MEB Robot Labirent Ustası Yarışması 2023

0
888

Bu yarışma kategorisinde amacın belirlenen başlangıç noktasından başlatılan uygun boyutlardaki otonom labirent çözen robotun, bitiş noktasına en kısa sürede ve en az süre cezası ile ulaşarak labirenti tamamlaması olduğunu söyleyebiliriz.

Öncelikle bu yarışmaya aşağıda bulunan özelliklere sahip robotların katılabileceğini belirtmeliyiz.

Robotlar otonom olarak çalışmalıdır. Kablosuz bir şekilde uzaktan erişim veya kablolu kontrol sağlanmayacaktır. Yazılımsal veya donanımsal olarak iptal edilmiş olsa bile herhangi bir şekilde robota uzaktan erişim sağlayacak dahili ve ya harici donanımlar, örneğin robota bir şekilde kablosuz program yüklenmesini sağlayan donanımlar da dahil olmak üzere robot üzerinde bulunmayacaklardır. Kayıt sırasında, yarışmanın herhangi bir anında veya dereceye girenler belirlendikten sonra sonra dahi bu maddede bulunan kurala uymayan robot tespit edildiğinde dereceye girmiş olsa bile   yarışmadan diskalifiye edilecektir ve bu durum diğer yaptırımların değerlendirilmesi için organizasyon yürütme kuruluna bildirilecektir.  

Robotun enine, boyuna ve yüksekliğine kısmen bir kısıtlama bulunmamaktadır. Tüm yarışmacılar tasarımlarını pistin özelliklerini dikkate alarak oluşturmalıdır. 

Robotların zemini ve duvarların algılanması için kullanılacak sensörlerde bir kısıtlama bulunmamaktadır.

Labirent ustası kategorisinde robotlar siyah zeminden ve beyaz duvarlardan oluşan pisti başlangıç noktasından başlayarak en kısa sürede tamamlamalıdırlar. Labirent ustası yarışma kategorisi 3 turdan meydana gelecektir. Her turda yarışma sırası kura ile belirlenecektir. Birinci turda kayıt yaptıran robotlar yaptıran robotlar yapıştırılacaktır. Birinci tur yarışmaları tamamlandıktan sonra ikinci tura geçilecektir. 1.tur pist tamamlama süreleri hesaplandıktan sonra ilk 40 robot 2.tura geçecektir. 2.turda duvarlar düzenlenerek başlanacak olup yine pist tamamlama ve ceza süreleri dikkate alınarak ilk 20 robot finale kalacaktır. Final turunda da pist mamalama ve ceza süreleri kontrol edilerek en iyi sürelere sahip robotlar arasında sıralama yapılır ve sonuç ilan edilir. 

Yarışma Ödülleri

Her kategoride ilk 3 dereceye giren ekip üyelerine TÜBİTAK tarafından verilecek para ödülleri

  • Birinci ekip üyeleri için ödül 9.000 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Danışman için ise 3.500 Türk Lirası şeklindedir. Yani ekip için toplam ödül 12.500 Türk Lirası şeklindedir.
  • İkinci ekip üyeleri için ödül 8.000 Türk Lirasıdır. Danışman için ise 2.500 Türk Lirasıdır. Tüm ekip için toplam ödül 10.500 Türk Lirasıdır.
  • Üçüncü ekip üyeleri için ödül 6.000 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Danışman için ise 2.000 Türk Lirası şeklindedir. Yani ekip için toplam 8.000 Türk Lirası şeklindedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her kategoride ilk üç dereceye giren ekiplere verilecek ödüller

  • İlk üçe giren ekiplere Dizüstü Bilgisayar veya 3D Yazıcı (Ödülü Alacak Kurum/Okul = Ekiplerin okul-kurumlarına)
  • İlk üçe giren ekiplere Madalyon, Kupa ve Derece Belgesi (Ödülü Alacak Kurum/Okul = Ekiplerin okul-kurumlarına)

Teşvik ödülleri

  • Yarışma  jüri özel ödülü ekip üyeleri için 5.500 Türk Lirasıdır. Danışman için ise 3.000 Türk lirasıdır. Ekibe verilecek toplam ödül ise 8.500 Türk Lirasıdır.
  • Yarışma en iyi tasarım ödülü ekip üyeleri için 5.500 Türk Lirasıdır. Danışman için ise 3.000 Türk lirasıdır. Ekibe verilecek toplam ödül ise 8.500 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.
  • Yarışma Fairplay ödülü ekip üyeleri için 5.500 Türk Lirasıdır. Danışman için ise 3.000 Türk lirasıdır. Ekibe verilecek toplam ödül ise 8.500 Türk Lirası şeklindedir.

Yarışmaya Kayıt Olmak için Tıklayınız!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz