir geri bildirim alırsınız. Fakat yazım yanlışlarının çözülmesi veya kodlamada herhangi bir yazım yanlışı yapılmaması, programın tamamen sizin istediğiniz gibi çalışacağı anlamına gelmez. Bunun için kurduğunuz algoritmanın doğru olması gerekir.

Arduino IDE’de derleme ve programlama esnasında karşılaşılan yaygın bazı hataları ve çözümlerini yazının devamında bulabilirsiniz.

Arduino Karta Yüklenirken Sorun Oluştu – Taslak Yüklenirken Bir Hata Oluştu

avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM1: Access is denied.
avrdude stk500_recv() programmer is not responding
avrdude stk500_getsync() attempt 1 of 10 not in sync resp=0x01
avrdude stk500_recv() programmer is not responding
avrdude stk500_getsync() attempt 2 of 10 not in sync resp=0x01
...

Bu sorunla karşılaştıysanız, muhtemel sebeplerini ve çözümlerini inceleyebilirsiniz. Böylece port sorununu, driver hatalarını aşmış, kartınızı kontrol etmiş olursunuz. Ayrıca bazen bu çeşit bir hatayı “taslak yüklenirken bir hata oluştu” şeklinde de alabilirsiniz, aynı çözüm yollarını denemenizi tavsiye ederim.

  • Yanlış COM Portu veya yanlış Arduino kartı seçilmiş olabilir

Arduino’nuzu bilgisayarın bir portuna bağlayın. IDE’de Araçlar>Kart kısmından bağlı olan Arduino modelini seçin. Sonrasında Arduino Araçlar>Port kısmına gelip bağlı olan portu işaretleyin (Örnek: COM3). COM portu doğru belirlenmişse Arduino’yu bilgisayarınızın farklı bir portuna takarak tekrar deneyin.

  • Gerekli sürücüler yüklenmemiş olabilir

Arduino kartları bazen sürücü yüklemesi sebebiyle hata verebilmektedir. Gerekli sürücüler bilgisayarınızda yüklü değil ise blog sayfamızda yer alan, Arduino Uno’yu örnek göstererek anlattığımız Arduino Sürücüleri Bilgisayara Nasıl Yüklenir? yazımızı ve eğer CH340 çipli klon Arduino kullanıyorsanız Klon Arduino Uno Sürücüleri Nasıl Yüklenir? yazılarımızı okuyarak bu sorunu çözebilirsiniz.

  • Extra: Arduino’nun 0.pininde (RX) bir bağlantı var mı?

Bu her zaman için geçerli bir kural olmasa da bazen Arduino’nun 0. pininde bir bağlantı olduğunda bu sorunla karşılaşabiliyorsunuz. Programlama esnasında bu pinde herhangi bir bağlantı olmadığından emin olun.

Arduino Karta Yüklerken Sorun Oluştu
Taslak Yüklenirken Bir Hata Oluştu

 

Arduino Derleme Sırasında Bir Hata Oluştu (Exit status 1, Error compiling for board Arduino/Genuino Uno)

Bu hata ile karşılaşıyorsanız Arduino IDE’de yazdığınız program derlenirken, yani henüz daha program karta atılmadan önce hazırlanırken bir sorun olmuş demektir. Genellikle bu sorunun birkaç sebebi vardır.

  • Gerekli kütüphanelerin bulunmaması

Yazdığınız programda kullandığınız elektronik ekipmana göre farklı kütüphanelere ihtiyacınız olabilir. Her kütüphane Arduino IDE’de hazır olarak bulunmaz. Bu yüzden ihtiyacınız olan kütüphaneleri belirleyip indirmeniz gerekir. İndirdiğiniz kütüphaneyi bilgisayarınızda C:\Program Files\Arduino\Library dosyasına aktardığınızda başarıyla bu kütüphaneyi elde edebiliyorsunuz. Sonrasında ise yazdığınız programın ilk satırına #include <kutuphane.h> yazarak kütüphanenizi programınızda kullanabilirsiniz. Örnek:

Servo motorların kontrolü için Servo kütüphanesini indirdik ve kütüphaneyi az önce belirttiğim Library dosyasının içine aktardık. Yazacağımız Arduino programının örneği şu şekilde olmalıdır:

#include <Servo.h>
void setup()
{
...
}
void loop()
{
...
}

Arduino’nun referans olduğu bütün kütüphanelere buradan ulaşabilirsiniz.

  • “Syntax” hatası (Yazım yanlışı)

Belki de karşılaştığınız sorun çok daha basit bir şey olabilir. Örneğin syntax hatası, yani yanlış sözdizimi… Açılan her parantez, köşeli parantez ve süslü parantezin kapatılması, komut sonlarına ‘;‘ konması, büyük/küçük harf uyumu gibi temel kurallara uyulmadığı takdirde yazılan program derlenmez. Bu sebeple programı yazarken yazım yanlışı yapmamaya dikkat etmek gerekir. Böyle bir durumda Arduino IDE hangi satırda hata yaptığınızı karşınıza çıkartabiliyor, bir diğer yandan da aşağıda çıkan hata raporunda belirtiyor.

Syntax Error

Yukarıdaki görselde örnek bir hata inceleyebilirsiniz. Döngünün son satırındaki delay(1000) komutunun sonuna ‘;‘ getirilmediği için komut algılanmamış, dolayısıyla döngü tamamlanmamıştır. Bu yüzden de döngünün sonundaki ‘}‘ bulunan satırda hata bildirilmektedir. Aslında sorun kodun sonuna ‘}‘ getirilmesi değildir, bu yüzden hata bildirimini doğru anlamaya çalışın. IDE’nin alt kısmındaki hata raporunda da “expected ‘;’ before ‘}’ token” yazıyor, yani ‘}‘ öncesinde ‘;‘ getirilmesi belirtiliyor.


Error compiling for board Arduino/Genuino Uno

Bu hatayı alıyorsanız yine kartta değil derleyici yazılımı olarak kullandığınız Arduino IDE’niz de bir sıkıntı olabilir aşağıdaki çözümleri sırayla deneyebilirsiniz.

  • Doğru kartı seçtiğinizden emin olun

‘Tools’ menüsünün altında ‘Board’ seçeneğinden doğru kartı seçtiğinizden emin olun.

  • Arduino IDE yazılımını tekrar kurun

Arduino kartlarını programladığımız IDE yazılımını silip tekrar kurmanız sistemi sıfırlamanıza ve hataya sebep olan herhangi bir sebebi silmenize yarayacaktır. Denetim masasından veya indirdiğinizi klasörden IDE’yi silip Arduino Dersleri #1: Arduino Nedir? Nasıl Kurulur ve Neler Yapılabilir? yazımızı okuyarak tekrar kurabilirsiniz.


Sketch is too big

Bu hata eğer kodunuz kart hafızasından daha büyükse meydana gelir. Bu hatayı engellemek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz.

  • Taslak boyutunu küçültme

Bu hata taslak boyutunuz çok büyük olduğu için meydana gelir. Taslak boyutunuzu küçültmek için şu adımları deneyebilirsiniz: “Gereksiz kullandığınız kod bloklarını silin”, ”Veri tiplerini seçebileceğiniz minimum değerlerde seçin ” vb.

  • Arduino modelini değiştirmek

Az önce de dediğimiz gibi bu hata kod boyutunun Arduino hafızasından çok büyük olduğu için meydana gelir daha büyük hafızalı modeller seçmek bu hatayı çözecektir. Arduino modellerini incelemek isterseniz Arduino modelleri kategorimizi inceleyebilirsiniz.


Avrdude: verification error, first mismatch at byte 0x0000

Bu hata Arduino’nun önyükleyicisi ile ilgili bir problem olduğunda ortaya çıkan bir hata aşağıdaki çözümü yaptığınızda hiçbir problem olmayacaktır.

  • Arduino’ya bootloader(önyükleyici) yazdırın

Yukarıda da bahsettiğim üzere bu hata bootloader yani önyükleyici ile ilgili bir problem oluştuğunda çıkıyor. Bu sebepten dolayı önyükleyici tekrar yazdırdığınızda sorun ortadan kalkacaktır.


Stray ‘\304’ in program

Böyle bir hata ile karşılaşırsanız kartınızda değil kodunuzda bir problem vardır yani kodunuz daha karta yüklenmeden hata çıkarmaktadır. Bu hatanın sebepleri ve çözümleri aşağıdaki gibidir.

  • Bilinmeyen karakterleri değiştirin

Kodunuzda olması muhtemel bilinmeyen karakterler olabilir. İngilizce karakterler dışında harf kullanmanız hata sebebi olacaktır. Kodunuzda kullandığınız belirli harfleri değiştirerek bu hatayı çözebilirsiniz.

  • Kodunuzda ki Türkçe karakterleri değiştirin

Bu hata ile karşılaştıysanız büyük ihtimalle kodunuzda Türkçe karakterler vardır(ğ,ü,ö,ş,ç,ı). Bu karakterleri sadece İngilizce harfler ile değiştirerek bu hatadan kurtulabilirsiniz.


Stray ‘\342’ in program

Bu hata kodunuzu internet üzerinden kopyaladığınızda oluşuyor. Kodda bazı karakterler farklı alındığı için sıkıntı çıkartabiliyor.

  • Kodu yazmayı deneyin

Bulduğunuz kodu internetten kopyalamak yerine kendiniz yazmayı deneyebilirsiniz böylece hem hatadan kurtulursunuz hem de yazma hızınız artar.

  • Kodu indirmeyi deneyin

Kod çok uzunsa veya farklı sebeplerden ötürü yazamıyorsanız kodu indirmeyi deneyebilirsiniz.


‘else’ without a previous ‘if’

Bu hatayı alıyorsanız kodunuzda birkaç eksik işaret var demektir. Yine bu hata kodunuz karta yüklenmeden önce aldığınız bir hatadır. Ayrıca bu hatayı Exit status 1 ile birlikte de alabilirsiniz ve çözümleri aşağıdaki gibidir:

  • Kodunuzdaki süslü parantezleri kontrol edin

If ve Else ifadelerini yanlış kullanmış olabilirsiniz. Doğru kullanımı aşağıdaki gibidir.

void setup() {
}
void loop() {
  if () {
  } 
  else {
 
  }
}

En sık karşılaşılan problemler – FAQ

Avrdude: ser_open(): can’t open device

  • Basit olarak Arduino kartınızı başka bir usb girişine takıp ‘Tools’ listesinden ‘port’ menüsü içindeki portu değiştirirseniz hata çözülecektir.

‘motor’ was not declared in this scope

  • Motor değişkeni kodda tanımlanmamış tanımlandıysa bile yanlış yerde tanımlanmıştır eğer değişkeni her yerde kullanmak isterseniz kodun en üst tarafında void setup() satırının üstünde yazmanız gerekmektedir.

Seri Port açılmıyor

  • Tek yapmanız gereken ‘Tools’ listesinden ‘port’ menüsü içindeki portu değiştirmek.

Serial port not selected

No such file or directory

  • Kodunuzda kullandığınız ‘.h’ uzantılı kütüphaneleriniz yüklenmemiş veya yanlış yüklenmiş olabilir. Tekrar indirmeyi deneyin veya kütüphanenizin kurlum dosyaları içindeki libraries klasörü içinde olduğunu kontrol edin.

Daha fazla hata olduğunda yorum olarak yazın, çözümüyle güncelleyelim.

En başta da söylediğim gibi hata yapmak en doğal unsurlardan biri hata yaparak öğreniriz. Ve artık bütün hatalarımızı çözebildik bu yazıyı elimizden geldiğince aktif ve güncel tutacağız. Siz de burada bulamadığınız hataları yorumlara yazabilirsiniz. Hepinize bol projeli günler.

En sevdiğiniz Arduino modelleri : Arduino modelleri
Arduino’ya başlamak için ideal olan başlangıç setimiz: Arduino Uno başlangıç seti
Arduino eğitim serimiz: Arduino Dersleri #1: Arduino Nedir? Nasıl Kurulur ve Neler Yapılabilir?

Son Çıkan Yazılar

169 YORUMLAR

  1. Merhaba Arkadaşlar herkese kolay gelsin benim sorunum http://www.instructables.com/id/Simple-PS3-Arduino-Project/ bu sitedeki projeyi yaptım çalıştırdım fakat ufak bir sorunum kaldı program kodu ile ilgili aracım ileri ve geri gitmiyor bunun sebebininde projede kullanılan orjinal motor sürücü kartı olduğunu düşünüyorum çünkü farklı bir kart kullanmış bende türkiyede en çok kullanılan motor sürücü kartı kırmızı renkli l298n çin malı motor sürücü kartını kullandım aracım sağa ve sola dönüyor fakat ileri ve geri gitmiyor program kodunda ne gibi bir değişiklik yapmam gerekiyor bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

  2. merhabalar ben bunlara yeni basladım bu koddaki yaptıgım hataları bilemiyorum yardımcı olurmusunuz
    void setup() {
    pinMode(trig,OUTPUT);
    pinMode(echo,INPUT);
    pinMode(led_1,OUTPUT);
    pinMode(led_2,OUTPUT);
    pinMode(motor_1,OUTPUT);
    pinMode(motor_2,OUTPUT);

    }

    void loop() {

    kelime();
    int sayı = analogRead(yol);
    if(10< sayı<13){
    digitalWrite(led_1,HIGH);}
    else
    { digitalWrite(led_1,LOW);}
    kelime();
    if(5<sayı<9){
    digitalWrite(motor_1,126);}
    else{
    digitalWrite(motor_1,LOW);}
    kelime();
    if(1<sayı<8){
    digitalWrite(motor_2,126)&&digitalWrite(led_2, HIGH);}
    else{
    digitalWrite(motor_2,LOW);}
    }

  3. void setup()
    {
    pinMode(6, OUTPUT); //Enable
    pinMode(5, OUTPUT); //Step
    pinMode(4, OUTPUT); //Direction

    digitalWrite(6,LOW);
    }

    void loop()
    {
    digitalWrite(4,HIGH);

    for(Index = 0; Index < 2000; Index++)
    {
    digitalWrite(5,HIGH);
    delayMicroseconds(500);
    digitalWrite(5,LOW);
    delayMicroseconds(500);
    }
    delay(1000);

    digitalWrite(4,LOW);

    for(Index = 0; Index < 2000; Index++)
    {
    digitalWrite(5,HIGH);
    delayMicroseconds(500);
    digitalWrite(5,LOW);
    delayMicroseconds(500);
    }
    delay(1000);
    } burda ne hata var nolur yardımcı nolun

  4. merhaba arduinoyu programlayıcı olarak kullandıktan sonra arduinoya kod atamıyorum. Bootloader ayarlarını değiştirdim kod atarken . arduınoyu tekrar nasıl programlayabilirim?

  5. Arduino:1.8.7 (Windows 10), Kart:”Arduino/Genuino Uno”

    exit status 1
    Error compiling for board Arduino/Genuino Uno.

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

    BENDE BÖYLE SAÇMA SAPAN HATA ÇIKIYO LED BİLE YAKAMIYOM LÜTFEN ACİL Bİ YARDIM EDER MİSİNİZ ?

  6. int ledDelay=10000;
    int kırmızıLed=10;
    int sarıLed=9;
    int yeşilLed=8;

    void setup() {
    pinMode(kırmızıLed,OUTPUT);
    pinMode(sarıLed,OUTPUT);
    pinMode(yeşilLed,OUTPUT);
    }

    void loop() {
    digitalWrite(10,HIGH);
    delay (ledDelay);

    digitalWrite(sarıLed,HIGH);
    delay(2000);

    digitalWrite(yeşilLed,HIGH);
    digitalWrite(kırmızıLed,LOW);
    digitalWrite(sarıLed,LOW);
    delay(ledDelay);

    digitalWrite(sarıLed,HIGH);
    digitalWrite(YeşilLed,LOW);
    delay(2000);
    digitalWrite (sarıLed,LOW) ;

    }
    Arduino:1.8.6 (Windows 7), Kart:”Arduino/Genuino Uno”

    sketch_dec02a:2:1: error: stray ‘\304’ in program

    int kırmızıLed=10;

    ^

    sketch_dec02a:2:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:2:1: error: stray ‘\304’ in program

    sketch_dec02a:2:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:2:1: error: stray ‘\304’ in program

    sketch_dec02a:2:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:3:1: error: stray ‘\304’ in program

    int sarıLed=9;

    ^

    sketch_dec02a:3:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:4:1: error: stray ‘\305’ in program

    int yeÅŸilLed=8;

    ^

    sketch_dec02a:4:1: error: stray ‘\237’ in program

    sketch_dec02a:7:1: error: stray ‘\304’ in program

    pinMode(kırmızıLed,OUTPUT);

    ^

    sketch_dec02a:7:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:7:1: error: stray ‘\304’ in program

    sketch_dec02a:7:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:7:1: error: stray ‘\304’ in program

    sketch_dec02a:7:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:8:1: error: stray ‘\304’ in program

    pinMode(sarıLed,OUTPUT);

    ^

    sketch_dec02a:8:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:9:1: error: stray ‘\305’ in program

    pinMode(yeÅŸilLed,OUTPUT);

    ^

    sketch_dec02a:9:1: error: stray ‘\237’ in program

    sketch_dec02a:13:1: error: stray ‘\304’ in program

    digitalWrite(kırmızıLed,HIGH);

    ^

    sketch_dec02a:13:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:13:1: error: stray ‘\304’ in program

    sketch_dec02a:13:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:13:1: error: stray ‘\304’ in program

    sketch_dec02a:13:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:15:1: error: stray ‘\304’ in program

    digitalWrite(sarıLed,HIGH);

    ^

    sketch_dec02a:15:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:17:1: error: stray ‘\305’ in program

    digitalWrite(yeÅŸilLed,HIGH);

    ^

    sketch_dec02a:17:1: error: stray ‘\237’ in program

    sketch_dec02a:18:1: error: stray ‘\304’ in program

    digitalWrite(kırmızıLed,LOW);

    ^

    sketch_dec02a:18:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:18:1: error: stray ‘\304’ in program

    sketch_dec02a:18:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:18:1: error: stray ‘\304’ in program

    sketch_dec02a:18:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:19:1: error: stray ‘\304’ in program

    digitalWrite(sarıLed,LOW);

    ^

    sketch_dec02a:19:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:21:1: error: stray ‘\304’ in program

    digitalWrite(sarıLed,HIGH);

    ^

    sketch_dec02a:21:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:22:1: error: stray ‘\305’ in program

    digitalWrite(yeÅŸilLed,LOW);

    ^

    sketch_dec02a:22:1: error: stray ‘\237’ in program

    sketch_dec02a:24:1: error: stray ‘\304’ in program

    digitalWrite(sarıled,LOW);

    ^

    sketch_dec02a:24:1: error: stray ‘\261’ in program

    sketch_dec02a:2:8: error: expected initializer before ‘rm’

    int kırmızıLed=10;

    ^

    sketch_dec02a:3:10: error: expected initializer before ‘Led’

    int sarıLed=9;

    ^

    sketch_dec02a:4:9: error: expected initializer before ‘ilLed’

    int yeÅŸilLed=8;

    ^

    C:\Users\user\Desktop\Arduino\sketch_dec01a\sketch_dec02a\sketch_dec02a.ino: In function ‘void setup()’:

    sketch_dec02a:7:9: error: ‘k’ was not declared in this scope

    pinMode(kırmızıLed,OUTPUT);

    ^

    sketch_dec02a:8:9: error: ‘sar’ was not declared in this scope

    pinMode(sarıLed,OUTPUT);

    ^

    sketch_dec02a:9:9: error: ‘ye’ was not declared in this scope

    pinMode(yeÅŸilLed,OUTPUT);

    ^

    C:\Users\user\Desktop\Arduino\sketch_dec01a\sketch_dec02a\sketch_dec02a.ino: In function ‘void loop()’:

    sketch_dec02a:13:14: error: ‘k’ was not declared in this scope

    digitalWrite(kırmızıLed,HIGH);

    ^

    sketch_dec02a:15:14: error: ‘sar’ was not declared in this scope

    digitalWrite(sarıLed,HIGH);

    ^

    sketch_dec02a:17:14: error: ‘ye’ was not declared in this scope

    digitalWrite(yeÅŸilLed,HIGH);

    ^

    sketch_dec02a:18:17: error: expected ‘)’ before ‘rm’

    digitalWrite(kırmızıLed,LOW);

    ^

    sketch_dec02a:19:19: error: expected ‘)’ before ‘Led’

    digitalWrite(sarıLed,LOW);

    ^

    sketch_dec02a:21:19: error: expected ‘)’ before ‘Led’

    digitalWrite(sarıLed,HIGH);

    ^

    sketch_dec02a:22:18: error: expected ‘)’ before ‘ilLed’

    digitalWrite(yeÅŸilLed,LOW);

    ^

    sketch_dec02a:24:19: error: expected ‘)’ before ‘led’

    digitalWrite(sarıled,LOW);

    ^

    exit status 1
    stray ‘\304’ in program

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

    BU HATALARI ALIYORUM ANLIYAN EL ATSIN YAA ACİLL….

  7. Merhaba benim bir sorunum var, arduino ide’i bilgisayara yükledim Arduino Uno’u da tanıttım kod yazmak istiyorum fakat sketch sayfası hiçbir değişiklik yapmama izin vermiyor sorun ne olabilir nasıl çözerim?

  8. merhaba yardımcı olursanız sevinirim arduino uno boş cod bile atılmıyor aynı zaman L ışığı yanıyor hiçbir pin bağlı değil usb yide değiştim ama olmuyor.

  9. else de hata alıyorum yardımcı olabilirmisiniz?

    int led1=2;
    int led2=3;
    int led3=4;
    int led4=5;
    int led5=6;
    int led6=7;
    int led7=8;
    int buton1=9;
    int buton2=10;

    void setup ()
    {
    pinMode(buton1,INPUT);
    pinMode(buton2,INPUT);
    pinMode(led1,OUTPUT);
    pinMode(led2,OUTPUT);
    pinMode(led3,OUTPUT);
    pinMode(led4,OUTPUT);
    pinMode(led5,OUTPUT);
    pinMode(led6,OUTPUT);
    pinMode(led7,OUTPUT);
    }
    void loop ()
    {
    if(digitalRead(buton1)==HIGH);
    digitalWrite(led1,HIGH);
    delay(400);
    digitalWrite(led2,HIGH);
    delay(400);
    digitalWrite(led3,HIGH);
    delay(400);
    digitalWrite(led4,HIGH);
    delay(400);
    digitalWrite(led5,HIGH);
    delay(400);
    digitalWrite(led6,HIGH);
    delay(400);
    digitalWrite(led7,HIGH);
    delay(400);
    digitalWrite(led7,LOW);
    delay(400);
    digitalWrite(led6,LOW);
    delay(400);
    digitalWrite(led5,LOW);
    delay(400);
    digitalWrite(led4,LOW);
    delay(400);
    digitalWrite(led3,LOW);
    delay(400);
    digitalWrite(led2,LOW);
    delay(400);
    digitalWrite(led1,LOW);
    delay(400);

    if(digitalRead(buton2)==HIGH);
    digitalWrite(led4,HIGH);
    delay(400);
    digitalWrite(led3,HIGH);
    digitalWrite(led5,HIGH);
    delay(400);
    digitalWrite(led2,HIGH);
    digitalWrite(led6,HIGH);
    delay(400);
    digitalWrite(led1,HIGH);
    digitalWrite(led7,HIGH);
    delay(400);
    digitalWrite(led1,LOW);
    digitalWrite(led7,LOW);
    delay(400);
    digitalWrite(led2,LOW);
    digitalWrite(led6,LOW);
    delay(400);
    digitalWrite(led3,LOW);
    digitalWrite(led5,LOW);
    delay(400);
    digitalWrite(led4,LOW);
    delay(400);
    }
    else
    {
    digitalWrite(led1,LOW);
    digitalWrite(led2,LOW);
    digitalWrite(led3,LOW);
    digitalWrite(led4,LOW);
    digitalWrite(led5,LOW);
    digitalWrite(led6,LOW);
    digitalWrite(led7,LOW);
    }
    }

  10. int CLK_PIN= 6;
    int DAT_PIN= 7;
    int RST_PIN= 8;
    virtuabotixRTC myRTC(CLK_PIN, DAT_PIN, RST_PIN);

    void setup() {
    Serial.begin(9600);
    myRTC.setDS1302Time(10, 34, 14, 3, 26, 12, 2018);

    }

    void loop() {

    myRTC.updateTime();

    Serial.print(“Tarih/Saat:”);
    Serial.print(myRTC.dayofmonth);
    Serial.print(“/”);
    Serial.print(myRTC.month);
    Serial.print(“/”);
    Serial.print(myRTC.year);
    Serial.print(“/”);
    Serial.print(” “);
    Serial.print(myRTC.hours);
    Serial.print(“:”);
    Serial.print(myRTC.minutes);
    Serial.print(“:”);
    Serial.println(myRTC.seconds);

    delay(1000);

    }

    kodlar ve bağlantılarım doğru ama serial ekranında saniye hiç artmıyor sürekli 10 gösteriyor.
    nedenini çözemedim.

    Tarih/Saat:26/12/2018/ 14:34:10
    Tarih/Saat:26/12/2018/ 14:34:10
    Tarih/Saat:26/12/2018/ 14:34:10
    Tarih/Saat:26/12/2018/ 14:34:10
    Tarih/Saat:26/12/2018/ 14:34:10

  11. Arduino:1.8.8 (Windows 7), Kart:”Arduino/Genuino Uno”

    sketch_jan11a:8:3: error: stray ‘\304’ in program

    digitalWrite(8,HIGH);

    ^

    sketch_jan11a:8:3: error: stray ‘\260’ in program

    C:\Users\Toshiba\Desktop\sketch_jan11a\sketch_jan11a.ino: In function ‘void setup()’:

    sketch_jan11a:2:3: error: ‘pin’ was not declared in this scope

    pin mode (8,OUTPUT);

    exit status 1
    stray ‘\304’ in program

    LED yakamıyorum hata veriyor sorunu nasıl çözebilirim?

  12. Yeni bilgisayarıma arduino uno indirdim. Kodları yazdım. Çalıştı. Bilgisayarı kapatıp açınca hiçbir kodum çalışmadı. Ekranda ‘Uygulama başlatılamıyor. Sorunu çözmek için uygulamayı yeniden yüklemeyi deneyin’ çıktı. Hepsini sildim, bilgisayardan kaldırdım. Yeniden yükledim. Yine aynı. İlk yazdığımda kodları çalıştırıyor. Bilgisayar kapanıp açıldığında gidiyor. Ne yapmam lazım?

  13. C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino: In function ‘void drawHomeScreen()’:

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:225:50: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to ‘char*’ [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print(“Arduino TFT Tutorial”, CENTER, 10); // Prints the string on the screen

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:230:54: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to ‘char*’ [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print(“by HowToMechatronics.com”, CENTER, 41); // Prints the string

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:232:44: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to ‘char*’ [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print(“Select Example”, CENTER, 64);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:241:46: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to ‘char*’ [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print(“DISTANCE SENSOR”, CENTER, 102); // Prints the string

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:250:46: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to ‘char*’ [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print(“RGB LED CONTROL”, CENTER, 152);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:259:44: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to ‘char*’ [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print(“BIRDUINO GAME”, CENTER, 202);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino: In function ‘void drawDistanceSensor()’:

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:279:28: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to ‘char*’ [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print(“<-", 18, 15);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:282:43: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("Back to Main Menu", 70, 18);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:284:47: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("Ultrasonic Sensor", CENTER, 50);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:285:37: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("HC-SR04", CENTER, 76);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:291:38: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("Select Unit", 10, 114);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:293:37: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("Distance:", 130, 120);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:300:29: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("cm", 33, 140);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:307:31: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("inch", 17, 180);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:310:68: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("Source code at: HowToMechatronics.com", CENTER, 220);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino: In function 'void getDistance()':

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:334:34: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("cm ", 235, 178);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:344:34: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("inch", 235, 178);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino: In function 'void drawLedControl()':

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:356:28: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("<-", 18, 15);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:359:43: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("Back to Main Menu", 70, 18);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:361:45: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("RGB LED Control", CENTER, 50);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:362:36: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("LED Color:", 10, 95);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:363:28: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("R", 10, 135);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:364:28: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("G", 10, 175);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:365:28: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("B", 10, 215);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino: In function 'void drawGround()':

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:457:30: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("Score:",5,220);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:459:49: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("HowToMechatronics.com", 140, 220);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino: In function 'void gameOver()':

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:518:39: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("GAME OVER", CENTER, 40);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:519:33: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("Score:", 100, 80);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:521:44: warning: ISO C++ forbids converting a string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

    myGLCD.print("Restarting…", CENTER, 120);

    ^

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino: In function 'drawHomeScreen':

    C:\Users\hp\Documents\Arduino\sketch_jan21a\sketch_jan21a.ino:260:1: internal compiler error: Segmentation fault

    }

    ^

    Please submit a full bug report,

    with preprocessed source if appropriate.

    See for instructions.

    lto-wrapper.exe: fatal error: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.19.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr/bin/avr-gcc returned 1 exit status

    compilation terminated.

    c:/program files/windowsapps/arduinollc.arduinoide_1.8.19.0_x86__mdqgnx93n4wtt/hardware/tools/avr/bin/../lib/gcc/avr/5.4.0/../../../../avr/bin/ld.exe: error: lto-wrapper failed

    collect2.exe: error: ld returned 1 exit status

    exit status 1
    Error compiling for board Arduino/Genuino Mega or Mega 2560.
    böyle bir hata verdi sorun kısaca arduino 2560 uyumlu olmadığını söylüyor

  14. #include &lt;Servo.h&gt;
    burayı kırmızı işaretleyip hata veriyor lütfen yardımcı olur musunuz kodun tamamı bu;

    // Silecekli kask
    //
    // Made by Fatih Yilmaz
    // License: CC-BY-SA 3.0

    #include &lt;Servo.h&gt;
    //14.04.17
    //FMY
    Servo myservo;
    int pos = 0; //burayı ellemeyiniz
    const int sensorMin = 0; // sensor minimum
    const int sensorMax = 1024; // sensor maximum

    void setup() {
    Serial.begin(9600);
    myservo.attach(9); //motorun bağalanacağı pin() burada 9. pine bağalanacak
    //isteğe göre değiştirirsiniz
    }
    void loop() {
    buraya:
    int sensorOkuma = analogRead(A0); //kart bağlantı pini
    int deger= map(sensorOkuma, sensorMin, sensorMax, 0, 3);
    switch (deger) {
    //———————————————————————————————————-
    case 0:
    Serial.println(&quot;Saganak Yagmur&quot;);
    for(pos = 0; pos &lt; 45; pos+= 1) //45 derecedir 1. yön için değiştirilebilir 0-180 arası olmalıdır
    //aşağıdaki 2. for döngüsündeki açı ile aynı çapraz olarak aynı olamalıdır
    {
    myservo.write(pos);
    delay(15); /*buradaki değer aşağıdaki ile aynı olmak zorundadır
    değeri ne akdar düşrürüseniz motor okadar hızlanır ancak belli bir noktadan sonra
    hızlanamayacaktır*/
    }

    //2.(geri) dönüş yönü for döngüsü
    for(pos = 45; pos&gt;=1; pos-=1) /*motorun dönüşü için olan döngüdür.*/
    {
    myservo.write(pos); //burayı ellemeyniniz
    delay(15); //yukaraki delay değeriyle aynı olmalıdır. pwm (clock pals) gönderme aralıdıgıdır milisaniye cinsinden
    }
    break;
    //———————————————————————————————————-
    case 1:
    Serial.println(&quot;Yagmur Yagiyor&quot;);
    for(pos = 0; pos &lt; 45; pos+= 1) //45 derecedir 1. yön için değiştirilebilir 0-180 arası olmalıdır
    //aşağıdaki 2. for döngüsündeki açı ile aynı çapraz olarak aynı olamalıdır
    {
    myservo.write(pos);
    delay(15); /*buradaki değer aşağıdaki ile aynı olmak zorundadır
    değeri ne akdar düşrürüseniz motor okadar hızlanır ancak belli bir noktadan sonra
    hızlanamayacaktır*/
    }

    //2.(geri) dönüş yönü for döngüsü
    for(pos = 45; pos&gt;=1; pos-=1) /*motorun dönüşü için olan döngüdür.*/
    {
    myservo.write(pos); //burayı ellemeyniniz
    delay(15); //yukaraki delay değeriyle aynı olmalıdır. pwm (clock pals) gönderme aralıdıgıdır milisaniye cinsinden

    }
    break;
    // //———————————————————————————————————-
    case 2:
    Serial.println(&quot;Kuru&quot;);
    goto buraya;
    break;
    }
    delay(1000);
    }

  15. #include &lt;Servo.h&gt;
    burayı kırmızı işaretleyip hata veriyor lütfen yardımcı olur musunuz ??

    // Silecekli kask
    //
    // Made by Fatih Yilmaz
    // License: CC-BY-SA 3.0

    #include &lt;Servo.h&gt;
    //14.04.17
    //FMY
    Servo myservo;
    int pos = 0; //burayı ellemeyiniz
    const int sensorMin = 0; // sensor minimum
    const int sensorMax = 1024; // sensor maximum

    void setup() {
    Serial.begin(9600);
    myservo.attach(9); //motorun bağalanacağı pin() burada 9. pine bağalanacak
    //isteğe göre değiştirirsiniz
    }
    void loop() {
    buraya:
    int sensorOkuma = analogRead(A0); //kart bağlantı pini
    int deger= map(sensorOkuma, sensorMin, sensorMax, 0, 3);
    switch (deger) {
    //———————————————————————————————————-
    case 0:
    Serial.println(&quot;Saganak Yagmur&quot;);
    for(pos = 0; pos &lt; 45; pos+= 1) //45 derecedir 1. yön için değiştirilebilir 0-180 arası olmalıdır
    //aşağıdaki 2. for döngüsündeki açı ile aynı çapraz olarak aynı olamalıdır
    {
    myservo.write(pos);
    delay(15); /*buradaki değer aşağıdaki ile aynı olmak zorundadır
    değeri ne akdar düşrürüseniz motor okadar hızlanır ancak belli bir noktadan sonra
    hızlanamayacaktır*/
    }

    //2.(geri) dönüş yönü for döngüsü
    for(pos = 45; pos&gt;=1; pos-=1) /*motorun dönüşü için olan döngüdür.*/
    {
    myservo.write(pos); //burayı ellemeyniniz
    delay(15); //yukaraki delay değeriyle aynı olmalıdır. pwm (clock pals) gönderme aralıdıgıdır milisaniye cinsinden
    }
    break;
    //———————————————————————————————————-
    case 1:
    Serial.println(&quot;Yagmur Yagiyor&quot;);
    for(pos = 0; pos &lt; 45; pos+= 1) //45 derecedir 1. yön için değiştirilebilir 0-180 arası olmalıdır
    //aşağıdaki 2. for döngüsündeki açı ile aynı çapraz olarak aynı olamalıdır
    {
    myservo.write(pos);
    delay(15); /*buradaki değer aşağıdaki ile aynı olmak zorundadır
    değeri ne akdar düşrürüseniz motor okadar hızlanır ancak belli bir noktadan sonra
    hızlanamayacaktır*/
    }

    //2.(geri) dönüş yönü for döngüsü
    for(pos = 45; pos&gt;=1; pos-=1) /*motorun dönüşü için olan döngüdür.*/
    {
    myservo.write(pos); //burayı ellemeyniniz
    delay(15); //yukaraki delay değeriyle aynı olmalıdır. pwm (clock pals) gönderme aralıdıgıdır milisaniye cinsinden

    }
    break;
    // //———————————————————————————————————-
    case 2:
    Serial.println(&quot;Kuru&quot;);
    goto buraya;
    break;
    }
    delay(1000);
    }

  16. Merhabalar Hocam ben 20 khz ıle 40 khz arasında bır frekans yaymak ıstıyorum. Fakat kodumu yazdım perıyodu degıstıremıyorum. perıyot oldugu zamanda kare dalga uretmıyor. ben bunu proteus uzerınde denedım. fakat perıyotdu potasyometre ıle degıstırdıgım zaman bazen periyot degısıyor bazen bır suresı. Rica etsem koda bakabılırmsıınız ?
    int birsuresi,sifirsuresi;
    int okunan=0;
    int a,b;
    #define potpin A0
    void setup() {
    Serial.begin(9600);
    randomSeed(analogRead(0));
    }

    void loop() {
    okunan = analogRead(potpin);
    Serial.println(okunan);
    //okunan=(okunan/41)+25; //1024/41=25 +25 = 50 —– 0/41=0 +25=25 aralıgı sağlandı. 20khz ile 40 khz aralıgı saglanması lazım
    //birsuresi = random(okunan);
    //sifirsuresi = (okunan-birsuresi);
    birsuresi=okunan/2;
    sifirsuresi=okunan/2;

    analogWrite(9,255);
    tone(buzzerPin,1024);
    delayMicroseconds(birsuresi);

    analogWrite(9,0);
    noTone(buzzerPin);
    delayMicroseconds(sifirsuresi);
    }

  17. hata=
    Çalışmanız programın 972 bayt (3 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 32256 bayt.
    Global değişkenler belleğin 9 byte kadarını (0%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 2039 byte yer kalıyor. En fazla 2048 byte kullanılabilir.
    Serial port not selected.
    C:\Windows\system32\config\systemprofile\Documents\Arduino\libraries\sketch_mar16a içerisinde geçersiz kütüphane bulundu: no headers files (.h) found in C:\Windows\system32\config\systemprofile\Documents\Arduino\libraries\sketch_mar16a
    C:\Windows\system32\config\systemprofile\Documents\Arduino\libraries\sketch_mar16a içerisinde geçersiz kütüphane bulundu: no headers files (.h) found in C:\Windows\system32\config\systemprofile\Documents\Arduino\libraries\sketch_mar16a

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

  18. lütfen yardımcı olurmusunuz.bu arada port hatası ve başka hatalar veriyor. araçlaradan port seçmek istediğimde port renksiz yazı şeklinde gözüküyor ve port seçilmiyor. yardımcı olursanız sevinirim…

  19. #define yesil_led_pin 11
    #define kirmizi_led_pin 10
    #define motor_pin 9
    #define nem_sensoru A0

    #define calisma_siniri 600

    int nem_degeri = 0;

    void setup()
    {
    pinMode(yesil_led_pin , OUTPUT);
    pinMode(kirmizi_led_pin , OUTPUT);
    pinMode(motor_pin , OUTPUT);

    Serial.begin(9600);
    }

    void loop()
    {
    nem_degeri = analogRead(nem_sensoru);
    Serial.println(nem_degeri);
    if (nem_degeri > calisma_siniri)
    {
    digitalWrite(motor_pin, HIGH);
    digitalWrite(kirmizi_led_pin, HIGH);
    digitalWrite(yesil_led_pin, LOW);
    delay(3000);
    digitalWrite(motor_pin, LOW);
    delay(5000);
    }
    else
    {
    digitalWrite(yesil_led_pin, HIGH);
    digitalWrite(motor_pin, LOW);
    digitalWrite(kirmizi_led_pin, LOW);
    }
    }

    • çalışmanız programın 2384 bayt (7%) saklama alanını kullandı. Maksimum 32256 baty.
      global değişkenler belleğin 190 byte kadarını (9%)kullanılıyor. yerel değişkenler için 1858 byte yer kullanılıyor . en fazla 2048 byte kullanılabilir

      abi ne yapmalıyım bana yardım eder misiniz

  20. #include //SoftwareSerial kütüphanimizi ekliyoruz.
    #include //DHT11 sensör kütüphanemizi ekliyoruz.

    String agAdi = “Robotistan”; //Ağımızın adını buraya yazıyoruz.
    String agSifresi = “fortinet”; //Ağımızın şifresini buraya yazıyoruz.

    int rxPin = 10; //ESP8266 RX pini
    int txPin = 11; //ESP8266 TX pini
    int dht11Pin = 2;

    String ip = “184.106.153.149”; //Thingspeak ip adresi
    float sicaklik, nem;

    dht11 DHT11;

    SoftwareSerial esp(rxPin, txPin); //Seri haberleşme pin ayarlarını yapıyoruz.

    void setup() {

    Serial.begin(9600); //Seri port ile haberleşmemizi başlatıyoruz.
    Serial.println(“Started”);
    esp.begin(115200); //ESP8266 ile seri haberleşmeyi başlatıyoruz.
    esp.println(“AT”); //AT komutu ile modül kontrolünü yapıyoruz.
    Serial.println(“AT Yollandı”);
    while(!esp.find(“OK”)){ //Modül hazır olana kadar bekliyoruz.
    esp.println(“AT”);
    Serial.println(“ESP8266 Bulunamadı.”);
    }
    Serial.println(“OK Komutu Alındı”);
    esp.println(“AT+CWMODE=1”); //ESP8266 modülünü client olarak ayarlıyoruz.
    while(!esp.find(“OK”)){ //Ayar yapılana kadar bekliyoruz.
    esp.println(“AT+CWMODE=1”);
    Serial.println(“Ayar Yapılıyor….”);
    }
    Serial.println(“Client olarak ayarlandı”);
    Serial.println(“Aga Baglaniliyor…”);
    esp.println(“AT+CWJAP=\””+agAdi+”\”,\””+agSifresi+”\””); //Ağımıza bağlanıyoruz.
    while(!esp.find(“OK”)); //Ağa bağlanana kadar bekliyoruz.
    Serial.println(“Aga Baglandi.”);
    delay(1000);
    }
    void loop() {
    esp.println(“AT+CIPSTART=\”TCP\”,\””+ip+”\”,80″); //Thingspeak’e bağlanıyoruz.
    if(esp.find(“Error”)){ //Bağlantı hatası kontrolü yapıyoruz.
    Serial.println(“AT+CIPSTART Error”);
    }
    DHT11.read(dht11Pin);
    sicaklik = (float)DHT11.temperature;
    nem = (float)DHT11.humidity;
    String veri = “GET https://api.thingspeak.com/update?api_key=2F55993RWVDCTSUS“; //Thingspeak komutu. Key kısmına kendi api keyimizi yazıyoruz. //Göndereceğimiz sıcaklık değişkeni
    veri += “&field1=”;
    veri += String(sicaklik);
    veri += “&field2=”;
    veri += String(nem); //Göndereceğimiz nem değişkeni
    veri += “\r\n\r\n”;
    esp.print(“AT+CIPSEND=”); //ESP’ye göndereceğimiz veri uzunluğunu veriyoruz.
    esp.println(veri.length()+2);
    delay(2000);
    if(esp.find(“>”)){ //ESP8266 hazır olduğunda içindeki komutlar çalışıyor.
    esp.print(veri); //Veriyi gönderiyoruz.
    Serial.println(veri);
    Serial.println(“Veri gonderildi.”);
    delay(1000);
    }
    Serial.println(“Baglantı Kapatildi.”);
    esp.println(“AT+CIPCLOSE”); //Bağlantıyı kapatıyoruz
    delay(1000); //Yeni veri gönderimi için 1 dakika bekliyoruz.

    }

    Bu kodla exit status 1 hatası alıyorum. Hata şöyle:

    Arduino:1.8.9 (Windows Store 1.8.21.0) (Windows 10), Kart:”Arduino/Genuino Uno”

    In function ‘global constructors keyed to 65535_0_sketch_mar24a.ino.cpp.o’:

    lto1.exe: internal compiler error: Segmentation fault

    Please submit a full bug report,

    with preprocessed source if appropriate.

    See for instructions.

    lto-wrapper.exe: fatal error: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.21.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr/bin/avr-gcc returned 1 exit status

    compilation terminated.

    c:/program files/windowsapps/arduinollc.arduinoide_1.8.21.0_x86__mdqgnx93n4wtt/hardware/tools/avr/bin/../lib/gcc/avr/5.4.0/../../../../avr/bin/ld.exe: error: lto-wrapper failed

    collect2.exe: error: ld returned 1 exit status

    exit status 1
    Arduino/Genuino Uno kartı için derleme hatası.

    Sizce ne yapabilirim?

  21. BU KODLARIN HATALARINI ÇÖZEMEDİM BİR YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM:)

    engel_alg_layan_kod:9:23: error: conflicting declaration ‘int A0’

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:14:5: note: in expansion of macro ‘sag_ldr_deger’

    In file included from C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Arduino.h:257:0,

    from sketch\engel_alg_layan_kod.ino.cpp:1:

    C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\variants\standard/pins_arduino.h:65:22: note: previous declaration as ‘const uint8_t A0’

    static const uint8_t A0 = PIN_A0;

    ^

    engel_alg_layan_kod:14:19: error: expected unqualified-id before ‘=’ token

    engel_alg_layan_kod:10:22: error: conflicting declaration ‘int A1’

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:15:5: note: in expansion of macro ‘on_ldr_deger’

    In file included from C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Arduino.h:257:0,

    from sketch\engel_alg_layan_kod.ino.cpp:1:

    C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\variants\standard/pins_arduino.h:66:22: note: previous declaration as ‘const uint8_t A1’

    static const uint8_t A1 = PIN_A1;

    ^

    engel_alg_layan_kod:11:23: error: conflicting declaration ‘int A2’

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:16:5: note: in expansion of macro ‘sol_ldr_deger’

    In file included from C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Arduino.h:257:0,

    from sketch\engel_alg_layan_kod.ino.cpp:1:

    C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\variants\standard/pins_arduino.h:67:22: note: previous declaration as ‘const uint8_t A2’

    static const uint8_t A2 = PIN_A2;

    ^

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino: In function ‘void loop()’:

    engel_alg_layan_kod:47:16: error: expected primary-expression before ‘=’ token

    engel_alg_layan_kod:47:28: error: ‘sag_ldr_pin’ was not declared in this scope

    engel_alg_layan_kod:48:28: error: ‘sol_ldr_pin’ was not declared in this scope

    engel_alg_layan_kod:49:27: error: ‘on_ldr_pin’ was not declared in this scope

    engel_alg_layan_kod:51:16: error: expected primary-expression before ‘=’ token

    engel_alg_layan_kod:52:16: error: expected primary-expression before ‘=’ token

    In file included from sketch\engel_alg_layan_kod.ino.cpp:1:0:

    engel_alg_layan_kod:9:25: error: expected ‘)’ before ‘;’ token

    C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Arduino.h:95:35: note: in definition of macro ‘constrain’

    #define constrain(amt,low,high) ((amt)(high)?(high):(amt)))

    ^

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:52:27: note: in expansion of macro ‘sag_ldr_deger’

    engel_alg_layan_kod:9:25: error: expected ‘)’ before ‘;’ token

    C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Arduino.h:95:35: note: in definition of macro ‘constrain’

    #define constrain(amt,low,high) ((amt)(high)?(high):(amt)))

    ^

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:52:27: note: in expansion of macro ‘sag_ldr_deger’

    C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Arduino.h:95:38: error: expected primary-expression before ‘)’ token

    #define constrain(amt,low,high) ((amt)(high)?(high):(amt)))

    ^

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:52:17: note: in expansion of macro ‘constrain’

    C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Arduino.h:95:57: error: expected primary-expression before ‘)’ token

    #define constrain(amt,low,high) ((amt)(high)?(high):(amt)))

    ^

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:52:17: note: in expansion of macro ‘constrain’

    C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Arduino.h:95:77: error: expected primary-expression before ‘)’ token

    #define constrain(amt,low,high) ((amt)(high)?(high):(amt)))

    ^

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:52:17: note: in expansion of macro ‘constrain’

    engel_alg_layan_kod:54:16: error: assignment of read-only variable ‘A2’

    engel_alg_layan_kod:55:16: error: assignment of read-only variable ‘A2’

    engel_alg_layan_kod:57:16: error: ‘on_ldr_Min’ was not declared in this scope

    engel_alg_layan_kod:58:15: error: assignment of read-only variable ‘A1’

    engel_alg_layan_kod:9:25: error: expected ‘)’ before ‘;’ token

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:62:48: note: in expansion of macro ‘sag_ldr_deger’

    engel_alg_layan_kod:62:61: error: expected primary-expression before ‘)’ token

    engel_alg_layan_kod:9:25: error: expected ‘)’ before ‘;’ token

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:64:6: note: in expansion of macro ‘sag_ldr_deger’

    engel_alg_layan_kod:64:19: error: expected primary-expression before ‘>’ token

    engel_alg_layan_kod:64:39: error: expected primary-expression before ‘>’ token

    engel_alg_layan_kod:65:81: error: ‘else’ without a previous ‘if’

    engel_alg_layan_kod:68:25: error: ‘motorkontrol’ was not declared in this scope

    engel_alg_layan_kod:70:47: error: ‘motorkontrol’ was not declared in this scope

    engel_alg_layan_kod:71:21: error: ‘motorkontrol’ was not declared in this scope

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino: In function ‘void kalibrasyon()’:

    engel_alg_layan_kod:79:29: error: expected primary-expression before ‘=’ token

    engel_alg_layan_kod:79:42: error: ‘sag_ldr_pin’ was not declared in this scope

    engel_alg_layan_kod:9:25: error: expected ‘)’ before ‘;’ token

    D:\DÖKÃœMAN\ARDUÄ°NO PROJE FATÄ°H MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:80:19: note: in expansion of macro ‘sag_ldr_deger’

    engel_alg_layan_kod:80:33: error: expected primary-expression before ‘<' token

    engel_alg_layan_kod:81:44: error: expected primary-expression before ']' token

    D:\DÖKÜMAN\ARDUİNO PROJE FATİH MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:86:15: warning: lambda capture initializers only available with -std=c++14 or -std=gnu++14

    engel_alg_layan_kod:86:42: error: expected ',' before ';' token

    engel_alg_layan_kod:86:42: error: expected identifier before ';' token

    engel_alg_layan_kod:86:42: error: expected ']' before ';' token

    D:\DÖKÜMAN\ARDUİNO PROJE FATİH MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino: In lambda function:

    engel_alg_layan_kod:86:42: error: expected '{' before ';' token

    D:\DÖKÜMAN\ARDUİNO PROJE FATİH MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino: In function 'void kalibrasyon()':

    engel_alg_layan_kod:86:44: error: expected primary-expression before ']' token

    engel_alg_layan_kod:90:34: error: 'on_ldr_Min' was not declared in this scope

    D:\DÖKÜMAN\ARDUİNO PROJE FATİH MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino:91:15: warning: lambda capture initializers only available with -std=c++14 or -std=gnu++14

    engel_alg_layan_kod:91:40: error: expected ',' before ';' token

    engel_alg_layan_kod:91:40: error: expected identifier before ';' token

    engel_alg_layan_kod:91:40: error: expected ']' before ';' token

    D:\DÖKÜMAN\ARDUİNO PROJE FATİH MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino: In lambda function:

    engel_alg_layan_kod:91:40: error: expected '{' before ';' token

    D:\DÖKÜMAN\ARDUİNO PROJE FATİH MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino: In function 'void kalibrasyon()':

    engel_alg_layan_kod:91:42: error: expected primary-expression before ']' token

    engel_alg_layan_kod:96:56: error: 'on_ldr_Min' was not declared in this scope

    D:\DÖKÜMAN\ARDUİNO PROJE FATİH MUSTAFA\engel_alg_layan_kod\engel_alg_layan_kod.ino: At global scope:

    engel_alg_layan_kod:99:13: error: expected declaration before '}' token

    exit status 1
    conflicting declaration 'int A0'

  22. Arduino:1.6.2 (Windows 10), Kart:”Arduino Uno”

    dd.ino:11:1: error: expected unqualified-id before ‘\x2829’

    dd.ino:26:1: error: expected unqualified-id before ‘\x2829’

    Derleme sırasında hata oluştu.

    Rapor daha fazla veri içermeli
    “Derleme sırasında ayrıntılı çıktı göster”
    Dosya > Tercihler’de etkinleştirilmiş.

  23. Arduino/Genuino Uno kartı için derleme hatası. ben bu hatayı alıyorum yardımcı olurmusunuz acaba ?
    #include

    void setup() {
    pinMode(A0,INPUT);
    Joystick.begin();
    }

    void loop() {
    int gelenDeger = analogRead(A0);

    int mapped = map(gelenDeger,957,1023,255,0);
    if((mapped *2) >= 255 ){
    Joystick.setThrottle(mapped);
    }else {Joystick.setThrottle(mapped);}
    }

  24. Arduino:1.8.9 (Windows Store 1.8.21.0) (Windows 10), Kart:”Arduino Nano, ATmega328P”

    In function ‘global constructors keyed to 65535_0_lcd.ino.cpp.o’:

    lto1.exe: internal compiler error: Segmentation fault

    Please submit a full bug report,

    with preprocessed source if appropriate.

    See for instructions.

    lto-wrapper.exe: fatal error: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.21.0_x86__mdqgnx93n4wtt\hardware\tools\avr/bin/avr-gcc returned 1 exit status

    compilation terminated.

    c:/program files/windowsapps/arduinollc.arduinoide_1.8.21.0_x86__mdqgnx93n4wtt/hardware/tools/avr/bin/../lib/gcc/avr/5.4.0/../../../../avr/bin/ld.exe: error: lto-wrapper failed

    collect2.exe: error: ld returned 1 exit status

    exit status 1
    Arduino Nano kartı için derleme hatası.

    hata nedir? lütfen geri dönüş yapın

  25. Nano klon da PC ye bağladığımda l ışığı hızlıca yanıp sünüyor ve yükleme yapamıyorum neden olabilr yardımıcı olur musunuz
    Teşekkürler

  26. Arkadaşlar merhaba arduino üzerinden esp 32 ye wifi kodu göndermek için uğraşıyordum.Dün açılan arduino programı bugün açılmıyor.Programı kaldırıp tekrar yükledim fakat program hiçbir türlü açılmıyor.Yardımcın olabilir misiniz?

  27. bluetooth ile RGB led yakma uygulamasını yapıyordum fakat
    Seçilen seri port “avrdude: initialization failed, rc=-1
    ” bağlı olan kartınızda mevcut değil
    bu problemle karşılaştım.
    ne yapmalıyım?

  28. Arkadaşlar merhaba, klon arduino uno ile Ldr sensor kullanarak servo motora yön vermek amacıyla yaptığım proje, Arduino bilgisayara bağlı iken sorunsuz çalışıyor, ancak usb kablosu çıkarılıp, başka bir güç kaynağına geçince çalışmıyor, konu ile ilglili bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi, ?

  29. #include

    Servo srvnesne;
    const int trigger_pin=7;
    const int echo_pin=6;
    int zaman,uzaklik;
    void setup() {
    pinMode(trigger_pin,OUTPUT);
    pinMode(echo_pin,INPUT);
    srvnesne.attach(10);

    }

    void loop() {
    digitalWrite(trigger_pin,HIGH);
    delay(1000);
    digitalWrite(echo_pin,LOW);
    zaman=pulseIn(echo_pin,HIGH);
    uzaklik=(zaman/2/29.1);

    if(uzaklik<=4);

    {
    srvnesne.write(60);
    delay(1000);

    }
    else

    {
    srvnesne.write(90);
    }
    }
    ben böyle bir kod yazdım ama else without a previous if hatası verdi yardım edermisiniz

  30. Derleme seçenekleri değiştirildi, tümü yeniden derleniyor.
    Çalışmanız programın 1460 bayt (0 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 253952 bayt.
    Global değişkenler belleğin 9 byte kadarını (0%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 8183 byte yer kalıyor. En fazla 8192 byte kullanılabilir.

    Hatası alıyorum yardımcı olablir misiniz?

  31. Arduino da bir çok devre yaptım ama şu an kaydedilen dosyalara bakınca hepsi beyaz sayfa olarak görünüyor düzeltemedim ve acılmıyor bu kaydettiğim çalışmalar yardımcı olursanız çok sevinirim

  32. yazdığım kodu derlediğim zaman bana
    Kullanılmıyor: C:\Program
    exit status 1
    Arduino Nano kartı için derleme hatası.
    bu hata mesajını veriyor ne olduğnu anlamış değilim

  33. Hocam bende kod yüklerken şöyle bir sorun çıkıyor;
    C:\Program Files (x86)\mBlock\Arduino\arduino_debug.exe –upload –board arduino:avr:uno –port COM3 –verbose –preserve-temp-files D:\Users\AFFAN\AppData\Roaming\com.makeblock.Scratch3.4.12\Local Store\scratchTemp\project_Untitled10_5\project_Untitled10_5.ino
    Loading configuration…
    Initializing packages…
    Preparing boards…
    Verifying and uploading…
    Wire klas鰎黱deki k黷黳hane kullan齦齳or: C:\Program Files (x86)\mBlock\Arduino\hardware\arduino\avr\libraries\Wire
    SoftwareSerial klas鰎黱deki k黷黳hane kullan齦齳or: C:\Program Files (x86)\mBlock\Arduino\hardware\arduino\avr\libraries\SoftwareSerial

    C:\Program Files (x86)\mBlock\Arduino\hardware\tools\avr/bin/avr-g++ -c -g -Os -w -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics -MMD -mmcu=atmega328p -DF_CPU=16000000L -DARDUINO=10605 -DARDUINO_AVR_UNO -DARDUINO_ARCH_AVR -IC:\Program Files (x86)\mBlock\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino -IC:\Program Files (x86)\mBlock\Arduino\hardware\arduino\avr\variants\standard -IC:\Program Files (x86)\mBlock\Arduino\hardware\arduino\avr\libraries\Wire -IC:\Program Files (x86)\mBlock\Arduino\hardware\arduino\avr\libraries\SoftwareSerial D:\Users\A****\AppData\Local\Temp\build1783418746923355174.tmp\project_Untitled10_5.cpp -o D:\Users\A****\AppData\Local\Temp\build1783418746923355174.tmp\project_Untitled10_5.cpp.o
    project_Untitled10_5.ino:6:1: error: ‘MeDCMotor’ does not name a type
    project_Untitled10_5.ino:7:1: error: ‘MeDCMotor’ does not name a type
    project_Untitled10_5.ino: In function ‘void move(int, int)’:
    project_Untitled10_5.ino:26:7: error: ‘motor_9’ was not declared in this scope
    project_Untitled10_5.ino:26:24: error: ‘M1’ was not declared in this scope

    Galiba driver ile alakalı bir sorun var çünkü mBlock ile yüklüyordum ama en küçük kodda bile bu hata çıktı ne yapabilirim.
    Kart model: 16U2

  34. Çalışmanız programın 1450 bayt (4 %) saklama alanını kullandı.
    Maksimum 32256 bayt.
    Global değişkenler belleğin 11 byte kadarını (0%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 2037 byte yer kalıyor.
    En fazla 2048 byte kullanılabilir.

    avrdude: ser_open(): can’t set com-state for “\\.\COM3”

    Taslak yüklenirken bir hata oluştu

  35. Arduino:1.8.10 (Windows 10), Kart:”Arduino Uno”

    Çalışmanız programın 924 bayt (2 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 32256 bayt.
    Global değişkenler belleğin 9 byte kadarını (0%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 2039 byte yer kalıyor. En fazla 2048 byte kullanılabilir.
    avrdude: verification error, first mismatch at byte 0x0000
    0x62 != 0x0c
    avrdude: verification error; content mismatch
    avrdude: verification error; content mismatch
    bu hatanın sebebi nedir acaba

  36. Çalışmanız programın 2690 bayt (8 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 32256 bayt.
    Global değişkenler belleğin 28 byte kadarını (1%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 2020 byte yer kalıyor. En fazla 2048 byte kullanılabilir.
    her zaman bu sorunu Alıyorum Lütfen yardım edermisiniz

  37. Merhabalar , esp8266 kütüphanesi için arduino ide programında birden fazla esp8266 kütüphanesi birden fazla bulunmuştur diye hata veriyor. Hatanın nedenini biliyor musunuz?

  38. abi benim arduino uno ya herşeyi yukluyor ama yeni nano aldım karta yuklenirken bir hata oluştu diyor kartlarda nano seçili atmega328p seçili hep boyle oluyor ledi yakamyorum cevablarnız bekliyorum

  39. Arduino nano için yükleme sırasında
    Avrdude : atk500…….. diye devam eden hatayı alıyordum baya uğraştırdı “araçlar” da “işlemci” yi “ATmega328P(Old Bootloader)” seçtim ve yükleme hatası vermedi başarılı şekilde yükleme tamam bilginize arkadaşlar

  40. #define b1 A0
    #define b2 A1
    #define buzzer 11

    void setup() {
    // put your setup code here, to run once:
    pinMode(b1, OUTPUT);
    pinMode(b2, OUTPUT);
    pinMode(buzzer, OUTPUT);
    Serial.begin(9600);
    }

    void loop() {
    // put your main code here, to run repeatedly:
    Serial.println(analogRead(b1));
    Serial.println(analogRead(b2));
    if (analogRead(b1) = 255){
    analogWrite(buzzer, 125);
    }
    else (analogRead(b1) = 1){
    analogWrite(buzzer, 0);
    }

    if (analogRead(b2) = 255){
    analogWrite(buzzer, 250);
    }
    else (analogRead(b2) = 1){
    analogWrite(buzzer, 0);
    }

    }
    Aşağıdaki Hatayı Alıyorum Nedeni Nedir Acaba

    exit status 1
    lvalue required as left operand of assignment

  41. çıkış durumu 1
    DHT.h: Böyle bir dosya veya dizin yok

    çıkış durumu 1
    ‘DHT’ bir türe isim vermez

    çıkış durumu 1
    ‘<' belirtecinden önce kalifiye olmayan kimlik bekleniyor

    çıkış durumu 1
    'lcd' bu kapsamda beyan edilmedi

  42. exit status 1
    stray ‘\304’ in program
    böyle bi hata alıyorum bana yardımcı olabilr misiniz
    (((

    # define echoPin 6
    # define trigPin 7
    # define buzzerPin 8

    int maximumRange = 50 ;
    int minimumRange = 0 ;

    void setup() {
    pinMode (trigPin, OUTPUT
    pinMode (echoPin, INPUT
    pinMode (buzzerPin,OUTPUT
    }

    void loop () {

    int olcum = mesafe (maximumRange, minimumRange);

    }

    int mesafe ( int maxrange, int minrange)
    {
    long duraction, distance;

    digitalWrite(trigPin,LOW);
    delayMicroseconds(2);
    digitalWrite(trigPin,HIGH);
    delayMicroseconds(10);
    digitalWrite(trigPin,LOW);
    duraction= pulseIn(echoPin,HIGH);
    distane = duraction / 58.2;
    delay(50);

    if(distance >= maxrange || distance <= minrange)
    return 0;
    return distance;

    }
    int meoldi(int dly)
    {
    tone(buzzerPin, 440);
    delay(dly);
    noTone(buzzerPİn);
    delay(dly);

    }
    }

    ))

  43. Ben bilim fuarında bir proje yapmak istiyorum.Robot kolu programlarken veya test ederken her 5-6 seferde bir
    “avrdude stk500_recv() programmer is not responding
    avrdude stk500_getsync() attempt 1 of 10 not in sync resp=0x01
    avrdude stk500_recv() programmer is not responding
    avrdude stk500_getsync() attempt 2 of 10 not in sync resp=0x01…”
    hatası veriyor ve o hatayı veren arduinoya bir daha hiçbir kod yükleyemiyorum(kısacası yanıyor).

  44. Ardunio uno ya boot loader yüklerken on Yükleyici yazdirilirken hatasi alıyorum not (bütün bağlantılar doğru ) lütfen yardım edin

  45. merhaba arduino nun hiçbir portunda hiçbir şekilde bir kablo bağlı değil
    ama
    Taslak yüklenirken bir hata oluştu
    avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
    avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0xd1
    avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

    şeklinde hata alıyorum acaba nedeni ne olabilir

    • Arduino içerisinde yer alan standart kütüphaneleri kullanabilirsiniz. Harici olarak yüklediğiniz kütüphanede ise desteklenen kartları dökümantasyonundan inceleyerek kullanmanız gerekir.

  46. Arduino:1.8.12 (Windows 10), Kart:”Arduino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)”

    loading libs from C:\Users\DİRENÇ\Documents\Arduino\libraries: loading library from C:\Users\DİRENÇ\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_Circuit_Playground: loading library.properties: Error reading file: open C:\Users\DİRENÇ\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_Circuit_Playground\library.properties: Erişim engellendi.

    Arduino Mega or Mega 2560 kartı için derleme hatası.

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

    merhabalar , kütüphaneye erişim engellendi hatası alıyorum ne yapacağımı bilemiyorum com portu ile alakası olan bir durum da değil, arduino ideyi ; kod yazıp , hex dosyasını alıp protheusta çalıştıracağım sadece kartı pcye takmadan bile derlemeye başlayamıyor lütfen yardım edin çok sinirlerim bozuldu, daha önce hiç böyle bir şey başıma gelmemişti, Hiç bir yerde de sorunun çözümünü bulamadım , güncel 1.8.12 ideyi kullanıyorum

    • Kütüphane hatası alıyorsunuz. Kütüphane dosyalarınızı C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries klasörünüze kopyalamayı deneyebilirsiniz.

  47. Arduino:1.8.12 (Windows 10), Kart:”Arduino Uno”

    C:\Users\Casper\AppData\Local\Temp\ccRXCgd4.ltrans0.ltrans.o: In function `main’:

    C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/main.cpp:43: undefined reference to `setup’

    C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/main.cpp:46: undefined reference to `loop’

    collect2.exe: error: ld returned 1 exit status

    exit status 1
    Arduino Uno kartı için derleme hatası.

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

  48. Extra: Arduino’nun 0.pininde (RX) bir bağlantı var mı? Bölümünü eklediğiniz için teşekür ederim.Progremmer not responding hatası alıyordum, yabancı sitelere baktım o kadarda araştırdım burada çözümü buldum tekrardan teşekkür ederiö

    • bunlarda kodlar#include
      #include
      #include

      double angle_rad = PI/180.0;
      double angle_deg = 180.0/PI;
      void ileri();
      void geri();
      void sag();
      void sol();
      void dur();
      double bluetooth;
      SoftwareSerial btKontrol(0,1);
      int sayiVeri=0;
      char karakterVeri;

      void ileri()
      {
      analogWrite(10,255);

      digitalWrite(8,0);

      digitalWrite(9,1);

      analogWrite(5,255);

      digitalWrite(6,0);

      digitalWrite(7,1);

      }

      void geri()
      {
      analogWrite(10,255);

      digitalWrite(8,1);

      digitalWrite(9,0);

      analogWrite(5,255);

      digitalWrite(6,1);

      digitalWrite(7,0);

      }

      void sag()
      {
      analogWrite(10,255);

      digitalWrite(8,0);

      digitalWrite(9,1);

      analogWrite(5,255);

      digitalWrite(6,1);

      digitalWrite(7,0);

      }

      void sol()
      {
      analogWrite(10,255);

      digitalWrite(8,1);

      digitalWrite(9,0);

      analogWrite(5,255);

      digitalWrite(6,0);

      digitalWrite(7,1);

      }

      void dur()
      {
      analogWrite(10,255);

      digitalWrite(8,0);

      digitalWrite(9,0);

      analogWrite(5,255);

      digitalWrite(6,0);

      digitalWrite(7,0);

      }

      void setup(){
      btKontrol.begin(9600);

      pinMode(10,OUTPUT);
      pinMode(8,OUTPUT);
      pinMode(9,OUTPUT);
      pinMode(5,OUTPUT);
      pinMode(6,OUTPUT);
      pinMode(7,OUTPUT);
      }

      void loop(){

      if(btKontrol.available()){
      sayiVeri=btKontrol.parseInt();
      karakterVeri=btKontrol.read();
      bluetooth = karakterVeri;
      if(((bluetooth)==(“F”))){
      ileri();
      }
      if(((bluetooth)==(“B”))){
      geri();
      }
      if(((bluetooth)==(“L”))){
      sol();
      }
      if(((bluetooth)==(“R”))){
      sag();
      }
      if(((bluetooth)==(“S”))){
      dur();
      }
      }

      _loop();
      }

      void _delay(float seconds){
      long endTime = millis() + seconds * 1000;
      while(millis() < endTime)_loop();
      }

      void _loop(){

      }

  49. Çalışmanız programın 2044 bayt (6 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 32256 bayt.
    Global değişkenler belleğin 9 byte kadarını (0%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 2039 byte yer kalıyor. En fazla 2048 byte kullanılabilir.

  50. Merhaba,

    #include
    int pirPin=8;
    int ServoPin9;
    int hareket;

    Servo motor;

    void setup() {

    motor.attach(servoPin);
    pinMode(pirPin, INPUT);

    }

    void loop() {

    hareket = digitalRead(pirPin);
    if(hareket ==HIGH){
    motor.write(150);
    delay(250);
    motor.write(30);
    delay(250);
    motor.write(150);
    delay(250);
    motor.write(30);
    delay(250);
    motor.write(90);

    }
    else {
    motor.write(90);
    }
    }#include
    int pirPin=8;
    int ServoPin9;
    int hareket;

    Servo motor;

    void setup() {

    motor.attach(servoPin);
    pinMode(pirPin, INPUT);

    }

    void loop() {

    hareket = digitalRead(pirPin);
    if(hareket ==HIGH){
    motor.write(150);
    delay(250);
    motor.write(30);
    delay(250);
    motor.write(150);
    delay(250);
    motor.write(30);
    delay(250);
    motor.write(90);

    }
    else {
    motor.write(90);
    }
    }

    Bu kodu derlediğimde motor.attach(servoPin); kısmını gösteriyor ve
    exit status 1
    ‘servoPin’ was not declared in this scope
    hatası veriyor. Bunu çözmek için ne yapabilirim ?

  51. merhaba aşağıdaki kodta hata veriyor amam bulmadım yardımcı olur musunuz.

    #include
    #include
    #include

    #define CE_PIN 9
    #define CSN_PIN 10

    #define echoPin 1
    #define trigPin 8

    #define OUTPUT
    #define INPUT

    const uint64_t pipe = 0xE8E8F0F0E1LL;
    RF24 radio(CE_PIN, CSN_PIN);
    int data[2];
    const int Motor1_Ileri = 4;//Sağ Motor
    const int Motor1_Geri = 2;
    const int Motor1_PWM = 3;

    const int Motor2_Ileri = 7;//Sol Motor
    const int Motor2_Geri = 6;
    const int Motor2_PWM = 5;
    void setup()
    {
    pinMode(trigPin, OUTPUT);
    pinMode(echoPin, INPUT);

    pinMode(Motor1_Ileri, OUTPUT);
    pinMode(Motor1_Geri, OUTPUT);
    pinMode(Motor1_PWM, OUTPUT);
    pinMode(Motor2_Ileri, OUTPUT);
    pinMode(Motor2_Geri, OUTPUT);
    pinMode(Motor2_PWM, OUTPUT);
    Serial.begin(9600);
    radio.begin();
    radio.openReadingPipe(1,pipe);
    radio.startListening();;
    }

    void loop()
    {
    int olcum = mesafe();

    if(olcum = 400 && y = 800 && y = 0 && y = 0 && x = 600 && x <= 1023) {
    digitalWrite(Motor1_Ileri,HIGH);
    digitalWrite(Motor1_Geri,LOW);
    analogWrite(Motor1_PWM,255);
    digitalWrite(Motor2_Ileri,LOW);
    digitalWrite(Motor2_Geri,HIGH);
    analogWrite(Motor2_PWM,255);
    }
    }
    }
    }

  52. Arduino:1.8.12 (Windows 7), Kart:”Arduino Uno”

    C:\Users\Asus\AppData\Local\Temp\arduino_modified_sketch_358993\sketch_jun06a.ino: In function ‘void loop()’:

    sketch_jun06a:12:16: error: could not convert ‘digitalWrite(1, 1)’ from ‘void’ to ‘bool’

    if(digitalWrite(1,HIGH)){

    ~~~~~~~~~~~~^~~~~~~~

    sketch_jun06a:14:1: error: expected ‘;’ before ‘}’ token

    }

    ^

    sketch_jun06a:15:16: error: could not convert ‘digitalWrite(2, 1)’ from ‘void’ to ‘bool’

    if(digitalWrite(2,HIGH)){

    ~~~~~~~~~~~~^~~~~~~~

    sketch_jun06a:17:1: error: expected ‘;’ before ‘}’ token

    }

    ^

    sketch_jun06a:18:16: error: could not convert ‘digitalWrite(3, 1)’ from ‘void’ to ‘bool’

    if(digitalWrite(3,HIGH)){

    ~~~~~~~~~~~~^~~~~~~~

    sketch_jun06a:20:1: error: expected ‘;’ before ‘}’ token

    }

    ^

    sketch_jun06a:23:1: error: expected ‘;’ before ‘}’ token

    }

    ^

    exit status 1
    could not convert ‘digitalWrite(1, 1)’ from ‘void’ to ‘bool’

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.
    bende bu hata veriyor

    KOD:
    #include
    Servo motor;
    void setup() {
    motor.attach(4);
    pinMode(1,INPUT);
    pinMode(2,INPUT);
    pinMode(3,INPUT);

    }

    void loop() {
    if(digitalWrite(1,HIGH)){
    motor.write(60)
    }
    if(digitalWrite(2,HIGH)){
    motor.write(120)
    }
    if(digitalWrite(3,HIGH)){
    motor.write(180)
    }
    else{
    motor.write(0)
    }
    }

    burda bir butona basınca bir dereceye gitmesini istedim

  53. exit status 1
    expected initializer before ‘digitalWrite’ bu htayı veriyor lütfen yardım edin doğru yapıyorum bence

    //TRIG pini tanımlıyoruz
    int trigPin=12;

    //echo pini tanımlıyoruz
    int echoPin=11;

    void setup()
    {
    //trig pini digital çıkış olarak tanımlıyoruz
    pinMode(trigPin, OUTPUT);
    //echo pini dijital olarak tanımlıyoruz
    Serial.begin(9600);
    }

    void loop()
    {
    //süre ve uzaklık değişkenlerini tanımlıyoruz
    int sure, uzaklik

    digitalWrite(trigPin, HIGH);
    delayMicroseconds(1000);

    digitalWrite(trigPin, LOW);
    sure = pulseIn(echoPin, HIGH);

    uzaklik = (sure/58)
    serial.print(“Uzaklik(cm)= “);
    serial.printIn(uzaklik);
    }

  54. sürekli aşağıdaki hatayı alıyorum ve bir türlü çözümü bulamadım ne yaptıysam olmadı. yardımcı olabilecek var mıdır?

    avrdude: ser_open(): can’t set com-state for “\\.\COM1”

  55. #include
    #define sensor 2
    dht11 DHT11;
    void setup() {
    pinMode(DHT11, INPUT);
    Serial.begin(9600);
    }
    void loop() {
    DHT11.read(sensor);
    Serial.print(“sicaklik (Celcius): “);
    Serial.println(DHT11.temperature, sensor);
    int deger=DHT11.temperature;
    delay(2000);
    if(deger<24){
    Serial.println("çok soğuk");
    }
    }

  56. Hocam benim arduino uno kartım bir projeyi yaparken uzerindeki tüm ışıkları yandı sonra düzelsin diye çıkartıp taktım bu sefer hiçbir ışık yanmıyor ve calismiyor

  57. Arkadaşlar ben wavgat uno r3 kullanıyorum ama arduino programı derleme yaparken “WAVGAT UNO R3 için derleme hatası” diye bir hata veriyor… Bu sorunu nasıl çözerim veya sorunun kaynağı nedir yazar mısınız?

  58. Çok teşekkür ederim yarım saattir aldığım hatayı dikkatsizlik sonucu benden kaynaklı olan sorunu bu yazıyı okumam sayesinde daha dikkatli ve hatanın tam ne demek istediğini anladım çözdüm

  59. Arduino:1.8.13 (Windows 10), Kart:”Arduino Uno”

    Çalışmanız programın 924 bayt (2 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 32256 bayt.

    Global değişkenler belleğin 9 byte kadarını (0%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 2039 byte yer kalıyor. En fazla 2048 byte kullanılabilir.

    avrdude: ser_open(): can’t set com-state for “\\.\COM5”

    Taslak yüklenirken bir hata oluştu

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

    Bu hata koduna karşı çözüm nedir bilen birisi yardımcı olabilir mi acaba?

  60. avrdude: ser_open(): can’t set com-state for “\\.\COM3”
    merhabalar..program yükleme, kod yazma sonrasında yükleme yapmak isterken yukarıdaki hatayı verdi. yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler

  61. merhabalar ben sizin robotistan sayfasından arduino dersleri alıyorum fakat buton ile led yakma bölümünde bana expected ‘,’ or ‘;’ before void hatası veriyor nedenini lütfen söylermisiniz

  62. Merhaba ;
    Arduino UNO için LCD 5110 kullanımında; BASİC ve GRAPH kütüphanelerini aynı programa eklediğim zaman
    “exit status 1
    Arduino Uno kartı için derleme hatası.

    hatası alıyorum. Sebebi ne olabilir? Kütüphaneleri ayrı ayrı çalıştırıyor fakat iki kütüphane aynı kod içerisinde hata veriyor.

  63. Merhaba;
    Arduino programını indirdim ve arduino mega ma marlin yazılımını atıcam ama marlin ”ino” dosyası olmadığı için açılmıyor.
    Sorunu nasıl çözebilirim
    Şimdiden teşekkürler:)

  64. Arkadaşlar ArduinoDroid ile kod yükleyemiyorum Arduinoya. İnternetten yeni bir çip almıştım onu ilktl taktım denedim (bootloader yapmadan) can’t initialize MCU hatası verdi. Şimdi eski çipi takıp kod yüklemeye çalışıyorum yine aynı hatayı veriyor yardım eder misiniz? İnstagram cihan_alpaydn

  65. merhaba şu komutta şöyle bir hata alıyorum çözümü nedir ;
    if (data[0] > 10 && data[0] < 14){
    digitalWrite(RightMotorForward, LOW);
    digitalWrite(RightMotorBackward, HIGH);
    digitalWrite(LeftMotorForward, HIGH);
    digitalWrite(LeftMotorBackward, LOW);
    }

    komutunda böyle bir hata alıyorum ;
    exit status 1
    'data' was not declared in this scope

    Bu hatanın çözümü nedir veya bir kütüphane mi indirmem gerek ?
    Lütfen acil cevap bekliyorum.

  66. void setup() {
    pinMode(8,OUTPUT);

    }

    void loop() {
    digitalWrite(8,HIGH);
    delay(1000);
    digitalWrite(8,LOW);
    delay(500);

    }

    c:/users/theo/appdata/local/arduino15/packages/arduino/tools/avr-gcc/7.3.0-atmel3.6.1-arduino7/bin/../lib/gcc/avr/7.3.0/../../../../avr/lib/avr5/crtatmega328p.o:(.init9+0x0): undefined reference to `main’
    collect2.exe: error: ld returned 1 exit status
    Compilation error: Error: 2 UNKNOWN: exit status 1

    merhaba başlangıç kitindeki ilk projeyi yapmaya çalıştım ancak böyle bir hata alıyorum. Yardımcı olur musunuz?

  67. arkadaşlar şu koddaki hatayı bulamadım?
    int PinA = 3;
    int PinB = 7;
    int PinC = 10;
    int PinD = 12;
    int PinE = 13;
    int PinF = 4;
    int PinG = 9;
    int Segment1 = 2;
    int Segment2 = 5;
    int Segment3 = 6;
    int Segment4 = 8;
    int Sayi;
    int Binler = 0;
    int Yuzler = 0;
    int Onlar = 0;
    int Birler = 0;
    int Bekleme = 5;

    void setup()
    {
    pinMode(PinA, OUTPUT);
    pinMode(PinB, OUTPUT);
    pinMode(PinC, OUTPUT);
    pinMode(PinD, OUTPUT);
    pinMode(PinE, OUTPUT);
    pinMode(PinF, OUTPUT);
    pinMode(PinG, OUTPUT);
    pinMode(Segment1, OUTPUT);
    pinMode(Segment2, OUTPUT);
    pinMode(Segment3, OUTPUT);
    pinMode(Segment4, OUTPUT);
    }

    void loop()
    {
    digitalWrite(Segment1, LOW);
    digitalWrite(Segment2, LOW);
    digitalWrite(Segment3, LOW);
    digitalWrite(Segment4, LOW);

    for (int Sayi = 0; Sayi < 10000; Sayi++)
    {
    Birler = Sayi % 10;
    Onlar = {(Sayi – (Sayi % 10)) % 100}\100;
    Yuzler = {(Sayi – (Sayi % 100)) % 1000}\1000;
    Binler = {(Sayi – (Sayi % 1000)) % 10000}\10000;

    digitalWrite(Segment4, HIGH);
    Rakam(Birler);
    delay(Bekleme);
    digitalWrite(Segment4, LOW);

    digitalWrite(Segment3, HIGH);
    Rakam(Onlar);
    delay(Bekleme);
    digitalWrite(Segment3, LOW);

    digitalWrite(Segment2, HIGH);
    Rakam(Yuzler);
    delay(Bekleme);
    digitalWrite(Segment2, LOW);

    digitalWrite(Segment1, HIGH);
    Rakam(Binler);
    delay(Bekleme);
    digitalWrite(Segment1, LOW);
    }
    }

    void Rakam(int x)
    {
    switch (x)
    {
    case 1: Bir(); break;
    case 2: Iki(); break;
    case 3: Uc(); break;
    case 4: Dort(); break;
    case 5: Bes(); break;
    case 6: Alti(); break;
    case 7: Yedi(); break;
    case 8: Sekiz(); break;
    case 9: Dokuz(); break;
    default: Sifir(); break;
    }
    }

    void Bir()
    {
    digitalWrite(PinA, HIGH);
    digitalWrite(PinB, LOW);
    digitalWrite(PinC, LOW);
    digitalWrite(PinD, HIGH);
    digitalWrite(PinE, HIGH);
    digitalWrite(PinF, HIGH);
    digitalWrite(PinG, HIGH);
    }

    void Iki()
    {
    digitalWrite(PinA, LOW);
    digitalWrite(PinB, LOW);
    digitalWrite(PinC, HIGH);
    digitalWrite(PinD, LOW);
    digitalWrite(PinE, LOW);
    digitalWrite(PinF, HIGH);
    digitalWrite(PinG, LOW);
    }

    void Uc()
    {
    digitalWrite(PinA, LOW);
    digitalWrite(PinB, LOW);
    digitalWrite(PinC, LOW);
    digitalWrite(PinD, LOW);
    digitalWrite(PinE, HIGH);
    digitalWrite(PinF, HIGH);
    digitalWrite(PinG, LOW);
    }

    void Dort()
    {
    digitalWrite(PinA, HIGH);
    digitalWrite(PinB, LOW);
    digitalWrite(PinC, LOW);
    digitalWrite(PinD, HIGH);
    digitalWrite(PinE, HIGH);
    digitalWrite(PinF, LOW);
    digitalWrite(PinG, LOW);
    }

    void Bes()
    {
    digitalWrite(PinA, LOW);
    digitalWrite(PinB, HIGH);
    digitalWrite(PinC, LOW);
    digitalWrite(PinD, LOW);
    digitalWrite(PinE, HIGH);
    digitalWrite(PinF, LOW);
    digitalWrite(PinG, LOW);
    }

    void Alti()
    {
    digitalWrite(PinA, LOW);
    digitalWrite(PinB, HIGH);
    digitalWrite(PinC, LOW);
    digitalWrite(PinD, LOW);
    digitalWrite(PinE, LOW);
    digitalWrite(PinF, LOW);
    digitalWrite(PinG, LOW);
    }

    void Yedi()
    {
    digitalWrite(PinA, LOW);
    digitalWrite(PinB, LOW);
    digitalWrite(PinC, LOW);
    digitalWrite(PinD, HIGH);
    digitalWrite(PinE, HIGH);
    digitalWrite(PinF, HIGH);
    digitalWrite(PinG, HIGH);
    }

    void Sekiz()
    {
    digitalWrite(PinA, LOW);
    digitalWrite(PinB, LOW);
    digitalWrite(PinC, LOW);
    digitalWrite(PinD, LOW);
    digitalWrite(PinE, LOW);
    digitalWrite(PinF, LOW);
    digitalWrite(PinG, LOW);
    }

    void Dokuz()
    {
    digitalWrite(PinA, LOW);
    digitalWrite(PinB, LOW);
    digitalWrite(PinC, LOW);
    digitalWrite(PinD, LOW);
    digitalWrite(PinE, HIGH);
    digitalWrite(PinF, LOW);
    digitalWrite(PinG, LOW);
    }

    void Sifir()
    {
    digitalWrite(PinA, LOW);
    digitalWrite(PinB, LOW);
    digitalWrite(PinC, LOW);
    digitalWrite(PinD, LOW);
    digitalWrite(PinE, LOW);
    digitalWrite(PinF, LOW);
    digitalWrite(PinG, HIGH);
    }

  68. ‘buton3_durumu’ was not declared in this scope
    bende böyle bir hata alıyorum anlamadım neden herşey gayet düzgün gözüküyor.yardımcı olabilirmisiniz.

  69. koddaki hatanın ne olduğunu anlamadım
    #include
    #define trigPin 7
    #define echoPin 6
    #define buzzerPin 8
    #define duration;
    #define distance;

    int maximumRange = 50;
    int minimumRange = 0;

    int rs = 12, en = 11, d4 = 5, d5 = 4, d6 = 3, d7 = 2;
    LiquidCrystal lcd(rs, en, d4, d5, d6, d7);
    void setup() {
    pinMode(trigPin, OUTPUT);
    pinMode(echoPin, INPUT);
    pinMode(buzzerPin, OUTPUT);
    lcd.begin(16, 2);
    }
    void loop() {

    int olcum = mesafe(maximumRange, minimumRange);
    melodi(olcum*10);

    }

    int mesafe(int maxrange, int minrange)
    {
    long duration distance;

    digitalWrite(trigPin, LOW);
    delayMicroseconds(5);
    digitalWrite(trigPin, HIGH);
    delayMicroseconds(10);
    digitalWrite(trigPin, LOW);

    duration = pulseIn(echoPin, HIGH);
    distance = duration / 58.2;
    delay(50);

    if(distance >= maxrange || distance <= minrange)
    return 0;
    return distance;
    }

    int melodi(int dly)
    {
    tone(buzzerPin, 440);
    delay(dly);
    noTone(buzzerPin);
    delay(dly);

    lcd.clear();
    lcd.setCursor(0, 0);
    lcd.print("Uzaklik:");
    lcd.setCursor(0, 1);
    lcd.print(uzaklik);
    lcd.print("cm");
    }

  70. sketch_apr14i:5:17: error: expected initializer before ‘-‘ token

    const int trig – 8;

    ^

    sketch_apr14i:6:17: error: expected initializer before ‘-‘ token

    const int echo – 7;

    ^

    sketch_apr14i:12:7: error: variable or field ‘setup’ declared void

    void setup{) {

    ^~~~~

    sketch_apr14i:12:13: error: expected primary-expression before ‘)’ token

    void setup{) {

    ^

    sketch_apr14i:12:13: error: expected ‘}’ before ‘)’ token

    exit status 1
    expected initializer before ‘-‘ token

  71. Arduino:1.8.12 (Windows 8.1), Kart:”Arduino Uno”

    sketch_apr14c:5:16: error: stray ‘\342’ in program

    const int trig – 8;

    ^

    sketch_apr14c:5:17: error: stray ‘\200’ in program

    const int trig – 8;

    ^

    sketch_apr14c:5:18: error: stray ‘\223’ in program

    const int trig – 8;

    ^

    sketch_apr14c:5:20: error: expected initializer before numeric constant

    const int trig – 8;

    ^

    sketch_apr14c:6:16: error: expected initializer before ‘-‘ token

    const int echo – 7;

    ^

    C:\Users\Ultimate\Desktop\sketch_apr14c\sketch_apr14c.ino: In function ‘void setup()’:

    sketch_apr14c:14:3: error: ‘servo’ was not declared in this scope

    servo.attach(9);

    ^~~~~

    C:\Users\Ultimate\Desktop\sketch_apr14c\sketch_apr14c.ino:14:3: note: suggested alternative: ‘Servo’

    servo.attach(9);

    ^~~~~

    Servo

    sketch_apr14c:15:10: error: expected ‘;’ before ‘{‘ token

    pinMode{echo, INPUT);

    ^

    sketch_apr14c:45:1: error: expected ‘}’ at end of input

    }

    ^

    exit status 1
    stray ‘\342’ in program

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

  72. double calculateYawError(struct ReceiverCommands receiverCommands, struct IMU_Values imu_values) {
    double imuYawAngleChangeInDeltaTime = fix360degrees(imu_values.CurrentOrientation.YawAngle – imu_values.PreviousOrientation.YawAngle);
    double imuYawAngleChangePerSecond = imuYawAngleChangeInDeltaTime / imu_values.DeltaTimeInSeconds;
    double yawError = receiverCommands.YawAngleChange – imuYawAngleChangePerSecond;
    yawError = constrain(yawError, -QUADCOPTER_MAX_YAW_ANGLE_CHANGE_PER_SECOND, QUADCOPTER_MAX_YAW_ANGLE_CHANGE_PER_SECOND);
    return yawError;
    }

    bu arduino kodumun bir parçası ve ‘receiverCommands’ has incomplete type
    diye bir hata alıyorum . Nasıl düzeltebilirim acaba? yardımcı olursanız çok sevinirim .

  73. Arduino:1.8.5 (Windows 10), Kart:”Arduino Uno”

    GetFileAttributesEx C:\Users\uskoc\OneDrive\Masaüstü\sketch_apr18a\sketch_apr18a.ino: The system cannot find the file specified.

    Error compiling for board Arduino Uno.

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

  74. merhaba ılı9341 oled ile stm32f103c ile pc donanım ızleme monıtoru yapmaya calsııyorum ama ne yaptıysam bu hatadan kurtulamadım.
    Arduino:1.8.13 (Windows 10), Kart:”Generic STM32F103C series, STM32F103C8 (20k RAM. 64k Flash), STLink, 72Mhz (Normal), Smallest (default)”

    C:\Users\hakan\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_BusIO\Adafruit_I2CDevice.cpp: In member function ‘bool Adafruit_I2CDevice::write(const uint8_t*, size_t, bool, const uint8_t*, size_t)’:

    C:\Users\hakan\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_BusIO\Adafruit_I2CDevice.cpp:88:47: error: invalid conversion from ‘const uint8_t* {aka const unsigned char*}’ to ‘uint8* {aka unsigned char*}’ [-fpermissive]

    if (_wire->write(prefix_buffer, prefix_len) != prefix_len) {

    ^

    In file included from C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\Arduino_STM32-master\STM32F1\libraries\Wire/Wire.h:42:0,

    from C:\Users\hakan\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_BusIO/Adafruit_I2CDevice.h:1,

    from C:\Users\hakan\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_BusIO\Adafruit_I2CDevice.cpp:1:

    C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\Arduino_STM32-master\STM32F1\libraries\Wire/utility/WireBase.h:123:12: error: initializing argument 1 of ‘size_t WireBase::write(uint8*, int)’ [-fpermissive]

    size_t write(uint8*, int);

    ^

    C:\Users\hakan\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_BusIO\Adafruit_I2CDevice.cpp:97:31: error: invalid conversion from ‘const uint8_t* {aka const unsigned char*}’ to ‘uint8* {aka unsigned char*}’ [-fpermissive]

    if (_wire->write(buffer, len) != len) {

    ^

    In file included from C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\Arduino_STM32-master\STM32F1\libraries\Wire/Wire.h:42:0,

    from C:\Users\hakan\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_BusIO/Adafruit_I2CDevice.h:1,

    from C:\Users\hakan\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_BusIO\Adafruit_I2CDevice.cpp:1:

    C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\Arduino_STM32-master\STM32F1\libraries\Wire/utility/WireBase.h:123:12: error: initializing argument 1 of ‘size_t WireBase::write(uint8*, int)’ [-fpermissive]

    size_t write(uint8*, int);

    ^

    “Wire.h” için birden fazla library bulundu

    Kullanılıyor: C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\Arduino_STM32-master\STM32F1\libraries\Wire

    Kullanılmıyor: C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\Arduino_STM32-master\STM32F1\libraries\WireSlave

    “Adafruit_SSD1306.h” için birden fazla library bulundu

    Kullanılıyor: C:\Users\hakan\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_SSD1306

    Kullanılmıyor: C:\Users\hakan\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_SSD1306-master

    exit status 1

    Generic STM32F103C series kartı için derleme hatası.

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

  75. Arduino:1.8.11 (Windows 10), Kart:”Arduino Uno”

    Çalışmanız programın 6374 bayt (19 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 32256 bayt.
    Global değişkenler belleğin 685 byte kadarını (33%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 1363 byte yer kalıyor. En fazla 2048 byte kullanılabilir.
    avrdude: ser_open(): can’t open device “\\.\COM3”: Eri�im engellendi.

    Karta yüklenirken sorun oluştu. Tavsiyeler için http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload adresine göz atabilirsiniz.

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

  76. Arduino:1.8.14 (Windows 10), Kart:”LilyPad Arduino, ATmega328P”

    C:\Dersler\VIII. Yarıyıl\BİTİRME\KAYNAKLAR\kodlar-yeni\eldiven\verici_eldiven\verici_eldiven.ino: In function ‘void loop()’:

    verici_eldiven:41:14: error: ‘fileClass’ was not declared in this scope

    C:\Dersler\VIII. Yarıyıl\BİTİRME\KAYNAKLAR\kodlar-yeni\eldiven\verici_eldiven\verici_eldiven.ino:41:14: note: suggested alternative: ‘SPIClass’

    verici_eldiven:41:36: error: ‘dir’ was not declared in this scope

    C:\Dersler\VIII. Yarıyıl\BİTİRME\KAYNAKLAR\kodlar-yeni\eldiven\verici_eldiven\verici_eldiven.ino:41:36: note: suggested alternative: ‘div’

    verici_eldiven:42:14: error: ‘ReadAxis’ was not declared in this scope

    exit status 1

    ‘fileClass’ was not declared in this scope

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

  77. Ben bir I2C modüllü lcd ekran push button ve arduino ile bir runing man game yaptım ama arduino kartı için derleme hatası diyor ve burdaki bütün çözümleri denedim

  78. Ben Bluetooth ile led kontrolü yapmaya çalıştım. Ama telefondan bağlanmaya çalışınca cant comunication hatası veriyor. Çözümünü bilen lütfen yazsın.

  79. merhabalarArduino:1.8.13 (Windows 10), Kart:”Arduino Uno”

    Çalışmanız programın 892 bayt (2 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 32256 bayt.

    Global değişkenler belleğin 9 byte kadarını (0%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 2039 byte yer kalıyor. En fazla 2048 byte kullanılabilir.

    avrdude: ser_open(): can’t open device “\\.\COM3”: Sistem belirtilen dosyay� bulam�yor.

    merhabalar bana şunu diyor:
    Karta yüklenirken sorun oluştu. Tavsiyeler için http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload adresine göz atabilirsiniz.
    ne yapabilirim???

  80. Merhabalar cok acil arduino Ide bi sorun ile karşılaştım bitirme projem olarak, hata kopyası şu
    Arduino:1.8.15 (Windows Store 1.8.49.0) (Windows 10), Kart:”NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module), 80 MHz, Flash, Disabled (new aborts on oom), Disabled, All SSL ciphers (most compatible), 32KB cache + 32KB IRAM (balanced), Use pgm_read macros for IRAM/PROGMEM, 4MB (FS:1MB OTA:~1019KB), 2, v2 Lower Memory, Serial, None, Only Sketch, 115200″

    In file included from C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Blynk\src/Blynk/BlynkApi.h:37,

    from C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Blynk\src/BlynkApiArduino.h:14,

    from C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Blynk\src/BlynkSimpleEsp8266.h:24,

    from C:\Users\islim\OneDrive – Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi\Masaüstü\ISLIM_KANARYA_CALAGAN_gp_code_file and thesis\ISLIM_KANARYA_CALAGAN_gp_code_file_1\ISLIM_KANARYA_CALAGAN_gp_code_file_1.ino:3:

    C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Blynk\src/Blynk/BlynkTimer.h:36:21: error: redefinition of ‘class BlynkTimer’

    36 | #define SimpleTimer BlynkTimer

    | ^~~~~~~~~~

    C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\SimpleTimer/SimpleTimer.h:10:7: note: in expansion of macro ‘SimpleTimer’

    10 | class SimpleTimer {

    | ^~~~~~~~~~~

    C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Blynk\src/Blynk/BlynkTimer.h:36:21: note: previous definition of ‘class BlynkTimer’

    36 | #define SimpleTimer BlynkTimer

    | ^~~~~~~~~~

    C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Blynk\src/Blynk/BlynkTimer.h:41:7: note: in expansion of macro ‘SimpleTimer’

    41 | class SimpleTimer {

    | ^~~~~~~~~~~

    “SimpleTimer.h” için birden fazla library bulundu

    Kullanılıyor: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\SimpleTimer

    Kullanılmıyor: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\SimpleTimer-master

    “Adafruit_Sensor.h” için birden fazla library bulundu

    Kullanılıyor: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Adafruit_Sensor-master

    Kullanılmıyor: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Adafruit_Unified_Sensor

    exit status 1

    NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module) kartı için derleme hatası.

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

  81. #define kirmizioto 8
    #define sarioto 9
    #define yesiloto 10
    #define kirmiziyaya 11
    #define yesilyaya 12

    void setup()
    {
    pinMode(kirmizioto, OUTPUT);
    pinMode(sarioto, OUTPUT);
    pinMode(yesiloto, OUTPUT);
    pinMode(kirmiziyaya, OUTPUT);
    pinMode(yesilyaya, OUTPUT);
    }

    void loop()
    {
    digitalWrite(kirmizioto, HIGH);
    digitalWrite(sarioto, LOW);
    digitalWrite(yesiloto, LOW);
    digitalWrite(kirmiziyaya, LOW);
    digitalWrite(yesilyaya, HİGH);
    delay(5000);

    digitalWrite(kirmizioto, LOW);
    digitalWrite(sarioto, HİGH);
    digitalWrite(yesiloto, LOW);
    digitalWrite(kirmiziyaya, HİGH);
    digitalWrite(yesilyaya, LOW);
    delay(1000);

    digitalWrite(kirmizioto, LOW);
    digitalWrite(sarioto, LOW);
    digitalWrite(yesiloto, HİGH);
    digitalWrite(kirmiziyaya, HİGH);
    digitalWrite(yesilyaya, LOW);
    delay(3000);

    }

    ARKADAŞLAR BURDA Kİ HATAM NEDİR

  82. Arduino:1.8.15 (Windows Store 1.8.49.0) (Windows 10), Kart:”Arduino Uno”

    Taslak adının değiştirilmesi gerekiyordu.
    Eskiz isimleri bir harf veya rakamla başlamalı, ardından harf
    sayılar, kısa çizgiler, noktalar ve alt çizgiler izlemeli. Maksimum uzunluk 63 karakterdir.

    Çalışmanız programın 2690 bayt (8 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 32256 bayt.

    Global değişkenler belleğin 28 byte kadarını (1%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 2020 byte yer kalıyor. En fazla 2048 byte kullanılabilir.

    avrdude: ser_open(): can’t open device “\\.\COM16”: Sistem belirtilen dosyay� bulam�yor.

    Problem uploading to board. See https://support.arduino.cc/hc/en-us/sections/360003198300 for suggestions.

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

  83. Arduino:1.8.16 (Windows 10), Kart:”Arduino Uno”

    sketch_oct18d:3:7: error: stray ‘\305’ in program

    sketch_oct18d:3:8: error: stray ‘\237’ in program

    sketch_oct18d:8:14: error: stray ‘\305’ in program

    sketch_oct18d:8:15: error: stray ‘\237’ in program

    sketch_oct18d:17:20: error: stray ‘\305’ in program

    sketch_oct18d:17:21: error: stray ‘\237’ in program

    sketch_oct18d:22:20: error: stray ‘\305’ in program

    sketch_oct18d:22:21: error: stray ‘\237’ in program

    sketch_oct18d:27:20: error: stray ‘\305’ in program

    sketch_oct18d:27:21: error: stray ‘\237’ in program

    sketch_oct18d:32:20: error: stray ‘\305’ in program

    sketch_oct18d:32:21: error: stray ‘\237’ in program

    sketch_oct18d:3:9: error: expected initializer before ‘ilPin’

    C:\Users\06ern\OneDrive\Masaüstü\arduino programı\sketch_oct18d\sketch_oct18d.ino: In function ‘void setup()’:

    sketch_oct18d:8:12: error: ‘ye’ was not declared in this scope

    C:\Users\06ern\OneDrive\Masaüstü\arduino programı\sketch_oct18d\sketch_oct18d.ino: In function ‘void loop()’:

    sketch_oct18d:17:18: error: ‘ye’ was not declared in this scope

    sketch_oct18d:20:20: error: expected ‘;’ before ‘{‘ token

    sketch_oct18d:25:3: error: ‘else’ without a previous ‘if’

    sketch_oct18d:25:20: error: expected ‘;’ before ‘{‘ token

    sketch_oct18d:30:3: error: ‘else’ without a previous ‘if’

    sketch_oct18d:32:18: error: ‘ye’ was not declared in this scope

    exit status 1

    stray ‘\305’ in program

    This report would have more information with
    “Show verbose output during compilation”
    option enabled in File -> Preferences.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz