back to top

Uluslararası Gebze Teknik Üniversitesi Kelebek Robot Olimpiyatları

Yeteneklerinizi gösterirken aynı zamanda eğleneceğiniz ve dünyanın her yerinden yeni insanlarla tanışma fırsatını yakalayacağınız bir olimpiyat olarak bahsedilen Kelebekro ülkemizde ortaokul, lise ve üniversite seviyelerinde öğrenim gören öğrencilerin robotik alanına olan ilgilerini artırmak, bu konuda yaptıkları çalışmaları sunma fırsatı sağlamak ve alanında tecrübeli akademisyen ve öğrencilerle buluşturmak amacıyla 2017 yılından bu yana Robot Olimpiyatlarını düzenlemektedir. Gebze teknı̇k ünı̇versı̇tesı̇ robotı̇k ve otomasyon kulübü tarafından düzenlenen KelebekRO’ya katılım için herhangi bir koşul aranmamaktadır. Kategorilerden herhangi birine uygun bir robot tasarlayan herkes yarışmacı olarak başvuru yapabilir. 

Aynı robotla 2 farklı kategoride yarışabileceğiniz Kelebekro Olimpiyatı, Mini Sumo, Kelebek Drone Ligi, Gel Tasarla Üret, Robot Savaşları, Serbest Kategori, Çizgi İzleyen, Hünkâr Çayırı olmak üzere 7 farklı kategoriden oluşmaktadır.

Kayıtların başlangıç tarihi, ön kayıtların yapılması, yarışma akışı ve duyurular gibi tüm detaylı bilgilere Kelebekro üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kelebek Robot Olimpiyatları Yarışma Kuralları

  • Yarışmaya katılan her robotun en fazla 1 sorumlusu ve 1 vekili olacaktır. 
  • Kayıt esnasında verilen katılımcı kartlarını yanlarında bulundurmak zorunda olan yarışmacılar kategorilere birden fazla sayıda robot ile katılabilecekler, ancak bu robotlardan sadece en yüksek puan alan robot derece alacaktır. 
  • Bütün kategorilerde yarışma/değerlendirilme süresince yarışma alanında bulunan veya robotla ilgilenen bütün yarışmacıların kendilerine ait isim ve okul/takım adının üzerinde yazılı olduğu yaka kartlarını takmaları gerekmektedir 
  • Yarışma sırasında piste koyma ve yarıştırma işlemini sadece robotun kaydını yapan kişi yapabilir. 
  • Yarışmalarda başarı kriterlerini tamamlayamayan robotlar değerlendirmeye alınmazlar. 
  • Tüm pistlerimiz ± %5 toleranslıdır. Robotlar buna göre hazırlanmalıdır.
  • Yarışma esnasında hakemlere soru sorma ve görüş belirtme hakkı sadece yarışan robotun sorumlusuna aittir. Robot sorumlusu dışında kalan kişilerin yarışmaya müdahale etmesi yasaktır. 
  • Pistlerde ±2 mm yüksekliğinde veya derinliğinde girintiler ve çıkıntılar olabilir. 
  • Pistlerde kullanılan malzemeler dekota, mdf, pleksiglas veya sunta olabilir. 
  • Ödül kazanan robot temsilcileri ödüllerini alabilmek için kayıt e-posta adresleri ile banka ve IBAN bilgilerini [email protected] adresine iletmelidirler. 
  • Bir kategoride yarışan robot sayısı 3’ün altında olması durumunda ödül verilmeyecektir. 
  1. Yarışan robot sayısı 4 adet olursa birincilik ödülü verilmez, ikincilik ve üçüncülük ödülleri birincilik ve ikincilik ödülü olarak verilir. 
  2. Yarışan robot sayısı 3 adet olursa birincilik ve ikincilik ödülü verilmez, üçüncülük ödülü birincilik ödülü olarak verilir. 

Ödüller (Değişebilir)

Not: Ödüllerin örnekleri için üstüne tıklayabilirsiniz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Çıkan Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz